Spausdinti

Tai keksiukai, kurie tiesiog negali nepavykti! „Beatos virtuvė“ miltinis mišinys keksiukams su morkomis ir avižų sėlenomis šiame recepte dar praturtiname obuoliais, saulėgrąžų sėklomis ir įmaišome dar daugiau morkų. Avižiniai miltai turi mažiau glitimo ir yra maloniai salsvo skonio, tad puikiai dera ir su vaisiais, ir su saldesnėmis daržovėmis. Obuolius galite ir smulkiai, ir stambiai pjaustyt, tik svarbu tegul būna rūgštesni.

Morkų keksiukai su obuoliais ir avižiniais miltais

0
komentarai
1
Porcijos
12 asm.

Reikės:

1 pakelio „Beatos virtuvė“ mišinio keksiukams
140 ml aliejaus (arba 140 g išlydyto sviesto)
170 g šalto vandens
2 vidutinio dydžio obuolių
2 morkų
didelės saujos lukštentų saulėgrąžų
šaukštelio cinamono
Kaip gaminti?
Reklama
38285

Gaminimas

1

Morkas sutarkuojame smulkiai, obuolius supjaustome kubeliais.

2

Į dubenį supilame „Beatos virtuvė“ miltinį mišinį keksiukams, suberiame cinamomą ir nuolat maišydami supilame vandenį ir aliejų (arba išlydytą sviestą). Išmaišome iki vientisos masės.

3

Į tešlą suberiame tarkuotas morkas ir obuolius, saulėgrąžas (šiek tiek jų pasiliekame paviršiui apibarstyti), išmaišome, kad viskas tolygiai pasiskirstytų.

Reklama
41011
4

Tešlą špilstome į keksiukų formeles, viršų pabarstome likusiomis saulėgrąžų sėklomis.

5

Kepame apie 25-30 min. iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje.

Ingredientai
Beata
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Reklama
41003
Komentarai

Rašyti komentarą