Mielieji, na tikrai jau sekmadienį laukia laida, oi kokio grožio ir gėrio pilna. Visų pirma, tai jau žinote, kad aš visus metus gyvenau daržovingomis nuotaikomis, ir tos nuotaikos epogėjus yra mano nauja knyga „Beatos virtuvė: Daugiau daržovių“.
Taigi, vien tik daržovėmis ir bus gyva sekmadienio laida.
Bet tik nesijaudinkite, jei negalite gyventi be spirgučių – jų tikrai bus. Turiu pasakyti, kad tokio patiekalo dar neragavau, ir buvo toooooks skanus…
Dabar apie savaitės herojus – Arūną ir Daivą Giedrikus bei jų ūkį. Iš jų aš esu pirkusi daržovių ne vieną kartą. Jomis jie prekiauja antradieniais ir penktadieniais PC „Panorama“, o ketvirtadieni Tymo turgelyje.
Tikrai, žinokite, jų daržovės yra kažkas tokio: salotų grožis, prieskoninių žolelių kvapnumas, paprikų aitrumas ir ridikėlių aitrumas, o jau pomidorai… Ir viskas viskas yra ekologiška. Man šiuos ūkininkus užrodė mano draugė Indrė, ji visada pas juos perka ir yra tikra jų gerbėja.
Tai va, ir mes prisiprašėm, kad leistų atvažiuoti ir įsisukti į jų derlių. Viską sužinojom – kaip pomidorus auginti, kad nepultų kenkėjai, kokio dydžio cukinijos miestiečiams patinka, kas perka lapinius kopūstus. Svarbiausia, jie tiesiog šviečia iš vidaus, o jau kaip skaniai mus vaišino, aš tikrai nemoku tokio morkų pyrago iškepti kaip Daiva.
Bet leiskite papasakoti apie plocinius ir bulvių košę…
Plocniai yra tokie skryliai iš viso grūdo speltos miltų (bet galima ir su kvietiniais), dar kiaušinis plius vanduo ir pasidaro tešla, juos supjausto ir išverda. Valgomi su bulvių koše ir spirgučių padažu su daug laiškinių svogūnų ir krapų.
Oi, aš dar labai noriu atkreipti jūsų dėmesį, kad būtinai reikia jums išmokti kaip pasigaminti cezario salotų padažą, kuris man toks skanus, kad valgau jį vieną, su skrebučiais…
O kur dar visos kitos gėrybės laidoje.
Tai nepramiegokite, lauksiu jūsų sekmadienį 10 val. ryto.
Dar primenu, kad nepamirštumėte dalyvauti ir registruotis „Kviečiu į svečius“. Jūsų parama „Maisto bankui“ tikrai tikrai yra neįkainojama. Vien tik Biržų rajone, kur aš svečiavausi, „Maisto bankas“ remia apie 200 vaikų ir 60 šeimų. Ir jūs galite prisidėti prie to, kad šviežias pienas, duona, mėsa, daržoves pasiektų tuos, kuriems labiausiai trūksta maisto. Jūsų paaukoti litai padės Maisto Bankui geriau, daugiau, efektyviau paskirstyti maisto šeimoms ir žmonėms, kurie gyvena sunkiai. Jei visai netyčia nežinote, kaip dalyvauti, tai dar ir dar kartą tai aprašiau vakar, bet prie šios temos grįšiu ir kitą savaitę.
Beje, kas nematėte pirmosios šio sezono laidos apie mano gimtadienį ir antrosios iš levandų laukų ir pilnos Provanso įkvėpimo, tai tą galite padaryti TV3play.lt
[…] taip pat gausu gerų receptų, kuriais ir mano draugės, ir aš pati mielai naudojamės. Be to, ir TV laida, dedikuota daržovėms, jau buvo eteryje. Ją galite peržiūrėti […]
[…] daržovių“ knygoje Salotų skyriuje. Penktadienį dar spėjau užšokti į „Panoramą“, kur Daiva ir Arūnas Giedrikai prekiauja šviežiausiom daržovėm, ėmiau pastarnokų, porų, o sojų pupelių gavau dovanų […]
[…] taip jau ir paplitę. O šiais metais jais prekiauja dar vieni ūkininkai nuo Kauno ir mano mylimi Giedrikai iš Biržų. Jau praėjusiais metais kai filmavomės jų fantastiškiausiame ūkyje, žadėjo kad bus kitąmet, ir jau […]
Miela, Beata, esu dėkinga už super varškinių blynelių receptą,niekad nepabosta ….ačiūks.
Labas Beata, labai dziaugiuosi kad isleidai nauja knyga. Ir jau vien del jos nekantriai laukiu kaledu, nes zinau, kad ja gausiu dovanu. Beje, smagu, kad Tau patiko Pabirzeje. Labai nustebau ir nudziugau,jog ten filmavote laida. Ten gyvena mano senelis.:) Reikes jo paklausti, ar mate pravaziuojancia jusu mobilia virtuve?:)