Tai keksiukai, kurie tiesiog negali nepavykti! „Beatos virtuvė“ miltinis mišinys keksiukams su morkomis ir avižų sėlenomis šiame recepte dar praturtiname obuoliais, saulėgrąžų sėklomis ir įmaišome dar daugiau morkų. Avižiniai miltai turi mažiau glitimo ir yra maloniai salsvo skonio, tad puikiai dera ir su vaisiais, ir su saldesnėmis daržovėmis. Obuolius galite ir smulkiai, ir stambiai pjaustyt, tik svarbu tegul būna rūgštesni.
Morkų keksiukai su obuoliais ir avižiniais miltais
Reikės:
Gaminimas
Morkas sutarkuojame smulkiai, obuolius supjaustome kubeliais.
Į dubenį supilame „Beatos virtuvė“ miltinį mišinį keksiukams, suberiame cinamomą ir nuolat maišydami supilame vandenį ir aliejų (arba išlydytą sviestą). Išmaišome iki vientisos masės.
Į tešlą suberiame tarkuotas morkas ir obuolius, saulėgrąžas (šiek tiek jų pasiliekame paviršiui apibarstyti), išmaišome, kad viskas tolygiai pasiskirstytų.
Tešlą špilstome į keksiukų formeles, viršų pabarstome likusiomis saulėgrąžų sėklomis.
Kepame apie 25-30 min. iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje.
Niekaip nesuprantu, kodėl jie man neiškilo, nors atrodo, idealiai pagal receptą viską dariau…