8241
Beatos virtuvė

Mama irgi žmogus arba greiti kepiniai iš „Beatos virtuvė“ miltinių mišinių

(10)

Na aš tai jau tikrai nekepsiu iš miltų mišinio! Nieko! Niekada! Taip sakiau visai neseniai aš… Sakiau, nes niekada nebuvau bandžiusi kepti, o dabar še tau boba devintinės pristatau pati savo kepinių liniją! KODĖL???? Tik negalvokite, kad dabar tai jau ech Beata užsidirbs jachtai… Ne ne todėl, o todėl, kad kai „Malsena” moterys atnešė pabandyti įvarių kepinių paruoštukų, aš žiūrėjau kaip ožys į naujus vartus. Bet tik iš pradžių pažiūrėjau, paskui kai įsigilinau, kai pradėjau pati bandyti, kepti ir duoti kitiems paragauti supratau, kad MAN PAČIAI JŲ LABAI REIKIA. Nes MAMA IRGI ŽMOGUS. Aš iš viso dabar labai mažai turiu laiko bet kam, ką jau čia kalbėt apie aukštąją konditeriją, o vis tiek norisi ir pilna progų, kai reikia namie išsikepti ir labai greitai kažką užmaišyti, kai eini į svečius ar pati draugus su vaikais namie priiminėji. Arba jei pradedi maišyti – ir matai ups, šaldytuve nei vieno kiaušinio. Dar tiks ir tiems, kurie labai savim nepasitiki virtuvėje ir bijo suklysti. Nes „Beatos virtuvė“ miltinių mišinių esmė tokia – nusiperki paruoštuką, sumaišai su vandeniu ir sviestu arba aliejum, šauni į orkaitę ir po 45 min džiaugies puikiu skoniu. Net vaikams lengvai pavyktų!

Su „Malsena“ technologe Rima kelis mėnesius maišėm, ragavom, bandėm ir dabar esu labai labai patenkinta šia „Beatos virtuvės“ naujiena. Man kaip mamai labai svarbi buvo sudėtis – kuo daugiau vertingesnių miltų rūšių, jokių nereikalingų priedų, kur įmanoma sumažinom cukrų, į keksiukus pridėjom sėlenų, naudojom teisingus kiaušinius.
Todėl dabar tikrai nesijaučiu nei blogesne mama, nei kepėja, jei mano blynai bus tik iš vandens ir „Beatos virtuvė“ mišinio lietiniams (beje labai geros sudėties speltų ir avižinių miltų, be jokio cukraus!). Ir visai nesinervindama Hariuko gimtadieniui iškepsiu šokoladinį tortą iš miltinio mišinio „Šokoladinis gimtadienio tortas“ (tik gal kremo grietininio dvigubą dozę pagaminsiu..) Ir avižinių miltų morkų keksiukai yra labai skanūs ir su pamažintu cukraus kiekiu. O „Karamelinis obuolių pyragas“ su natūralia karamėle ir karamelizuotu cukrumi tikrai bus kitoks nei kad buvot įpratę kepti iki šiol. Dabar plačiau apie kiekvieną.
Morkų ir avižų sėlenų keksiukai
Čia įkvėpimas iš tų laikų kai daug įvairių kepinių kepėm su avižiniais miltais. Tikrai fantastiški miltai – mažiau gliuteno, daugiau purumo ir natūralaus saldumo, todėl pridėtinis cukrus čia labai proto ribose, o sėlenų tiek, kad galim vadinti šiuos keksiukus jau skaidulų šaltiniu. Jei dar papildomai įdėsite pjaustytų obuolių, kriaušių, džiovintų spanguolių – tai iš viso fantastiški keksiukai gausis. Čia rasite ir receptą kremo kepurėlėms, jei norisi šventiško varianto.


Sudedamosios dalys: kvietiniai miltai, cukrus, džiovintų morkų gabaliukai (10 %), ant kraiko laikomų vištų kiaušinių milteliai, bulvių krakmolas, avižiniai miltai (20 %), avižinės sėlenos (3,5 %), kepimo milteliai (tešlos kildymo medžiagos E450, E500), ant kraiko laikomų vištų kiaušinių baltymų milteliai, kvapiosios medžiagos (natūrali karamelė, vanilinas), rūgštingumą reguliuojanti medžiaga citrinų rūgštis. Galimi pieno ir sojos produktų pėdsakai.

Laimingi blyneliai

Šis mišinys lietiniams jau yra tapęs mano geriausiu savaitgalio draugu, nes Hariukas vos ne kasdien manęs prašo blynų. Tai aš su šiuo mišiniu ne tik lietinius kepu, bet ir varškėčius, ir blynus su bananais. Čia nėra jokio pirdėtinio cukraus, o speltų ir avižiniai miltai taip gerai dera, kad viens du ir iškepsit visiškai tobulus ir maistiniu požiūriu vertingesnius lietinius nei su įprastais kvietiniais. Beje, mišinys tinka ir mažiems blyneliams, tik vandenį pareguliuokit.


Sudedamosios dalys: speltų miltai (58 %), avižiniai miltai (20 %), nugriebto pieno milteliai, ant kraiko laikomų vištų kiaušinių milteliai, druska. Galimi sojos produktų pėdsakai.

