Jau maždaug pusantros savaitės labai ryškiai jaučiau, kaip ruduo savo miglotais pirštais vis grybšteli man į nugarą. Rytiniais ūkais, žvarbiais vakarais, kažkokiu vidiniu gamtos nusiraminimu, grybais ir nesibaigiančiais obuoliais apie save pranešdamas. Aš – į paskutinę vasaros dieną suspėjęs vaikas, nes gimiau paskutinę vasaros dieną. Geresnės dienos ir negalėčiau sugalvoti, taigi esu dėkinga Aukščiausiai Loterijai už tokią dovaną.

Man labai patinka ruduo, turtingas ir spalvingas, ir su didesnėm pauzėm. Vasara tai lekia laukais neatsisukdama, o ruduo – toks rafinuotas jaunikaitis, pasižymintis gana aistringa nuotaikų kaita su melancholijos proveržiais. Aš tiesiog labai džiaugiuosi tuo rudeniu ir sveikinu jus su jo pradžia. Ruduo mus visus sustato į ritmą ir taktą.

Man praėjusi savaitė, kaip ir pridera vasarai, bėgo neatsisukdama ir tekina, kad tik pasitiktų išsvajotą rudenį. Aš atšokau (cha cha cha, gerai, neatšokau, gal veikiau atgaminau savo gimtadienį). Šiandien startuoja naujasis TV3 sezonas. Mano laida dabar montuojasi ir gražinasi, o jau sekmadienį pasirodys eteryje. Laidoje, žinoma, labai daug manęs, man kartais lyg per daug, bet kaip gi kitaip? Juk laidoje maistas ir aš, o visi patiekalai, kuriuos gaminu, yra tam tikri prisiminimai ir santykis su tais prisiminimais. Apie kiekvieną noriu ir turiu papasakoti bei užkrėsti noru pasigaminti, ir jei ne tą patį, tai ką nors panašaus. Arba sužadinti apetitą vienam ar kitam ingredientui, šiaip prižadinti apetitą gyventi, potraukį įvairiems skoniams, sutinkamiems ne tik lėkštėje.

Sakiau, kad naujas sezonas mane išves iš mano virtuvės Vilniuje… į laukus ir pievas. Bet va pirmai laidai pasirinkau tokią temą, kad nevyksiu labai toli, tik į prisiminimų ir tiesiog gero draugų pasibuvimo miestą. Todėl mano pirmoje laidoje bus mano gimtadienis. Visą dieną gaminau, o vakare jau prisigaminus belekiek patiekalų (jei būsime tikslūs, tai: kesadilija, pomidorų tartas, burokėlių salotos, bandelės, mėsainiai dviejų rūšių, šaltalankių gėrimas ir žagarėliai – taigi visi aštuoni) priiminėjau gėles ir draugams kepėm mėsainius.

sumazintaB

Norėjau parodyti, kaip tradiciškai švenčiu gimtadienį. Man patinka laisvos, lengvos ir malonios šventės, kai tiesiog gera pabūti kartu, nereikia sėdėti prie stalo ir sakyti jokių tostų. Aš visiems visada primenu, kad man dovanų nereikia, aš visko turiu. Didžiausia dovana yra mano svečiai. Na o gimtadienio meniu toks neformalus, su trupučiu vaikystės prisiminimų…

Puikaus jums rudens, dar tikrai spėsite suruošti šventę gamtoje.

Penktadienį, kaip visuomet, priminsiu, kokių ingredientų reikės, jei pažiūrėję laidą iš karto norėtumėt pulti į virtuvę…

Sveiki atvykę į rudenį. Tikiuosi, kad šis ruduo mums visiems ir, svarbiausia, visoms nusimato tikrai visokeriopai kupinas.

Komentarai
  1. Beataaa, su gimimo diena!!!! Nors siek tiek ir paveluotai. Visko, kas tik gali ivykti geriausia, graziausia tegul ivyksta Jusu seimos ir draugu aplinkoje! Sestadienis buvo be galo grazus ir siltas, mes baidare po Traku ezera, su nuostabiaja raudojaja pilimi priesaky, plaukiojom! Gausaus misko ir darzo gerybemis, spalvoto bei silto rudens!!!

  2. „Vasara tai lekia laukais neatsisukdama, o ruduo – toks rafinuotas jaunikaitis, pasižymintis gana aistringa nuotaikų kaita su melancholijos proveržiais.” Taikliau ir negali būti pasakyta 🙂

  3. Beata, pripažinsiu, nelabai mėgstu gaminti. Dažniausiai gaminu todėl, kad reikia valgyti 😀 Bet vis dažniau „kažkaip netyčia” užsuku į Jūsų svetainę. Čia taip šilta, miela ir net kvepia 🙂 Jūs tikrai įkvepiate!

Rašyti komentarą