8241
Beatos virtuvė

Kakavinis pyragas su kakaviniu glaistu

(25)
Reikės:
  • 250 g miltų
  • 250-300 g cukraus
  • 1/4 šaukštelio druskos
  • 120 ml kefyro/grietinės
  • 1 šaukštelio valgomosios sodos
  • 1 šaukštelio vanilės ekstrakto
  • 2 didelių kiaušinių
  • 200 g sviesto
  • 4 kupinų šaukštų Kepinių ir desertų kakavos „Beatos virtuvė
  • Glaistui:
  • 80 g sviesto/kokosų aliejaus
  • 4 šaukštų Kepinių ir desertų kakavos „Beatos virtuvė
  • 6 šaukštų pieno
  • 1 šaukštelio vanilės ekstrakto
  • 50 g cukraus pudros
  • Žiupsnio druskos
  • 2 saujų lazdyno ar kitokių riešutų, pasirinktinai

O čia tai pyragas – žvaigždė! Nepalieka abejingų ir dar labai praktiškas, nes namuose kone visą laiką visų reikalingų ingredientų būna. Arba beveik visų. Pagrindiniu smuiku čia groja naujoji mano Kepinių ir desertų kakava „Beatos virtuvė“, puikiausiai kepiniuose pavaduojanti šokoladą ir suteikianti jiems sodraus skonio. O glaistas, glaistas! Maloniai kakaviškai nuteikia gomurį. Pamatysite. Dar šis pyragas labai tinka laukiant netikėtų svečių – viską padarysite labai greitai, o kol keps – spėsite pasigražinti ar tiesiog atsipūsti.

Paimkite didesnį dubenį ir gerai jame sumaišykite persijotus miltus, cukrų, druską ir atidėkite. Kitame dubenyje suplakite kefyrą, valgomąją sodą, vanilės ekstraktą bei kiaušinius šakute ir atidėkite. Užvirkite virdulį su vandeniu ir pasiruoškite vieną puodelį karšto vandens.

Vidutinio dydžio puode ištirpinkite sviestą, suberkite kakavą. Gerai išmaišykite. Kai sviestas ištirpęs ir gerai susimaišęs su kakava, supilkite vieną puodelį karšto vandens. Leiskite paburbuliuoti kelias sekundes ir nukelkite nuo ugnies. Įkaitinkite orkaitę iki 190C.

Supilkite kakavinę masę į dubenį su miltais ir gerai išmaišykite šaukštu, kol karšta masė pravės. Tada supilkite kiaušinių masę ir išmaišykite, kol gausite vientisą masę. Supilkite į kepimo popieriumi išklotą stačiakampę kepimo skardą ir kepkite 20-25 minutes, kol medinis pagaliukas, įbedus į centrą, ištrauktas bus sausas. Jei kepsite mažesnėje formoje, kepkite ilgiau – 40-42 minutes.

Kol pyragas kepa, pasiruoškime glaistą. Ištirpinkite sviestą mažame puode. Suberkite kakavą ir gerai išmaišykite. Supilkite pieną, vanilės ekstraktą bei suberkite cukraus pudrą. Viską gerai išmaišykite.

Riešutus paskrudinkite keptuvėje, kol paruduos. Atvėsinkite ir susmulkinkite peiliu.  Suberkite riešutus į kakavinį glaistą. Kai pyragas iškeps ir išimsite jį iš orkaitės, iškart supilkite glaistą ant pyrago. Pilkite taip, kad padengtumėte pyragą iškart ir nereikėtų per daug lyginti šaukštu.

P.S. Galite kepti ir keksiukių formelėse.

P.P.S. Kuriose parduotuvėse galima įsigyti kakavos „Beatos virtuvė“, sužinosite štai čia.

