Spausdinti

Vaikai visai noriai valgo kruopas ir kitus dalykus, tad tai puiki proga jiems įsiūlyti ne tik ryžius ir grikius. Kuskuso kruopos yra patogios, nes jos labai greitai išbrinksta, taigi čia tereikia tik mėsą ištroškinti. Ir tas supjaustymas mažais gabaliukais nors ir užima šiek tiek laiko, bet tikrai tekstūra pranašesnis nei tiesiog malta mėsa. O ir daržovių smulkiai supjaustytų galima čia visokių pridėti. Kažkodėl man atrodo kad ir suaugę mielai valgytų šį patiekalą (jei gaminsite tokį dalyką suaugusiems, tai visada galima papildomai įdėti prieskonių: pvz., kario prieskonių mišinio ir malto kumino bei paprikos). Be to, aš su malonumu dar kuskuso kruopas pabandyčiau pakeisti kinva ar sorų kruopomis, tik tokiu atveju reikėtų truputį daugiau vandens ir ilgiau palaukti, kol kruopos išbrinks. Puikus universalus receptas!

O toliau pasisako recepto autorė – Širlė Žvirblė:

 

Porcijos
4 asm.
Kepimo, virimo laikas
30 min.

Reikės:

400-500 gr kiaulienos arba kalakutienos (kas ką mėgsta)
2 vidutinio dydžio morkų (saldžių)
saliero (kaip viena morka dydžio )
1 didelis svogūnas arba 2 vidutiniai
2 skiltelės česnako
2-3 saujos Couscous kruopų
pipiro
druskos
2 lauro lapai
Kaip gaminti?

Gaminimas

1

Mėsytę supjaustyti didesnio žirnio ar pupos dydžio gabaliukais (na maždaug 1cm³, kaip kam kantrybės užtenka, bet tai yra labai svarbu – nes tas mėsytės gabaliukų dydis ir yra patiekalo „vinis”).  

2

Į įkaitintą keptuvę pilam gero aliejaus, dedam smulkiai sukapoto česnako gabaliukus, pakepinam 1-2min. 

3

Tuomet dedam mėsytę ir apkepiname, kol išgaruoja visas skystis ir dar porą minučių pastoviai maišant/vartant/makaliojant.

4

Dabar gali būti du eigos variantai: jeigu jūsų keptuvė didelė ir gili, galima gaminti toliau joje, o jeigu ne, tuomet reikės papildomo puodo. Taigi užkaičiam per kelis pirštus puodą pripiltą vandens, ten sudedam apkeptą mėsytę, dedam pipiriukų, druskytės ir porą lauro lapų ir lai ji troškinasi ir sotinasi prieskoniais. 

5

Tuomet susitarkuojam morkas, salierą ir svogūną. Galima smulkinti kombainu, tarkuoti burokine tarka, pjaustyti mažais gabaliukais rankomis – čia kas kaip mėgsta. (Aš, kai vaikai mažesni buvo, smulkindavau kombainu, dabar tik burokine tarka patarkuoju).

6

 Pakepinam morkas/svogūnus/salierą iki kol svogūnai taps permatomi, verčiam viską į puodą prie mėsytės (jeigu reikia dar įpilame šiek tiek vandens, masė turi būti nepilnai apsemta). Patroškinam viską apie 10 min. 

7

Tuomet dedam geras dvi-tris saujas Couscous kruopų, pamaišome, jeigu reikia dar įpilame vandens, kad viskas ne skendėtų, o tiesiog pakaktų drėgmės. Dar 7-10 min troškiname, kartais pamaišydami.

8

Išjungiame ir galime palikti dar neatidengtą puodą „subręsti“ kokiai 15-30 min. (aišku, jei apie kojas nesisuka mažieji skėriukai atviromis burnytėmis – tuo atveju galima valgyti nedelsiant!) 

9

Dedam plovą į lėkštes kiekvienam pagal poreikį ir paskaninam šitą reikalą šaukštu pomidorų padažo ir šaukštu (vienodu santykiu) grietinės viską išmaišome ir kviečiame chebrą prie stalo.

Ingredientai
Beata
Receptą sugalvojo
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Komentarai
  1. išbandyta – fantastiškas, neįmanoma sustoti valgyti, gerai, kad puodas jau tuščias 😀 net serganti dukrytė, nevalgiusi kelias dienas, pagaliau pavalgė 🙂

  2. Aciu uz be galo skanu patiekala!!!mano zvirbliai ji ivertino lb teigiamai!!!;) sulese pilnas lekstutes!!!

  3. Nu jau toks niam plovas! Antrąkart darau, vaikinas 1,6m) valgo labai gerai, tai dabar ir didžiajam vaikinui( vyrui) duosiu pakapot!

  4. Isbandem superinis. Tik as bandau viska daryti vienoje keptuveje beveik puode, ir nelabai aiski pati eiga. Apkepinus vistiena prie jos tiesiai pilti ir kepti darzoves ar ja isimti ir apkepti darzoves atskirai, tuomet kada pilti vandenį? Dekui, nes recepte eiga nurodoma gaminant atskirai.

  5. Indre, tikrai galite viską dėti paeiliui tieisog viename puode – troškintuve. Aš ir pati taipmdarau: mėsytę apsikepinu šiek tiek, tada daržoves, prieskoniai ir couscous 😉 skanaus. Laikus tik pasiskaičiuokite kiek kam
    truks pilnai išsitriškinti, o kruopos jau visai pabaigoje užmesit 😉

Rašyti komentarą