8241
Beatos virtuvė

Huevos rancheros, arba Kiaušiniai su pomidorų troškiniu. Meksikietiški pusryčiai

(7)

Kad ir kaip būtų, pomidorai su kiaušiniais pusryčių meniu draugauja seniai.

Reikės:
  • 4 kiaušinių
  • 1 solidaus svogūno
  • 3 skiltelių česnako
  • 400 g skardinės smulkintų pomidorų be odelių, konservuotų savo sultyse
  • 1 mažos raudonos aitriosios paprikos
  • 1 šaukštelio kuminų
  • 2 šaukštų alyvuogių aliejaus
  • žiupsnelio cukraus
  • žiupsnelio druskos
  • ryšulėlio kalendrų

Labiausiai tikėtina, kad tūlas mūsų ūkininkas kiaušinį išsikeps su svogūnais, o jo kolega Pietų Amerikoje kiaušinienę paruoš su tuo, ko turi apsčiai: pomidorais, paprikomis, svogūnais, tikrai nepamirš ir aitriosios paprikos. Ir valgys ne su juoda duona, o su kukurūzų miltų plokščiaduone. Įžanga jums turėtų pasufleruoti, kad šio patiekalo lėkštėje tikrai galite tikėtis pomidorų ir trupučio aštrumo. Meksikietiški pusryčiai panašūs į Izraelio kilmės patiekalą, gaminamą labai panašiai, tik vadinamas jis „Šakšuka“. Taigi pasaulyje yra daug bendrų dalykų.

Kad ir kaip būtų, pomidorai su kiaušiniais pusryčių meniu draugauja seniai.

Mano pasiūlymas: pomidorų troškinys su pakepintais svogūnais, aitriąja paprika, kuminais ir česnakais. Kiaušiniai, patupdyti ant viršaus, iškepa nuo troškinio šilumos. Tiesa, troškinys taip greitai neįvyksta, todėl jis yra labiau ilgų savaitgalio pusryčių patiekalas.

Gaminame:

  1. Svogūną supjaustykite plonais pusžiedžiais. Į keptuvę pilkite šaukštą aliejaus ir berkite svogūną. Pakepinkite, kad suminkštėtų. Kai svogūnas suminkštės, berkite smulkintus česnakus ir kuminus, leiskite jiems dar pakepti porą minučių.
  2. Į keptuvę verskite visus pomidorus ir padidinę ugnį troškinkite apie 10 minučių, kad išgaruotų drėgmės perteklius ir padažas sutirštėtų.
  3. Įberkite žiupsnelį druskos ir cukraus, smulkintas kalendras ir aitriąją papriką.
  4. Dabar į keptuvę keturiose vietose įmuškite kiaušinius ir leiskite toliau kepti, tik keptuvę uždenkite, kad kiaušiniai sutvirtėtų. Baigti kepti galite ir orkaitėje: į mažus indelius dėkite po šaukštą padažo, ant viršaus patupdykite kiaušinį, indelį pridenkite kepimo folija ir šaukite į karštą 200 °C orkaitę, kepkite apie 7 minutes. Kai ištrauksite iš orkaitės, pabarstykite kalendromis ir pipirais.
Print Friendly, PDF & Email

ĮVERTINKITE
1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (9 balsai, vidurkis: 3,89 iš 5)
Loading...
Dalinkis:
Komentarai (7)
Komentarai
  1. MIGLE parašė:

    BŪTINAI BANDYSIM SEKMADIENIO PUSRYČIAMS 🙂

  2. MIGLE parašė:

    GAL DAR IR KIETASIS SŪRIS UŽTARKUOTAS NEPAMAIŠYTŲ.. ? 🙂

  3. Bandytoja parašė:

    Vakar bandžiau, tai man skonis per aštrus, tikrai per daug to šaukštelio kumino..Be to, nurodyta, kad reikės dviejų šaukštų alyvuogių aliejaus..Kur dėti antrą? Ir kiek sudaro ryšulėlis kalendrų? 🙂 Per daug ir kaledrų pridėjau..O tryniai turi likti skysti?

  4. R.Babaušytė parašė:

    Kadangi Beatos laidos nebėr, tai savaitgalį prisivėpsau visokių lygių virtuvės šefų ir vien tik valgytojų laidų. Šį savaitgalį panašų receptą kaip tyčia demonstravo virtuvės grandas Gordonas Ramzis, na, o Beata ir Ramzis jei jau rekomenduoja, tai sekmadienį ir pasigaminau. 🙂 Labai skanu ir tikrai sotu. Tik kiaušiniai tose duobutėse niekaip kepti nenorėjo, burbuliavo, kaip pašėlę, teko dangčiu užvožt. Tiesa, nerizikavau su kalendrom, žinau jų skonį ir kvapą 🙂

  5. audrius parašė:

    Aciu. Labai patiko pats principas- pasigamini sotu ir skanu padaza ir ant virsaus imusi liausinius. Paprasta ir super skanu.

Palikite komentarą

26097


Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.