8241
Beatos virtuvė

Trys dienos Londone – suknelės, gėlės ir mano draugės kulinarijos mokykla

(10)

Nesuprantu, visi, kas tik iš Londono, pastoviai skundžiasi, koks čia tas oras prastas… Taip sako mano sesė Odeta ir, aišku, ne be mano įtakos šis reziume. Tikrai, aš ne kartą sakiau, kad vienas ryškiausių ir maloniausių dalykų gyvenant Lietuvoje yra labai aiškiai apibrėžti metų laikai, tokie su rėmais, kai, pavyzdžiui, Londone jie lengvai išplaukę tie rėmai. Nes va, sausio mėnesį pati savom akim mačiau vasariškai greitą ir pliaupiantį lietų, ir laksčiau gatvėmis su plona striukele, o nėščia draugė į kavinę atėjo su bateliais… Taip, kai lipom į lėktuvą, skraidinsiantį į Londoną praėjusio trečiadienio vakarą, tai atrodė nuo šalčio plaukai nukris (kam ta kepurė, juk šast, – ir lėktuve…) Palikome Lietuvą labai trumpam, kai dar buvo minus dešimt. O Londone oras pavasarinis – vieną dieną lietus, paskui debesuota su pragiedruliais… Bet vis tiek, kaip malonu! Nors aš mūsiškę braškančią, vėjuotą, šlapią, baltą žiemą gerbiu ir ja mėgaujuosi, bet jūs mane tikrai suprantat, kaip malonu, va, trumpam į aukštesnę temperatūrą ištrūkti. Tai čia trumpai apie orą, o dabar ilgai apie tris dienas Londone. Bet prieš Londono aptarimą, tai turiu būtinai pasisakyti apie jus ir baltą mišrainę. Jūs tiesiog metėte tornadą į blogo komentarų skiltį!!! Matau, kad teks visą pavasarinį žurnalo numerį skirti baltai mišrainei, nepavyks apsiriboti tik mažu tyrimu, nes perskaičius jūsų komentarus, teks rašyti knygą…na, ir ką aš galiu pasakyti? Turėsim dirbti mes su Anna (mano blogo redaktorė)  prie šito klondaiko.  Aš greitai parašiau apie baltąją, tada išbėgau daryti visų Londono darbų ir reikalų, grižtu vakare, žiūriu…Ir ką sau matau??? Ogi ten baltosios mišrainės gerbėjų konvencija…Aš taip pat jai priklausau, nes I LOVE IT. Bet apie tai vėliau, dabar neriame į Londoną.

Ko man reikėjo Londone? Naujos idėjos, nauji reikalai ir nauji reportažai naujam žurnalo numeriui, štai ko aš ieškojau. Buvau, kur gyvenime nebuvus, susipažinau su  spinduliuojančiais žmonėmis. Apie viską bus papasakota, nieko nenuslėpsiu, nes važiavau surinkti ir jums parodyti. Tai dabar trumpai apie viską.

IMG_8336

Ar jums kada nors taip yra buvę? Ateinate ir pamatote: a) kažkas su jūsų suknele, b) kažkas su jūsų spalva. Mums taip atsitiko The Berkeley viešbutyje. Odeta atėjo su tokios pat spalvos suknele, kaip ir visos gėlės, puošiančios šią prašmatnią Londono vietą. Gėlės apsuka galvą, – oranžiniai, vaiskiai raudoni amariliai kaip tyčia sutapo su naujos Odetos suknelės spalva (suknelę, beje, išrinkau aš, o ką. aš ne stilistė??? Agnė sako, kas visai neblogai parenku dalykus…Cha, cha, cha, cha! Pasigrožėkime…

Chiltern Fire House

IMG_8331

Mano draugė Laura turi savo kulinarijos mokyklą!!! Valiooo!!!

„Venturis table“ kulinarijos mokyklos seimininke Laura

Trumpai apie Laurą, – ji nereali! (Jeigu ką, tai mano gyvenime daugelis geriausių ir nuostabiausių draugių yra arba Lauros, arba Vilmos…Bet tai kaip taip yra??? Savo puikiausių draugių sarašuose turiu tris Vilmas ir tris Lauras, kažkokia mistika…)

Tai štai, su Laura mokėmės Leiths kulinarijos moksluose, aš atėjau iš žurnalistikos, ji iš verslo ir vadybos (buvo management consultant), bet abi gavome savo kulinarijos meno diplomus. Laura man padėjo, kai gaminau savo knygoms, kai man reikėdavo pagalbos Londone (visos draugės, beje, man talkininkavo). Tai štai, Laura po mokslų daugiausiai dirbo kaip private chef, ir šiaip, visokių virimo – gaminimo darbų turėjo. Taip pat ji dėstė vienoje kulinarijos mokykloje ir atsitik tu man taip, kad mokyklą įkūrusi italė nusprendė ją parduoti, ir Laura su savo drauge Bella ją įsigijo. Na, negalvokite, kad Laura kokia tai milionierė, nekainavo ten milijono, bet įsigijo kaip verslą ir dabar jau mėnesį jos – „Venturis table“ kulinarijos mokyklos šeimininkės.

