8241
Beatos virtuvė

Bananų pyragas su kokosine kepure

(21)

Labai žmonėms patiko, geriausia yra tai, kad paprastai pasigamina ir daug žmonių pamaitina, tai čia vienas iš tų, jei svečiai kokie ateina….

Reikės:
  • Pagrindui:
  • 150 g sviesto
  • 50 g cukraus
  • 2 kiaušinių
  • 250 g grūdėtos varškės
  • 250 g miltų
  • 1,5 a. š. kepimo miltelių
  • 6 bananų
  • aviečių uogienės
  • „Kepurei“:
  • 100 g sviesto
  • 50 g cukraus
  • 120 g kokoso drožlių
  • 60 g miltų

 

Pyragas išeina iš trijų sluoksnių, kurių, kai iškepa, nelabai gali vieną nuo kito atskirt. Apačioj pagrindas, kuris labai minkštas, bananai per vidurį ir taip vadinama kokoso „kepurė“ ant viršaus.

 

Kaip paruošti:

  1. Sviestą kambario temperatūros su mikseriu beveik iki baltumo išpurenti su cukrum, pridėti kiaušinius ir dar plakti (geriausia, jei kiaušiniai kambario temperatūros, tai tada geriau į sviestą inkorporuojasi).
  2. Miltus persijoti su kepimo milteliais.
  3. Į sviesto masę sudėti grūdėtą varškę (liesa grūdėta varškė) ir gale įdėti miltus. Tešlos konsistencija tirštesnė nei biskvitinė, bet dar tikrai ne kočiojama.
  4. Formą aš ėmiau kvadratinę. Sudėti tešlą, palyginti viską, ant viršaus sudėti pjaustytus bananus ir uogienės aviečių keletą šaukštelių pamėtyti tarpuose…
  5. Dabar padaryti viršutinę tešlos dalį. Sviestą ištrinti su cukrumi.
  6. Sudėti miltus ir kokoso drožles, čia tešla tokia turėtų būti rupoka, ne vienalytė, o kietoka, beveik kaip trupiniai…
  7. Taigi juos sutrupinti ant bananų.
  8. Kepti beveik valandą arba kol iškeps…

Man, kadangi pasirinkau tokią pakankamai mažą formą, tai kepė labai ilgai… Beveik pusantros valandos…

Print Friendly, PDF & Email

ĮVERTINKITE
1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (6 balsai, vidurkis: 5,00 iš 5)
Loading...
Dalinkis:
Komentarai (21)
Komentarai
  1. indre parašė:

    kepiau pyraga pagal si recepta, tik apvalioje formoje. Matomai pridejau per daug bananu i ta bananu sluoksni – visos mases gavosi 0,5 cm nuo formos virsaus, tad bekepant issilydes sviestas lipo per virsu. Namuose buvo dumu 🙂 Bet siaip labai skanus pyragas. Gyre, kas valge. Tik kiek riebokas.

  2. Ula parašė:

    As taip pat kepiau, taciau kaip muffinus ir ziauriai skanus gavosi. tas kokosas nuostabus, as tik daugiau uogienes idedu, kad tas kokosas laikytusi:)

  3. Lina parašė:

    Labas, o kokioje temperatūroje reikia kepti?

  4. Greta parašė:

    O kokioje temperaturoje kepti? Ar cia pagal savo nuoziura ziuret?:)

  5. Žaneta parašė:

    Aciu Beatule uz recepta!!!! Pyragas nuostabus! Vaisinau svedus, liko visi suzaveti jo skoniu :)! Itraukiau ji i savo kepiniu sarasa :)!

  6. Ieva parašė:

    Beata, mane labai vilioja sis receptas, noreciau isbandyti, bet negaliu valgyti pieno produktu… Kuo, tavo manymu, butu galima pakeisti grudeta varske? Gal tofu? Ar yra koks tinkamesnis pakaitalas?

  7. solveiga parašė:

    O ar imanoma ta sviesta iki reikiamos konsiatencijos issukti ranka? nes mixerio neturiu…:(

  8. Lukas parašė:

    Labai skanu pyragas kurie nevalge siulau paragauti 🙂

  9. Ieva parašė:

    Nerealus pyragas! Ką tik iškepiau savo tėveliams, labai patiko ir tikrai ruošiuosi kepti dar nekartą 🙂 ačiū už šaunų receptą :p

  10. Reda parašė:

    Fantastiškas pyragas, vyras ir sūnus vis klausia kada dar kepsiu (o jie šiaip saldumynu nemėgsta).
    Tik mes namie su kviečiais nelabai draugaujam, todėl miltus pakeičiau avižiniais dribsniais. Rezultatas puikus 🙂

  11. Simona parašė:

    Aciu uz nuostabu recepta,kepiau jau N kartu ir siandien planuose jis vel! Dievinu bananus ir kokosus,ju skleidziama kvapa namuose ir skoni sio pyrago:)Aciu!

  12. Neringa parašė:

    Sveiki, o uogienė kokia gali būti tinkama jei ne aviečių?

  13. Egle parašė:

    Kadangi namuose turejau daug bananu ir beieskodama receptu su bananais netiketai internete radau si puiku pyraga.
    Tikrai labai skanus pyragas ir nebrangus. Gaila, neturejau avieciu uogienes, tai ja pakeiciau spanguoliu.
    Aciu Beata uz si receptuka. Tikrai si pyrageli kepsiu dazniau :).

  14. Lina parašė:

    Labai skanus pyragas gavosi. Tik kiek saldokas. Kitą kartą dėsiu mažiau cukraus 🙂 Labai įdomu, ką ta grūdėta verškė priduoda, nes jos visai nesijuto. O šiaip paprasta ir skanu 🙂 Rekomenduosiu ir kitiem 🙂

  15. Indrė parašė:

    Kokio skersmens forma naudojate?

  16. Indrė parašė:

    Man kažkas nesigavo….nors viską dariau kaip surašyta ir produktus dėjau tiksliai, bet…apatinis sluoksnis nevykęs kietas gavosi

Palikite komentarą



Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.