8241
Beatos virtuvė

Kepta višta su trim prieskoniniais žalumais

(17)

Kai aš nežinau ką gaminti, svečiams ar sau visada renkuosi keptą vištą, nes tai garantuota šimtaprocentinė sėkmė ir suaugusių, ir vaikų akyse. Namai ir namų virtuvė – tikrai ne restoranas, čia nereikia nieko stebinti ir priblokšti, čia reikia mylėti ir dalintis, o kepta višta būtent tai ir yra.

Reikės:
  • Vištai:
  • 1 vištos (apie 1,5 kg)
  • Kelių šakelių čiobrelio
  • 1 rozmarino šakelės
  • 1 šaukšto džiovinto raudonėlio
  • Druskos
  • Pipirų
  • 2 sutrintų česnako skiltelių
  • 2-3 šaukštų alyvuogių aliejaus
  • 1 svogūno
  • Daržovėms:
  • 4 morkų
  • 1 poro
  • 2 saldžių bulvių
  • 4 paprastų bulvių
  • 1 galvos česnako
  • Čiobrelio, rozmarino, raudonėlio
  • 2 šaukštų alyvuogių aliejaus
  • Druskos, pipirų
  • 1 nedidelės citrinos sulčių

 

Kaip paruošti vištą:

  1. Nuo čiobrelių nurenkame gležnus lapelius, nuo rozmarino spygliukus nuplėšome ir supjaustome, česnaką sutriname ir dedame prie žolelių, beriame druskos, raudonėlio (jei turite šviežio raudonėlio, galite ir jį naudoti), viską sumaišome.
  2. Pasigamintu prieskonių mišiniu įtriname vištą.
  3. Į vištos kiaurymę įdedame nulupą svogūną.

 

Kaip paruošti daržoves:

Daržoves supjaustome ir sudedame į dubenį.

  1. Nulupame česnako viršutinį sluoksnį, suskaidome skiltelėmis. Dedame prie daržovių, beriame prieskoninių žolelių (čiobrelis, rozmarinas, raudonėlis), aliejaus, druskos, pipirų ir spaudžiame citrinos sulčių.
  2. Viską sumaišome rankomis, kad prieskoniai ir druska gražiai, vienodai pasiskirstytų ant daržovių.
  3. Vištą dedame į skardą, šalia dedame daržoves.
  4. Pašauname į iki 220 C įkaitintą orkaitę, tokioje temperatūroje kepame 10 min., po to sumažiname temperatūrą iki 160 C ir kepame apie 2 val.                    Po dviejų valandų višta minkštutėlė, iškepusi, daržovės – minkštos, saldžios, ypatingos, o aplinkui pilna malonaus skysčio. Rojus, o ne maistas.
Print Friendly, PDF & Email

ĮVERTINKITE
1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (2 balsai, vidurkis: 5,00 iš 5)
Loading...
Dalinkis:
Komentarai (17)
Komentarai
  1. ciobrelis parašė:

    man tik parupo kur uk arba airijoj butu galima nusipirkti ciobrelio, nu kiek as jo ieksau nerandu

    • Beata Nicholson parašė:

      Oi mieloji ciobreliu yra visur kiek tik nori, vadinasi jinai THYME, tikrai tikrai yra galva guldau atidziai paziurekite, ir vazoneliuose netgi buna ir visokiu citrininiu zodziu sio gerio tikrai netruksta, paziurekite dar karteli

  2. Joana parašė:

    Kada kepu visa vista, „pasodinu“ ja ant stiklainio su vandeniu!!! Kai iskepa buna toookia sultinga, tiesiog tirpsta burnoje.

    • Beata Nicholson parašė:

      Miela Joana, labai geras budas, atsimenu, mano mama taip darydavo, o vyra viena karta vishta kepe ant alaus skardines 🙂 as pati dar nei karto nebandziau vistos ant nieko sodinti….bet reikes gal./.o ar nesprogsta jums tas stiklainis??

      • Joana parašė:

        kiek kartu esu kepusi nei karto stiklainis nesprogo, gal del to kad vandens buna beveik pilnas (visada naudoju 0.5l stiklaini). O dabar jau bandysiu su alumi 🙂 o alu imti bent koki? Ir skardine atidaryti tiek kiek ji atsidaro ar daugiau prapjauti?