Beatos virtuve_kakavinis pyragas su glaistu

Print Friendly

ĮVERTINKITE
1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (4 balsai, vidurkis: 3.75 iš 5)
Loading...
Komentarai
  1. Diana parašė:

    Jau seilė bega bežiūrint 🙂

  2. renata parašė:

    Vyras issiustas i parduotuve kefyro 😛

  3. renata parašė:

    Nezinau ka ne taip dariau, bet jis man nelabai issikele. Toks net slapokas sakyciau liko

  4. Rima parašė:

    O dieve, koks tobulas skonis!! Papuosiau braskemis.. minkstutis, slaputis :)) Be proto skanu! Naudojau Beatos kakava, nors neabejoju, jog skonis butu toks pat ir su kitokia kakava 🙂

  5. Inga parašė:

    Pyragui reikia 4 kupinu saukstu ar sauksteliu kakavos? Taip pat pasitikslinsiu, kiek siam pyragui reikes pakeliu kakavos? Kad nepritrukciau 🙂

  6. Egle parašė:

    Kepiau su paprasta Fazer kakava, gavosi puikiai. Dar skanesnis buvo sekancia diena. Aciu uz recepta!

  7. Laura parašė:

    Prisidedu prie Ingos klausimo… Recepte neivardinta ko reikia paciam pyragui 4 kupinu saukstu ar arbatiniu sauksteliu kakavos???

  8. Aistė parašė:

    Turbūt pats skaniausias pyragas kokį esu gaminusi

  9. Margarita parašė:

    Nesuprantu kur gi tas pyrago skanumas…Kietas kaip plyta, neiskiles, nors viska dariau pagal recepta. Visai seimai nepatiko, isskyrus keturkoji…

  10. Margarita parašė:

    Labas. Kodel nera mano komentaro?? Reiskia, kad tik teigiami komentarai ikeliami. Nesamone!

  11. Rasa parašė:

    Eilini karta ieskodama sestadieniniam pyragadieniui sustojau ties Beatos tinklalapiu,na Beata vis nustembu kaip gi taip! nei vieno karto nebuvo, kad neiseitu ar nepatiktu gaminamas patiekalas ar desertas,sitas pyragas< tobulai sokoladinis, minkstas, dregnas musu seimos favoritu sarase atsidurs tikrai!!!nesuprantu kaip kazkam gali nesigauti.

  12. Monika parašė:

    Pyragas tirpstantis burnoje, super!!! Iš pradžių gasdino, kad gavosi skystoka tešla, bet rezultatas nustebino 🙂

  13. Idilija parašė:

    Sveiki. Turiu klausimą susijusį su kepimo forma ir ingridientu. Kokių matmenų naudojote kepimo formą?
    Ir ką labiau rekomenduotumėte geriausiai, kefyrą ar grietinę?

    • Beata Nicholson parašė:

      Miela Idilija, ar kefyras ar grietinė, nėra skirtumo,svarbu, kad pieno produktas, jau kas bus šaldytuve, o matmenų tikrai nepamenu, tik tokia stačiakampė ta mano forma buvo..galite kepti ir dviejuose apvaliuose formose.

  14. Lina parašė:

    Sveiki,
    Ar pyragas turi buti slapias ir neiskiles? Gavosi butent toks, bet labai labai skanus ❤

  15. godai parašė:

    Pyragas neskanus ir kietas kaip plyta ir nesupratau ka deti ar grietine ar kefyra ir beto neiskilo=-O:-(;-)

  16. goda parašė:

    Kodel jis toks kietas

  17. Karolina parašė:

    Kepiau keksiukus. Tobulesnių šokoladinių keksiukų nesu ragavusi… Nežinau, kaip būtų išsikėlęs pyragas, bet keksiukai tobuli. Aš dėjau 100ml kefyro ir 1 šaukštą grietinės ir su sodą jie kurį laiką padraugavo.. Tikrai rekomenduoju.

  18. Danguolė parašė:

    Valgė ir tie kas nelabai mėgsta saldumynus.Labai skanūs keksiukai.

  19. Eglė parašė:

    Gavosi super skanus pyragas!purus, minkštas!nespėjo atvėsti ir jau neliko!itariu, atvėsęs dar skanesnis:)tiesa, nuosekliai sekiau gaminimo instrukcijagavosi puikiai

Palikite komentarą



Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.