8241
Beatos virtuvė

Daržovingas plovas su jautiena ir sultiniu

(0)

Šis daržovingas plovas su jautiena ir sultiniu - greitai paruošiamas bei labai gardus. Kvapnus ir drėgnas, jame išbrinkę ryžiai labai skanūs, o avinžirniai suteikia papildomos tekstūros.

Reikės:
  • 1 galvos česnako
  • 1 didelio svogūno arba dviejų mažesnių
  • 2 didelių morkų
  • 2 skirtingų spalvų paprikų
  • 1 skardinės konservuotų avinžirnių
  • 800 ml ekologiško „Maggi“ jautienos arba daržovių sultinio
  • 400 g ilgagrūdžių ryžių
  • 400 g jautienos kumpio
  • 1 šaukštelio kuminų sėklų
  • 1 šaukštelio malto kumino
  • 1 šaukštelio maltos saldžiosios paprikos
  • 1 aitriosios paprikos
  • 150 ml aliejaus

Šis daržovingas plovas su jautiena ir sultiniu — greičiau paruošiamas ir liesesnis nei tradicinis su aviena, tačiau ne mažiau skanus. Ryžiai išbrinksta ekologiškame „Maggi“ jautienos sultinyje, todėl šis plovas tampa dar skanesnis, sodresnio skonio. 

Taip pat galite naudoti ir ekologišką „Maggi“ daržovių sultinįMes šį plovą ruošėme orkaitėje, tačiau visus žingsnius galima atlikti ir puode virš laužo — svarbu, kad puodas turėtų dangtį.

Gaminame:

  1. Jautienos kumpį supjaustome plonomis juostelėmis. Svogūnus – pusžiedžiais, paprikas – juostelėmis, o morkas – mažais šiaudeliais. 
  2. Į keptuvę pilame aliejų ir laukiame, kol jis gerai įkais. Tuomet suberiame jautienos juosteles ir apkepame.
  3. Apkeptą jautieną ištraukiame ir į likusį aliejų suberiame svogūnus, pakepame juos iki auksinės spalvos, ten pat dedame morkas ir paprikas. 5 minutes pakepame nemaišydami. 
  4. Į naudoti orkaitėje tinkamą kepimo indą su dangčiu suverčiame keptą jautieną ir daržoves, suberiame prieskonius ir gerai išmaišome. Pasigaminame „Maggi“ sultinio – jo reikia tiek, kad viską apsemtų. Įmerkiame nepjaustytą aitriąją papriką ir česnako galvą su nulupta viršutine luobele. Pašauname į iki 180 °C įkaitintą orkaitę ir troškiname apie 15 min.

    daržovingas plovas su jautiena

    Joanos Burn nuotraukos

  5. Viskam išsitroškinus suberiame nusunktus konservuotus avinžirnius ir dar pamaišome. 
  6. Ryžius kelis kartus perliejame šaltu vandeniu, kol nuo jų nubėgantis vanduo taps skaidrus. Ant patroškintų daržovių ir jautienos užberiame sluoksnį ryžių. Užpilame dar karšto „Maggi“ sultinio (pilame maža srovele, kad nesudarkytų ryžių sluoksnio). Sultinio reikia tiek, kad jo būtų 3–4 cm virš ryžių.
  7. Kepimo indą uždengiame ir dedame į orkaitę 25–30 minučių. Kad ryžiai tolygiai išvirtų, vieną kartą kepdami puodą atidengiame ir juos pamaišome, bet neliečiame mėsos ir daržovių sluoksnio.
  8. Plovui išvirus viską išmaišome ir leidžiame pastovėti dar bent 15 minučių.

Ekologiškame „Maggi“ sultinyje nerasite skonio ir aromato stipriklių bei kitų nepageidaujamų sudedamųjų dalių.

Jautienos plovas su sultiniu

Joanos Burn nuotr.

 

O čia galite prisiminti ir kitus plovo receptus: mano vieną pirmųjų su ėriena, perlinių kruopų plovą, žvirblelių plovą su kuskusu.

Print Friendly, PDF & Email

ĮVERTINKITE
1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (5 balsai, vidurkis: 4,80 iš 5)
Loading...

Palikite komentarą

26097
https://www.beatosvirtuve.lt/wp-content/uploads/2016/02/Beatos-Virtuve-Banner-Misiniai-300x250-3B-NEW.gif
26103
https://www.beatosvirtuve.lt/wp-content/uploads/2016/02/Koldunai-300x250px.gif
26104


Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.