8241
Beatos virtuvė

Migdolinis pyragas su avietėmis

(24)

Tai klasikinis migdolų ir aviečių derinys. Šventiškas, bet ir lengvai pagaminamas. Dalį baltų miltų pakeiskite maltais migdolais – pyragas bus drėgnas ir intensyvesnio skonio, truputį sunkesnis.

Reikės:
  • 150 g sviesto
  • 4 kiaušinių
  • 180 g cukraus
  • 100 ml grietinės
  • 100 g miltų
  • 150 g migdolų
  • 1,5 šaukštelio kepimo miltelių
  • žiupsnelio druskos
  • 200 g šaldytų aviečių ar kitokių uogų
  • 50 g migdolų skiedrelių
  • 25 g cukraus pudros

  1. Minkštą sviestą suplakite su cukrumi, kol pasidarys balsvas minkštas kremas, vieną po kito įplakite visus kiaušinius, įmaišykite grietinę. Nesijaudinkite, jei masė atrodys šiek tiek susigarbanojusi.
  2. Maltus migdolus (sumalkite kavamale ar kombainu), miltus, kepimo miltelius ir druską sumaišykite atskirai. Ir po truputį įmaišykite į sviesto ir kiaušinių masę.
  3. Kepimo skardą lengvai ištepkite sviestu. Supilkite tešlą į kepimo formą, tada supilkite šaldytas avietes – jos lėtai nusės į pyragą, tad uogas išmėtykite po visą pyrago plotį, ant viršaus pabarstykite migdolų riekelėmis ir cukraus pudra.
  4. Kepkite iki 190 °C  įkaitintoje orkaitėje apie valandą, kol pyragas iškeps.

Skanus šiltas, o atvėsęs ilgai išlieka drėgnas ir gardus.

Migdolinis pyragas su avietėmis1_Beatos virtuvė

Print Friendly

ĮVERTINKITE
1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (3 balsai, vidurkis: 3.33 iš 5)
Loading...
Komentarai
  1. Rasa parašė:

    Labai jau skaniai atrodi ir tikiu kad skanus… norejau paklaust o šviežios uogos tinka.?

  2. Inga parašė:

    Jau kepa 🙂

  3. jurgita parašė:

    Labai skanus pyragas ,as jau kepiau.

  4. Laura parašė:

    grietines 100ml ar gramu? kokio dydzio skarda naudojat?

  5. Ieva parašė:

    Labai atsiprašau už kvailą klausimą, bet ar avietes šaldytas reikia ir dėti, ar leisti joms atitirpti pirmiausia? Ačiū!

    • Neringa parašė:

      Pilti reikia saldytas avietes 🙂 Tiesiai imate ir pilat, aisku pries tai pasitikrinkite, kad ledo gabaliuku nebutu, tik saldytos uogos.

  6. Kristė parašė:

    kodėl šaldytos??? juokaujate? tik ŠVIEŽIOS, tik!

  7. Kotryna parašė:

    Nereikia sutrinti uogu?

    • Beata Nicholson parašė:

      Labas Kotryna, ne ne, nereikia, ir taip jos trapios uogos, bet dėl smagumo galite ir sutrinti ir tyrelę tada pamaišykite pagaliuku, kad pasiskirstytų ir koks tai dar raštas raštuotas gautųsi.

  8. Raminta parašė:

    Labai skanus pyragas gavosi. Labai Jums aciu, Beata.

  9. Juste parašė:

    Puikus puikuuus! ypac patiko, jog dar reikia pakramsnoti migdolu gabaliukus:)

  10. Asta parašė:

    Nuostabus pyragas, skaniausias antrą dieną, jei lieka. Dėkui.

  11. Ieva parašė:

    Beata, Jūsų šis kepinys žiauriai skaniai gavosi. Galėtų būti panašus koks su šaldytomis mėlynėmis tik šiek tiek kitoks. Gal kokį turite užslėpusi, kad tiktų Kalėdoms? 🙂

    • Beata Nicholson parašė:

      Miela Ieva, malonu, kad patiko. Tai galite dėti mėlynes, paimprovizuoti ir dar dėti kreminės varškės į masę, prieskonių labiau kalėdiškų ir gausis vis kitas variantas su nauju kepimu. Sekmės.

  12. Vaida parašė:

    Ar galima vietoj grietines naudoti naturalu jogurta? 🙂

  13. Vladlena parašė:

    Kuo toliau, tuo labiau man patinka Jusu receptai, Beata. Visada iseina nuostabiai! Rosiuosi isigyti visas Jusu knygas 🙂

  14. kiler888 parašė:

    Beata jūsų pyragas skaniai atrodo.

  15. Valeria parašė:

    Sveiki , Kazin ar tiktu vietoje migdolu , graikiski riesutai sumalti ?

  16. Rima parašė:

    Nuostabus pyrago kvapas.
    Aš dėjau šviežias avietes.Skonis puikus, tik cukraus mano skoniui truputį per daug 🙂

  17. Alma parašė:

    O migdolų nereikia išmirkyti ir nuskūrinti?:)

  18. Rūta parašė:

    Puikus pyragas! Kepu ketvirtą kartą:) Vietoj cukraus dedu kelis šaukštus medaus .Avietės su gervuogėm tiresiog jėga šitam pyrage:)) Ačiū:)

Palikite komentarą



Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.