8241
Beatos virtuvė

Vištienos, grikių ir moliūgų salotos

(2)
Porcijos: 2
Gaminimo laikas: 30min.
Reikės:
  • 300 g vištienos arba kalakutienos krūtinėlės
  • 200-300 g moliūgo
  • 100 g grikių
  • 5 džiovintų abrikosų
  • raudonėlio
  • paprikos
  • kmynų
  • druskos, pipirų
  • šlakelio alyvuogių aliejaus
  • Padažui:
  • 2 šaukštų raudono vyno acto
  • 2 šaukštelių alyvuogių aliejaus
  • druskos
  • 50 g gražgarsčių patiekimui

Keletą mėnesių skraidžiau maršrutu Vilnius-Londonas, Londonas-Vilnius. Kodėl prisigalvojau, kad man reikia? Todėl, kad jei nesurikiuosi savęs, visi tie savarankiški mokymaisi, bent jau man, neturi jokio poveikio. Man patinka struktūra ir tvarka. Jei nori – nusprendi, sumoki pinigus ir padarai. O kai turi atskaitomybę visai kulinarijos mokyklos klasei, tai imi ir ruoši tuos namų darbus, ir šiaip, naujienos yra tai, kas kūrena mano variklį.

Na, o dabar prie receptų. Noriu pasidalinti grikių ir keptų moliūgų salotų receptu. Salotos šios subalansuotos mitybiškai, tai reikia tvarkingai ir teisingai: a) jokio cukraus, b) jokių miltų ar gliuteno, c) daug maistinių skaidulų, d) daug daržovių, e) užtektinai baltymų.

Tokios yra mano rudens salotos, kurias su pasididžiavimu nutupdžiau „Jurgio ir Drakono“ naujame meniu. Kai tik atsidarė restoranas, ten iškeliavo salotos su mango ir feta bei traškiu parmos kumpiu. Receptas ne slaptas, prieinamas visiems, antroje knygoje aprašytas, pagamintas Londone. Aš jau po pusmečio sakiau – keičiam, negi neatsibodo??? Tai man restoranų žmonės – ir virėjos, ir vadovės sakė: ne ne, nekeičiam, žmonės mėgsta ir prašo. Na gerai, nekeičiam. Tegul būna, jei patinka, bet tai reikia gi ir naujų dalykų. Tai daug naujų salotų buvo sukurta, pasidalinsiu kai kuriomis, bet pirmiausia tai šiomis, nes jau senokai pažadėjau.

Tai štai, salotos, kurias galite puikiausiai pasigaminti namuose. Labai čia tiktų, pavyzdžiui, vakar dienos kepta višta (šalti jos gabaliukai), o jei tokios nėra, tai galite atskirai išsikepti kalakutienos ar vištienos krūtinėlę…Tiesa, tą abrikosų pagardą reikia paruošti truputį iš anksto. Čia soti porcija dviems.

Tai pradedam taip: moliūgą nulupame, supjaustome stambiomis skiltimis ar gabaliukais, pabarstome kmynais, druska, pipirais, vos vos pašlakstome aliejumi, dedame ant skardos ir kepame 180 C orkaitėje apie 30 minučių, kol suminkšės.

Dabar jau turime laiko pasidaryti padažui. Abrikosus užpilame verdančiu vandeniu ir leidžiame pastovėt. Nupilame vandenį ir supjaustome plonomis juostelėmis arba mažais kubeliais, kad valgant salotas jų tektų kiekvienam kąsniui.

Vištieną ar kalakutieną pabarstome druska, pipirais, raudona paprika ir raudonėliu. Iškepti galite keptuvėje arba orkaitėje. Orkaitėje kepsime apie 20 minučių, 180-190 laipsnių temperatūroje. Iškepusią pasmulkinam gabalėliais.

Išverdame grikius (galime ir tuos maišelyje). Išvirusius perliejame šaltu vandeniu ir leidžiame vos vos atvėsti. Tuomet sumaišome du šaukštus raudonojo vyno acto (jei neturite, tiks citrinos sultys) su dviem šaukšteliais alyvuogių aliejaus, supilame ant grikių ir išmaišome.

Kai višta iškepa, ir moliūgai iškepa, leidžiame ir jiems truputį atvėsti ir tuomet dedam į lėštę kartu su grikiais, pabarstome abrikosais ir papuošiame salotų lapais. Šias salotas galima ir anksčiau pasiruošti arba išsikepti iš vakaro, ir neštis į darbą. Galite jas maišyti ir su kitokių salotų lapais, aš parinkau gražgarstes, nes jos tokios, na, ryškios. Prie visų švelnybių gerą atsvarą duoda. Skanaus!

vistienos, grikiu ir moliugu salotos

Print Friendly, PDF & Email

ĮVERTINKITE
1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (14 balsai, vidurkis: 3,86 iš 5)
Loading...
Komentarai
  1. Vaiva parašė:

    O kur tos puikiosios vištienos, grikių ir saldžių bulvių salotos??? Manau, kad puikiai būtų išsitekę tinklalapyje ir du panašūs receptai…;-)

  2. Ruta parašė:

    Sveika, Beata,

    turiu deganti klausimeli: kokios salotos tinka prie STIRNIENOS ?!?!?!?!?!

    Is anksto dekui 🙂
    Ruta

Palikite komentarą

26097


Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.