Jei jau savaitės viduryje pagyvenom Meksikos nuotaikomis ir Jurgos pasidalintais gvakamolės ir sriubos „Crema Conde” receptais, tai tegul ir šio savaitgalio pasiūlymas namų restoranui bus truputį toks meksikietiškais motyvais. Na, gal nevisas, bet šiek tiek. O jei dar muziką kokią su meksikietišku charakteriu įsijungtumėte… ar meksikiečių muilo operą pažiūrėtumėte, cha, cha, cha, juokauju, žinoma.
Taigi, pusryčiai. Žinia, kad pas mus kiaušiniai dažnai draugauja su svogūnais ar šonine. Mano pasiūlymas: pomidorų troškinys su pakepintais svogūnais, aitriąja paprika, kuminais ir česnakais. Kiaušiniai, patupdyti ant viršaus, iškepa nuo troškinio šilumos. Tiesa, troškinys taip greitai neįvyksta, todėl jis yra labiau ilgų savaitgalio pusryčių patiekalas. Pažiūrėkite, koks gražus…
Jei kiaušinių tiesiog nesinori arba pusryčiams norisi kažko saldaus, išmėginkite viso grūdo bananinius blynus su karamelizuotais bananais. Jie – puikiausi pusryčiai, kokius tik galima sugalvoti. Bananai blynams paskolina ir saldumo, ir minkštumo bei puikaus aromato.
Pietūs, pietūs, pietūs! Kodėl gi nepasigaminus meksikietiškai (a la) įdarytų paprikų? Šiaip jau, daugeliui mūsų tos paprikos jau net nelabai užsienietiškos atrodo, nes pipirai+mėsa – seniai pamėgtas derinys, pažįstamas kiekvienai šeimininkei. Šis receptas pagyvintas kukurūzais, traškučiais ir prieskoniais. Jokio didelio mokslo, viskas labai paprasta.
Meksikos virtuvė neįsivaizduojama be pomidorų – jie skanūs ir jų yra daugybėje receptų. Kadangi šio savaitgalio namų restorano meniu šoka meksikietišku ritmu, siūlau išsivirti lęšių ir pomidorų sriubos. Su Meksika ją sieja pomidorai, o su jūsų pietumis – gardumas, kurį galiu pažadėti.
Vakarienei keli variantai – teminis, meksikietiškas ir tiems, kuriems jau norėsis suvalgyti kažką kitokio ir labai mėgstamo. Tai pirmiesiems siūlau aštrų meksikietišką troškinį: paprikų, pipirų, prieskonių ir poskonių fiestą.
O jei Meksikos jums gana, pasidarykite keptą plovą. Šio esmė – truputį paskrudinti ryžius ir daržoves. Paskui jau tik supilat cukinijų, morkų, paprikų, porų, krapų, petražolių pripildytą trintų pomidorų padažą „Daržo choras”, uždengiate ir pamirštate.
Arba nudžiuginkite šeimą patiekalu – favoritu, – lazanija. Ši neatims daug laiko, nes mano trintų pomidorų padažas su Viduržemio jūros prieskoniais ir saulėje džiovintais pomidorais „Tikras italas“ viską padės atlikti pagreitintai – apsisuksite taip, kad po pusvalandžio jau jūsų lazanija keps orkaitėje.