Šiandien vėl dalyvavau akcijoje „padaryk vakarienę dešimčiai žmonių ir nenusivaryk nuo kojų“. Praėjusį kartą, tai buvau tikrai be kojų likusi, bet šį kartą buvau daug išradingesnė ir visaip kaip nukirtinėjau kampus (iš vakaro sriubą buvau išvirus ir duonos nekepiau), meniu buvo toks: aštri pomidorų, jautienos ir pupelių sriuba, keptos vištos kojos su paprika ir bananų pyragėlis su kokosine kepure. Dabar trumpai apie vištą. Nežinau, ar čia dabar paimti ir pasakyti viską, ką galvoju apie iš anksto paruoštus visokius prieskonių mišinius, kurių, ypač LT parduotuvėse, yra dauugiaaau, negu sveiko proto… Aišku, patogu ir greita, lengva ir t. t., ir tikrai labai gerų tų mišinių yra, bet mane kartais tai tikrai išveda iš proto ir kantrybės bandymas eilinėje parduotuvėje surasti normalių prieskonių, nes tie visokie mišinukai, pradedant makaronams, baigiant meksikietiškom bulvėm ir dar belekam (tik padangų guliašui trūksta mišinio). Žinoma, dar galima būtų daug pasakyti apie tai, kaip smagiai lietuviai buvo pripratinti prie šitų mišinių ir koks puikus šis verslas pardavinėti druską aukso kaina, ir dar paminėti visus tuos „geruosius“ E, kurių pilni minėtieji mišinukai. Bet nepradėsiu. Tikrai yra gerų mišinių ir juos reikia naudoti, labai gerai tos firmos dirba, medalis aukso joms už verslumą ir išradingumą, ir mūsų maistelio gardinimą. Pabaigai pasakysiu, kokio labiausiai nemėgstu prieskonių mišinio ir užsičiaupiu tada jau. O labiausiai nemėgstu aš to, kuris turbūt yra didžiausias „bestseleris“ – prieskonių mišinys vištienai. Dabar vėlgi nepradėsiu vardinti, kaip aš darau vištieną ir kokie mano derinukai mėgstamiausi, nes jau ir taip išsiplėčiau nereikalingai.

Šiandien dariau vištą pagal save su daug paprikos ir dar su rūkyta paprika. Tikrai labai labai gerai išeina ten viskas ir be jokiu E, B ir M. Noriu tik pasakyti, kad čia „išmieros“ šito recepto yra labai stambios, nes kepiau dešimt didelių vištos kojų – ir blauzdelė, ir šlaunelė viename…

Taigi manasis prieskonių mišinukas/ marinatas paprikaš tema.

Rašyti komentarą