8241
Beatos virtuvė

Cinamoninės bandelės su obuoliais ir glajumi

(35)

Cinamoninės bandelės visuomet yra hitų hitas. Šios yra ypatingai minkštos ir gardžios dėl miltų tyrelės, kurią įmaišysite į tešlą. O kur dar sultingi obuolio gabalėliai...

Reikės:
  • Įmaišalui (tangzhong):
  • 70 g vandens
  • 70 g pieno
  • 30 g miltų
  • Bandelėms:
  • 500 g kvietinių miltų
  • 1,5 šaukštelio druskos
  • 11 g sausų mielių
  • 170 g šilto pieno
  • 2 kiaušinių
  • 90 g tirpinto sviesto
  • Įdarui:
  • 2 obuolių
  • 140 g „Dansukker“ nerafinuoto cukranendrių cukraus
  • 2 šaukštų cinamono
  • 40 g tirpinto sviesto
  • Glajui:
  • 200 g „Dansukker“ miltelinio cukraus
  • žiupsnio druskos
  • šaukštelio vanilinio cukraus
  • 30 g sviesto
  • 4–5 šaukštų pieno

Kai pakvimpa cinamoninės bandelės, atrodo, kojas pakerta, kaip norisi! O šios dar bus ypatingai purios ir minkštos, nes mielinę tešlą ruošime šiek tiek kitaip – įmaišysime azijietiškuose kepiniuose naudojamo tangzhong.

Mielinei tešlai jis suteikia purumo, palengvina jos kilimo procesą. Papildomo drėgnumo bandelėms suteiks obuoliai, o viską vainikuos vanilinis glajus.

Tai jei jau kepėte šias įprastas mielines bandeles su cinamonu, pabandykite jas pasigaminti nauju būdu. Pajusite skirtumą!

Miltelinis cukrus „Dansukker“ bus geriausias pagalbininkas ruošiant glajų. Nes kokios cinamoninės bandelės be glajaus? Miltelinis cukrus „Dansukker“ visada išliks smulkus ir nesukibs į gabaliukus, nes pagamintas pagal modernią technologiją. Jis tinka pyragams kepti, desertams gaminti, glajui ruošti ir kepiniams puošti.

Gaminame:

  1. Pasiruošiame įmaišalą į tešlą – tai bus tokia į manų košę ar bešamelio padažą panaši tyrelė. Visas įmaišalui skirtas sudedamąsias dalis – vandenį, pieną, miltus – supilame į mažą puodelį ir išmaišome, kad būtų vientisa masė. Maišydami šluotele minutėlę pakaitiname, kol sutirštės, o puodo dugne matysis šluotelės paliekamos linijos.              
  2. Pieną pašildome su sviestu, kol šis ištirps. Miltus sumaišome su druska, sausomis mielėmis. Lengvai paplakame kiaušinius ir pilame į miltų bei mielių mišinį, ten pat pilame dar šiltą (bet ne karštą) pieną su sviestu ir dedame visą paruoštą įmaišalą tangzhong. Viską gerai išmaišome. Uždengiame dubenį ir 20 min. leidžiame tešlai pastovėti. Tuomet gerai išminkome. Tešla bus švelni ir šiek tiek lipni.
  3. Dedame tešlą į aliejumi ar sviestu lengvai pateptą dubenį ir paliekame kilti valandą ar pusantros. Kai iškyla, padalijame į dvi dalis ir iškočiojame pailgus tešlos lakštus.
  4. Įdarui obuolius supjaustome labai smulkiais kubeliais. „Dansukker“ nerafinuotą cukranendrių cukrų sumaišome su cinamonu. Ant tešlos lakštų tepame tirpinto sviesto, paskleidžiame cinamoninį cukrų ir obuolių kubelius. Suvyniojame į ritinį, pradėdami nuo ilgojo krašto.
  5. Kiekvieną ritinį supjaustome maždaug 5 сm griežinėliais ir palikdami tarpus dedame bandeles į sviestu išteptą skardą. Pridengiame ir leidžiame dar pusvalandį bandelėms pakilti.
  6. Kepame 180 °C orkaitėje apie 25–30 minučių. Jei po tiek laiko jos vis dar atrodo blyškios, neverta nerimauti – geriau minkštos ir neapskrudusios nei sudžiūvusios.
  7. Glajui ištirpiname sviestą, į jį beriame miltelinį cukrų „Dansukker“, druską, vanilinį cukrų, pilame pieną ir viską išplakame šluotele, kad neliktų gumuliukų. Užpilame ant pravėsusių bandelių.

Print Friendly, PDF & Email

ĮVERTINKITE
1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (51 balsai, vidurkis: 4,24 iš 5)
Loading...
Komentarai
  1. Greta parašė:

    Sveiki, ka ne taip darau, jei tešla labai sunkiai minkosi t.y. lyg butu per daug “skysta”, labai limpa prie rankų ir niekaip jos neisminkau iki apvalios formos. Pavyko tik pridėjus papildomai nemažai miltų minkant

  2. Marija parašė:

    Pabandem iškepti, užtruko daug laiko, bet buvo visiškai verta to. Labai nerealus skanūs.

  3. Sviestas parašė:

    Lydyto sviesto 😉 Ne „tirpinto“.