„Venturis table“ kulinarijos mokykla

Ten nuostabu! Aš taip pat noriu tokios virtuvės, gal net kada nors galėčiau ką nors padaryti ten Londone? Jei būtų londoniškių, norinčių kažką su manim paveikti… Bet visų pirma, tai noriu pasidžiaugti už savo draugę, kuri visą laiką norėjo turėti kažką, kur galėtų suderinti savo talentus ir du polinkius: visų pirma, ji – vadybos konsultantė, ir paskui kulinarė. Dabar ji galės ir valdyti savo mokyklą, ir kartu mokyti, ir savo meilę maistui įgyvendinti.

Nuostabu, nepakartojama! Jei norite Londone savo įmonei padaryti kulinarijos pamoką (nes mokykla specializuojasi būtent vakarėliuose ir team building’e įmonėms), jūs turite kreiptis į Laurą…Ir va, prašau, kaip gražiai mano abi knygos įsitaisė jos knygų lentynose, šalia Nigella’os ir Jamie.

knygos_„Venturis table“ kulinarijos mokykla

Čia kita virtuvė ir mes visos veidrodyje…

„Venturis table“ kulinarijos mokyklos seimininke Laura

Labai, labai, labai, labai įspūdinga vieta, o kokie šaldytuvai ir kokios viryklės….

„Venturis table“ kulinarijos mokyklos seimininke Laura

Aišku, Londone gausybė skanių vietų ir šis kartas ne išimtis, aš buvau net keliose tokiose, bet apie jas – antrojoje karolių dalyje. O dabar visiems linkiu sėkmingai pradėti savo savaitę!

Print Friendly
Komentarai
  1. gintas parašė:

    vos neapalpau pamates TOKIAS virtuves 🙂

  2. Inga But. parašė:

    Nuostabu, kai galima suderinti tai ką mėgsti ir darbą 😉 Sėkmės 😉

  3. Ieva parašė:

    Sveika, Beata!! Klausimelį turiu :)) važiuoju savaitei atostogų į mylimą Londoną!! Kadangi ten gyvenai, gal gali patarti kur rasti jaukiu kavinių ir restoranėlių? Labai noriu atrasti kokia nerealia saldumynų kavinę. Taip pat planuoju aplankyti Jamie Oliver restorana 🙂

    • Beata Nicholson parašė:

      Ieva, čia yra labai didelis klausimas, praktiškai visas Londonas yra nusėtas gerų vietų, pradžioje rekomenduoju įsigyti mano draugės Vilmos Gidą Savas Londonas https://www.knygos.lt/lt/knygos/savas-londonas/

      Iš tiesų Londone saldumynų / skanumynų krautuvių ir parduotuviių yra tiek daug kad net nežinau nuo kur pradėti…..Jamie Oliver restoranų Londone taip pat yra labai daug ./….
      Aš esu apie Londoną rašius nemažai, pradėkite gal nuo pasivaikščiojimo Covent Garden paskui nueikite apžiūrėti skanių vietų Soho ir Marlybone, nepamirškite Borough Market!! Brick lane Market, ojeckus Londonas yra vandenynas….

  4. Jūratė Murr parašė:

    To Ievai : http://www.facebook.com/BreadStreetKitchen?pnref=story. Nueikite Londone į šį restoraną, paprašykite padavėjos Brigitos, kad Jums patiektų pyragaitį šokoladinį fontaną ir sūrio pyragaitį. MMMMMMMM, aš jau Jums pavydžiu. Ir apskritai ten skanus maistas, bet jau šitie……. Paskui parašykit 😀

    • Ieva parašė:

      ačiū! pabandysiu!!! 🙂 gal dar kas ka zinote??

      • Tomas parašė:

        Ieva, jei busi sekmadieni, siulau uzsukti i Brick lane market. Ten tikrasis daugelio pasaulio zmoniu (ir daznai „autentisku“ is ten kilusiu zmoniu) maistas – nuo japonisku ryziu ir kokiu tais tarkuotu darzoviu paploteliu iki superines kavos ar nezemisko skonio desertu… Aisku, pasirinkimas didelis, reik atsirinkt… As dazniausiai ziuriu kur ilga eile 🙂

  5. Ingrida M. parašė:

    Nuostabu, kaip norėčiau į tokią mokyklą…

  6. Tikrai viskas atrodo labai šauniai! Pavydu net darosi skaitant.:)

  7. Gėlės parašė:

    Turbūt kelionė tikrai įsimintina, norėčiau ir aš.

Palikite komentarą

Taip pat skaitykite:


Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.