      • Shine parašė:

        Patys su kolega, nesnaei gaminomės gilių kavą, bet tik žinoma namų sąlygomis. Be galo skani ir išskirtinė.O gamyba mūsų buvo tokia: pirma giles išlukštenom, ir užpylėme riebiu pienu, bei palikome tokia šaldytyve 2 paroms, tam kad ištrauktu šiek tiek taninų.Po dviejų parų tą pieną nupylėme ir užpylėme naujo pieno ir grietinėlės mišiniu, kad apsemtu. Tuomet virėm ant ugnies maždaug valandą laiko. Pienas beveik visas suvirė.Po viso šito lengvai praplovėme ir apdžiovinome, o kitos dienos pavakaryje užbaigėme džiovinimą orkaitėje ir apskrudinome joje.Tuomet belieka tik susimalti ir džiaugtis pasakiško skonio kava. Beje ytin skaunu su pienu balinta.P.S. Neužtenka šios kavos tik užpilti karštu vandeniu, kad gerai pritrauktu reikia pavirti.

  3. Joana parašė:

    dar vista idomiai darau: isimi graziai vistos kaula taip kad liktu odele, kulseles ir sparneliai. Tada krutineles mesa ir dar truputi dasiperku vistienos, supjaustau mazais gabaliukais, suri kubeliais, marinuotu grybu(laaabai skaniai gavosi su voveraitemis, bet manau ir pievagrybiai tikrai tiktu). Deti druskos, pipiriuku ar taip kokiu prieskoniu, cesnako, uzdeti truputi majonezo ir siuo idaru idaryti vista. Zodziu dedu idaro taip kad gaunasi ir vel vistyte. Susiuvu kad idaras neiskristu ir kepu orkaiteje. Kai kada idara pakepinu pries idarant vista. Gaunasi skaniai ir idomiai 🙂

    • Mohamad parašė:

      Na ėsmė tame, kad kai kuriems žmonėms gilės gali būti nuidongos, na ne visai nuidongos, bet greičiau nevirškinamos (greit išeina atgal ). Žmonėms su sutrikusiu metabolizmu. Priklausomai nuo rūšies ir kitų gamtos sąlygų įtakos, gilėse būna daugiau ar mažiau taninų. Kaip ir normaliame gerame vyne yra taninų. Jei taninų daug gilė būna ypač karti, kitu atveju kai taninų mažai visai padoraus skonio. Bloguoju atveju jei bijote jas valgyti darykite kaip senovės graikai pamirkykite vandenyje kokia parą ir kartumas kartu su taninais dings . O šiaip sukt galvos manau dėl to nereiktų svarbiausia kaip ir visur vartoti su saiku

  4. Super ta višta parašė:

    Iškepiau vakar tą vištą. Nu super super super! Ir daržovės šalia nupostabiai gavosi.
    Įdomu, jei kalakutą ar žasį taip pat kepti, gautusi ar nelabai?

  5. Renata parašė:

    O darzoves supjaustyti, ar nepjaustytas kisti i orkaite?..

  6. Egle parašė:

    Ach kaip gaila, kad mano mieste ir su žiburiu nerandu saldžiųjų bulvių, kokios jos man skanios. Bet manau ir be jų bus labai skanu 🙂

  7. Di parašė:

    O ar vista ir darzoves reikia vartyti kol kepa? ar i skarda nereikia ipilti siek tiek vandens?

  8. Vilma parašė:

    As Kaledoms kepiau ant alaus butelio tik buvau pripilysi 100% apelsinu sulciu, nes vista valge ir vaikai tai pagalvojau gal alus nelabai tinka. Iskepe super sultinga mesa kaip reikiant, net vistos krutinele kuri paprastai buna sausoka buvo sultinga. Paraginsiu visas isbandyti toki kepimo buda, nes nepavykti tiesiog negali.

  9. Lina parašė:

    Teisingai supratau – alaus butelis ar stiklainis su vandeniu ar pan, skysčiu įkišamas į vištą??? Noriu pabandyti, bet bijau, kad nesprogtų.. Ar gali tas stiklainis kepimo metu kontaktuoti su skarda, ar vistelę reikia taip „pasodinti“, kad nesiliestų? 🙂 juokingai čia skamba, bet būčiau dėkinga už daugiau komentarų apie tai.

  10. Loreta parašė:

    Nerealiai skanu. Kepaiu su daržovėmis. Viskas puikiai pavyko. Ačiukas už puikų receptą.

Palikite komentarą



Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.