Karamelinis obuolių pyragas
Kaip įmanoma gyvent be obuolių pyrago? Net jei turite savo firminį obuolių pyargą, pabandykite šį, dar nesutikau žmogaus, kam jis nepatiktų. Kepu jį su alyvuogių aliejum, vandeniu ir negailiu obuolių. Purus ir drėgnas, o kaip kvepia…


Sudedamosios dalys: kvietiniai miltai, cukrus, džiovintų morkų gabaliukai (10 %), ant kraiko laikomų vištų kiaušinių milteliai, bulvių krakmolas, avižiniai miltai (20 %), avižinės sėlenos (3,5 %), kepimo milteliai (tešlos kildymo medžiagos E450, E500), ant kraiko laikomų vištų kiaušinių baltymų milteliai, kvapiosios medžiagos (natūrali karamelė, vanilinas), rūgštingumą reguliuojanti medžiaga citrinų rūgštis. Galimi pieno ir sojos produktų pėdsakai.

Šokoladinis keksas arba tortas
Na ir visiškas karalius princas bei žvaigždė šioje kepinių linijoje yra „Šokoladinis gimtadienio tortas”. Galit kepti iš šio mišinio tiesiog šokoladinį biskvitą arba keksiukus, o galima pasigaminus labai paprastą ir greitą kremą tortą sutepti. Iš šio mišinio išsikepsite tobulą šokoladinį biskvita, kur saldumas, šokoladiškumas puikiai subalansuotas. Aš tikrai esu didelė šokoladinių dalykų gerbėja, tai jei įtiko man, tikrai patiks ir jums.


Sudedamosios dalys: cukrus, kvietiniai miltai, mažesnio riebumo kakava (8 %), ant kraiko laikomų vištų kiaušinių milteliai, šokolado lašeliai (5,5 %) (cukrus, kakavos masė, kakavos sviestas, kakavos milteliai, emulsiklis lecitinas (sojų), kvapioji medžiaga vanilinas), kviečių krakmolas, kepimo milteliai (tešlos kildymo medžiagos E450, E500), ant kraiko laikomų vištų kiaušinių baltymų milteliai, kvapiosios medžiagos (šokoladas, vanilinas), druska.Galimi pieno produktų pėdsakai.


Ai sakysite jau ta Beata… Bet aš pasakysiu taip – geriau išsikepti iš mišinio nei niekada nieko nekept patiems. Skonis naminis ir laiko daugiau lieka sau. Nes nežinau kaip jūs, bet aš neatsimenu, kada ant sofos ištiesus kojas sėdėjau, nes arba robotas/mama renka daiktus, arba mama verda, mama skaito, mama planuoja… Bet juk Mama irgi Žmogus! Tai kai norisi daugiau laiko sau ir mažiau streso, prisiminkite yra tokie “Beatos virtuvė” paruoštukai kepiniams. Jau beveik visose MAXIMA parduotuvėse rasite.

Print Friendly, PDF & Email
Komentarai
  1. Šarūnė parašė:

    Labai gaila. Su tokiu entuziazmu nusipirkau ir kepiau obuolių pyragą, bet jis nevalgomas, kvapų ir cukraus nerealus kiekis:(

  2. Miglė parašė:

    Bent jau šokoladinio torto instrukcija ant dėžutės yra su klaidomis, pvz lietuviśkam variante 2 punkte dingęs vanduo ir sviesto konsistencija tarp išlydytas ir softened yra skirtumas.

  3. Ieva parašė:

    aš gal nusipirksiu blynelių ir keksiukų..

  4. Virginija parašė:

    Keista kad vien neigiami komentarai! Blyniukai nerealūs! Niekada nepavykdavo man normalūs lietiniai 😀
    Dabar bandysiu pyragą. O kad saldus tai reikia tikėtis, juk ant pakuotės rašomas cukraus kiekis.

  5. Egle parašė:

    Tikrai sokoladinio torto instrukcija su klaidom, gerai, kad paziurejau i angliska. Deja draugei nepasiseke, ji neidejo vandens, tai gavos rudas blynas. Kremo instrukcijoje tikrai per mazai, is patirties padariau dvigubai ir dar sulaisciau biskvitus su kava ir dar uzdejau braskiu ant virsaus, tai tai gavos tikrai neblogas sokoladinis tortas. Tikrai siulau pataisyti receptura, kad nusivilymu butu kuo maziau. Juk tortas negali buti sausas, kaip pyragas.

    • Beata Nicholson parašė:

      Miela Egle, apgailestaujame dėl klaidos. Ant naujų šokoladinio torto pakuočių receptas užrašytas jau be klaidos, įrašytas vanduo.

  6. Egle parašė:

    Keksiukai tiesiog puikus, idejau i vidu uogu, pasiteisino.

  7. Dženeta parašė:

    Kepiau obuolių pyragą ir keksiukus, gavosi nuostabūs, pirksiu ir kitus mišinius pabandyti.

  8. Giedrė parašė:

    Puikus tortas ir blyneliai

  9. SIlvija parašė:

    Na… MILTŲ. MIŠINIŲ NEPERKU IŠ PRINCIPO. BET PATIKO KOMENTARAS “ MAMA IRGI ŽMOGUS“ . NES KAI KAS LABAI DAŽNAI PAMIRŠTA.

Palikite komentarą



Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.