Spausdinti

Keletą mėnesių skraidžiau maršrutu Vilnius-Londonas, Londonas-Vilnius. Kodėl prisigalvojau, kad man reikia? Todėl, kad jei nesurikiuosi savęs, visi tie savarankiški mokymaisi, bent jau man, neturi jokio poveikio. Man patinka struktūra ir tvarka. Jei nori – nusprendi, sumoki pinigus ir padarai. O kai turi atskaitomybę visai kulinarijos mokyklos klasei, tai imi ir ruoši tuos namų darbus, ir šiaip, naujienos yra tai, kas kūrena mano variklį.

Na, o dabar prie receptų. Noriu pasidalinti grikių ir keptų moliūgų salotų receptu. Salotos šios subalansuotos mitybiškai, tai reikia tvarkingai ir teisingai: a) jokio cukraus, b) jokių miltų ar gliuteno, c) daug maistinių skaidulų, d) daug daržovių, e) užtektinai baltymų.

Tokios yra mano rudens salotos, kurias su pasididžiavimu nutupdžiau „Jurgio ir Drakono“ naujame meniu. Kai tik atsidarė restoranas, ten iškeliavo salotos su mango ir feta bei traškiu parmos kumpiu. Receptas ne slaptas, prieinamas visiems, antroje knygoje aprašytas, pagamintas Londone. Aš jau po pusmečio sakiau – keičiam, negi neatsibodo??? Tai man restoranų žmonės – ir virėjos, ir vadovės sakė: ne ne, nekeičiam, žmonės mėgsta ir prašo. Na gerai, nekeičiam. Tegul būna, jei patinka, bet tai reikia gi ir naujų dalykų. Tai daug naujų salotų buvo sukurta, pasidalinsiu kai kuriomis, bet pirmiausia tai šiomis, nes jau senokai pažadėjau.

Tai štai, salotos, kurias galite puikiausiai pasigaminti namuose. Labai čia tiktų, pavyzdžiui, vakar dienos kepta višta (šalti jos gabaliukai), o jei tokios nėra, tai galite atskirai išsikepti kalakutienos ar vištienos krūtinėlę…Tiesa, tą abrikosų pagardą reikia paruošti truputį iš anksto. Čia soti porcija dviems.

Vištienos, grikių ir moliūgų salotos

0
komentarai
2
Porcijos
2 asm.

Reikės:

300 g vištienos arba kalakutienos krūtinėlės
200-300 g moliūgo
100 g grikių
5 džiovintų abrikosų
raudonėlio
paprikos
kmynų
druskos, pipirų
šlakelio alyvuogių aliejaus
Padažui:
2 šaukštų raudono vyno acto
2 šaukštelių alyvuogių aliejaus
druskos
50 g gražgarsčių patiekimui
Kaip gaminti?
Reklama
38285

Gaminimas

1

Moliūgą nulupame, supjaustome stambiomis skiltimis ar gabaliukais, pabarstome kmynais, druska, pipirais, vos vos pašlakstome aliejumi, dedame ant skardos ir kepame 180 C orkaitėje apie 30 minučių, kol suminkšės.

2

Dabar jau turime laiko pasidaryti padažui. Abrikosus užpilame verdančiu vandeniu ir leidžiame pastovėt. Nupilame vandenį ir supjaustome plonomis juostelėmis arba mažais kubeliais, kad valgant salotas jų tektų kiekvienam kąsniui.

3

Vištieną ar kalakutieną pabarstome druska, pipirais, raudona paprika ir raudonėliu. Iškepti galite keptuvėje arba orkaitėje. Orkaitėje kepsime apie 20 minučių, 180-190 laipsnių temperatūroje. Iškepusią pasmulkinam gabalėliais.

Reklama
41011
4

Išverdame grikius (galime ir tuos maišelyje). Išvirusius perliejame šaltu vandeniu ir leidžiame vos vos atvėsti. Tuomet sumaišome du šaukštus raudonojo vyno acto (jei neturite, tiks citrinos sultys) su dviem šaukšteliais alyvuogių aliejaus, supilame ant grikių ir išmaišome.

5

Kai višta iškepa, ir moliūgai iškepa, leidžiame ir jiems truputį atvėsti ir tuomet dedam į lėštę kartu su grikiais, pabarstome abrikosais ir papuošiame salotų lapais. Šias salotas galima ir anksčiau pasiruošti arba išsikepti iš vakaro, ir neštis į darbą. Galite jas maišyti ir su kitokių salotų lapais, aš parinkau gražgarstes, nes jos tokios, na, ryškios. Prie visų švelnybių gerą atsvarą duoda. Skanaus!

Ingredientai
Beata
Receptą sugalvojo
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Reklama
41003
Komentarai
  1. O kur tos puikiosios vištienos, grikių ir saldžių bulvių salotos??? Manau, kad puikiai būtų išsitekę tinklalapyje ir du panašūs receptai…;-)

  2. Sveika, Beata,

    turiu deganti klausimeli: kokios salotos tinka prie STIRNIENOS ?!?!?!?!?!

    Is anksto dekui 🙂
    Ruta

Rašyti komentarą