  4. Monika parašė:

    Gavosi laaaaabai per skysta tešla. Minkant prie rankų jau nelipo ir išsikočiojo puikiai, o sudėjus įdarą jau nebebuvo įmanoma susukti, viskas prilipę prie stalo, nors ir miltais dar pasibarstėm prieš viską. Ar galima kita kartą dėti daugiau miltų?

  5. Lina parašė:

    Gavosi laaabai lipni tešla. Dabar kildinu 1,5 valandos…bijau, kad neišsikočios 🙁 o tai kaip bus suformuoti? Na palauksim ir pamatysim.

  6. Laura parašė:

    Tobulybė!!! Puresnių ir skanesnių nesu iškepusi

  7. Laima parašė:

    Aš šiandien irgi kepiau. Tešla taip pat buvo lipni, bet minkant pasibarsčiau miltų ir to užteko. Išsikočiojo ir susisuko puikiai, o skonis tobulas

  8. Vilė parašė:

    Yra pavasarinis panašus variantas su video, tai gal aiškiau būtų tom kur tešla nesigavo. Aš jau kokius 5 kartus dariau ir visi gavosi puikiai produktus dedu tip top palei receptą

  9. Laura parašė:

    Su dukra pasidarėm vakaro malonumus. Minkėm, sukom ir kočiojom. Taip susukt kaip Jums nepavyko, gal pasmulkinom bandeles 😀 bet skonis – pasakiškas!!!!
    Ačiū!!! Kaip sakant puikiai iš pirmo karto!!!

  10. Kristina parašė:

    Miela Beata, o cukraus į bandelių tešlą nereikia?
    Ar jo užtenka tiek, kiek yra obuolių įdare?

  11. Sandra parašė:

    Kodėl skysčiai parašyti gramais o ne ml

    • Kamile parašė:

      Nes svarstyklės mililitrais nesveria. Bent jau paprastos virtuvinės. Kai viskas šitaip nurodyta gramais recepte kaip tik yra labai patogu!

  12. Laura parašė:

    Kepiau gavosi puikiai.Minkiau su kombainu,tai nereikejo jokiu extra miltu deti,tik kociojant pasibarsciau stala.
    Siandien kepsiu ir vel, tik idara desiu aguonu .
    Aciu uz recepta ☺️

  13. Edita parašė:

    Superinės, gavosi nerealios, nors nelabai toki dalykai sekasi iškepti, bet šios gavosi tobulai

  14. Gintarė parašė:

    Todėl, kad gramais žymiai patogiau, nei ml ir nesvarbu, kokį produktą matuojat – svarstyklėmis sveriant viskas aišku 🙂 Įsigykite virtuvines svarstykles ir gaminimas taps žymiai patogesnis 😉

  15. Vija parašė:

    Sveiki, ar tiktų tešlai ghi sviestas ?

  16. Rozalija parašė:

    Pritariu Gintarei, visi produktai turi būti gramais, tai kur kas patogiau. Ir kiek indų susitaupo. Gali beveik viską iš karto sverti į dubenį.

  17. Siga parašė:

    Kažin ar galima ir šias bandeles suformavus per naktį šaldytuve kildinti?

  18. Živilė parašė:

    Sveiki, kokia funkciją naudoti kepimui?

  19. Greta parašė:

    Tobulos, tokios mikštutės ir tirpsta burnoje..

  20. Ingrida parašė:

    Labai labai patiko!!

  21. Ruta parašė:

    Gavosi puikiai. Uztrukau ilgiau su tesla, bet buvo verta. Minkstos, purios, kaip ir pagal pavasario recepta 🙂 tesla per nakti kilo saldytuve, tai ryte labai greitai viskas pasiruose.

  22. Jolita parašė:

    Omg, jos tobulos!!!!

  23. Beatrice parašė:

    Tobulos tikrai. Tesla lipni gavos, bet isminkius idejau i saldytuva nakciai, ryte kociojant pabarsciau vos vos miltu ir nebelipo visiskai. Tobulai issikociojo, tobulai susipjauste ir skonis tobuliausias:))

  24. Samanta parašė:

    Gavosi puikiai! Dariau viską pagal receptą, tik obuolių nedėjau. Tešla gavosi tobula, nereikėjo dėti papildomai miltų! Bandelės labai skanios

  25. Saulelė parašė:

    Valio, man pasisekė iškepti idealias bandeles. Išbandžiusi daug tešlos receptų, bet šis receptas idealus. Pyragas gaunasi purus, drėgnas. Ačiū Beata Jūsų receptas man atradimas

  26. Sigita parašė:

    Šiandien pagaliau išbandžiau bandeles. Pekilusi tešla buvo labai lipni, jau norėjau berti daugiau miltų. Bet jie buvo spintelėje, o ranoks apkibę tešla. Tai minkiau nedapylusi toliau. Gal po dešimties minučių atlipo rankos, o dar pi kažkurio laiko, tešla tapo puiki ir elastinga. Taigi mano pastebėjimas, neskubėti dėti miltų.
    Bandelės nuostabios!

  27. Snezana parašė:

    Sveiki, o vietoje sausų mielių galiu “šlapias” naudoti?

  28. Aurelija parašė:

    Tobulos! Gaminau pirmą kartą,pavyko super!

  29. Vita parašė:

    Gaminau pirmą kartą, gavosi puikiai! Labai skanios bandelės

Palikite komentarą

26097


Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.