Spausdinti

Tai klasikinis migdolų ir aviečių derinys. Šventiškas, bet ir lengvai pagaminamas. Dalį baltų miltų pakeiskite maltais migdolais – pyragas bus drėgnas ir intensyvesnio skonio, truputį sunkesnis. Skanus šiltas, o atvėsęs ilgai išlieka drėgnas ir gardus.

Migdolinis pyragas su avietėmis1_Beatos virtuvė

Migdolinis pyragas su avietėmis

0
komentarai
26
Porcijos
8 asm.
Kepimo, virimo laikas
1 val.

Reikės:

150 g sviesto
4 kiaušinių
180 g cukraus
100 ml grietinės
100 g miltų
150 g migdolų
1,5 šaukštelio kepimo miltelių
žiupsnelio druskos
200 g šaldytų aviečių ar kitokių uogų
50 g migdolų skiedrelių
25 g cukraus pudros
Kaip gaminti?

Gaminimas

1

Minkštą sviestą suplakite su cukrumi, kol pasidarys balsvas minkštas kremas, vieną po kito įplakite visus kiaušinius, įmaišykite grietinę. Nesijaudinkite, jei masė atrodys šiek tiek susigarbanojusi.

2

Maltus migdolus (sumalkite kavamale ar kombainu), miltus, kepimo miltelius ir druską sumaišykite atskirai. Ir po truputį įmaišykite į sviesto ir kiaušinių masę.

3

Kepimo skardą lengvai ištepkite sviestu. Supilkite tešlą į kepimo formą, tada supilkite šaldytas avietes – jos lėtai nusės į pyragą, tad uogas išmėtykite po visą pyrago plotį, ant viršaus pabarstykite migdolų riekelėmis ir cukraus pudra.

4

Kepkite iki 190 °C  įkaitintoje orkaitėje apie valandą, kol pyragas iškeps.

Ingredientai
Beata
Receptą sugalvojo
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Komentarai
  1. Labai atsiprašau už kvailą klausimą, bet ar avietes šaldytas reikia ir dėti, ar leisti joms atitirpti pirmiausia? Ačiū!

  2. Beata, Jūsų šis kepinys žiauriai skaniai gavosi. Galėtų būti panašus koks su šaldytomis mėlynėmis tik šiek tiek kitoks. Gal kokį turite užslėpusi, kad tiktų Kalėdoms? 🙂

  3. Kuo toliau, tuo labiau man patinka Jusu receptai, Beata. Visada iseina nuostabiai! Rosiuosi isigyti visas Jusu knygas 🙂

  4. Nuostabus pyrago kvapas.
    Aš dėjau šviežias avietes.Skonis puikus, tik cukraus mano skoniui truputį per daug 🙂

  5. Puikus pyragas! Kepu ketvirtą kartą:) Vietoj cukraus dedu kelis šaukštus medaus .Avietės su gervuogėm tiresiog jėga šitam pyrage:)) Ačiū:)

Rašyti komentarą