Uogos, uogos, uogos. Būtent dabar, vasarą, jos išgyvena renesansą, žydėjimą ir šlovę. O smagiausia, kai gali pats nuo šakos ar šakelės pilna burna jas valgyti. Ar žinojote?? Kad gautume visą reikiamą kiekį vitaminų, esančių uogose, per sezoną jų turėtume suvalgyti daugiau nei 10 kilogramų! Tai ko gi laukiame?? Man visada iš pradžių skaniausios „gyvos” uogos, dubenyje, šaukštu kabinamos, pilna burna valgomos, bet po to nenumaldomai ateina laikas, kai imame galvoti, ką dar įdomesnio su jomis nuveikus. Tai prašom, pirmoji uogų serialo serija skirta mėlynėms, toms miškų gražuolėms. Pilni miškai mėlynuoja, tik skinti, tik valgyti ir būti sveikiems.

Beatos virtuve_melynes

Labai labai geras dalykas, virtinukai, vadinamieji šaltanosiai. Daugelis juos prisimena iš vaikystės, tačiau tikrai žinau žmonių, kurie jų nei matę, nei girdėję. O be reikalo!! Puikiai tinka šeimos vakarienei. Tradiciškai jie verdami būtent su mėlynių įdaru, nors galima dėti ir vyšnias.

Beatos virtuve_virtinukai_melynes_saltanosiai

Dar būtinų būtiniausiai pamėginkite mėlynių keksiukus. Šis receptas labai kiaušiniais turtingas, tai oi, kaip skanūs, minkšti ir šviesūs keksiukai gaunasi! Ant viršaus trupinių visiems atvejams užbarstyti galima, ir mėlynes aš dedu ne į tešlą, o kiekvienam keksiukui individualiai, tada jos nesusitraiško ir visiem tenka vienodai gausiai.

keksiukai_su_melynemis

Savaitgalis artėja, tai turgelyje prigriebę ar miške prisiskynę mėlynių, labai nudžiuginsite save ir kitus savaitgaliniais blynais su mėlynėmis. Puikūs jie, ką čia ir sakyti.

savaitgalio blynai

Prisiminkite ir vadinamąjį „mutinį” lengvai vakarienei – sutriname mėlynes šakute su medumi, užpilame pieno, patrupiname juodos duonos ir metame į lėkštę prie mėlynių. O jau skanumas… Papasakokit ir jūs man, kaip mėlynių rekordų siekiat ir kokie jūsų favoritai su šia uoga?

 

Komentarai

Rašyti komentarą