8241
Beatos virtuvė

Grikių blynai su kumpeliu ir žalumynais

(3)

Šie blynai iš virtų grikių ir žalumynų, vienoje vietoje viską sulaiko grikių miltai ir kiaušiniai. Vietoj kumpio galite įtarkuoti morkų ar įberti apvirtų žirnelių. Labai tiks netoleruojantiems gliuteno, nes grikiuose jo nė kvapo.

Reikės:
  • 4 šaukštų virtų grikių
  • 4 kiaušinių
  • 3 šaukštų grikių miltų
  • žiupsnelio druskos
  • 100 ml vandens
  • ryšelio laiškinių svogūnų
  • ryšelio krapų
  • 100 g šaltai rūkyto kumpio

Kepame blynus:

  1. Kiaušinius išplakame su vandeniu ir druska.
  2. Į plakinį suberiame grikių miltus ir virtus grikius, turi išeiti tirštoka tešla. Jei per tiršta, įpilame dar vandens.
  3. Kumpį ir žalumynus susmulkiname ir beriame į tešlą.
  4. Keptuvėje su įkaitintu aliejumi kepame nedidelius blynelius. Patiekiame su grietine.
Print Friendly, PDF & Email

ĮVERTINKITE
1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (2 balsai, vidurkis: 3,50 iš 5)
Loading...
Dalinkis:
Komentarai (3)
Komentarai
  1. L. parašė:

    O kuo galima pakeisti grikiu miltus?

  2. Diana parašė:

    Beata, čia su proporcijom viskas yra gerai? Į 4 kiaušinius man įdėjus tik 3 šaukštus miltų ir 4 grikių, gavosi tų pačių kiaušinių plaktų konsistencijos tešla. Tai pridėjau dar daug miltų ir grikių.

Palikite komentarą

Taip pat skaitykite:
26097
https://www.beatosvirtuve.lt/wp-content/uploads/2016/02/Beatos-Virtuve-Banner-Misiniai-300x250-3B-NEW.gif
26103
https://www.beatosvirtuve.lt/wp-content/uploads/2016/02/banner_300x250-01-2.jpg
26104


Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.