Spausdinti

Šie blynai iš virtų grikių ir žalumynų, vienoje vietoje viską sulaiko grikių miltai ir kiaušiniai. Vietoj kumpio galite įtarkuoti morkų ar įberti apvirtų žirnelių. Labai tiks netoleruojantiems gliuteno, nes grikiuose jo nė kvapo.

Grikių blynai su kumpeliu ir žalumynais

0
komentarai
3
Porcijos
4 asm.

Reikės:

4 šaukštų virtų grikių
4 kiaušinių
3 šaukštų grikių miltų
žiupsnelio druskos
100 ml vandens
ryšelio laiškinių svogūnų
ryšelio krapų
100 g šaltai rūkyto kumpio
Kaip gaminti?
Reklama
38285

Gaminimas

1

Kiaušinius išplakame su vandeniu ir druska.

2

Į plakinį suberiame grikių miltus ir virtus grikius, turi išeiti tirštoka tešla. Jei per tiršta, įpilame dar vandens.

3

Kumpį ir žalumynus susmulkiname ir beriame į tešlą.

Reklama
41011
4

Keptuvėje su įkaitintu aliejumi kepame nedidelius blynelius. Patiekiame su grietine.

Ingredientai
Beata
Receptą sugalvojo
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Reklama
41003
Komentarai
  1. Beata, čia su proporcijom viskas yra gerai? Į 4 kiaušinius man įdėjus tik 3 šaukštus miltų ir 4 grikių, gavosi tų pačių kiaušinių plaktų konsistencijos tešla. Tai pridėjau dar daug miltų ir grikių.

Rašyti komentarą