1. Į įkaitusią keptuvę įpilame aliejaus ir pakepame mėsą, kad apskrustų.
2. Išimame mėsą ir į toje pačioje keptuvėje pakepiname smulkiai supjaustytus svogūnus.
3. Kol svogūnai kepinasi, susmulkiname česnaką, čili pipirą.
4. Įdedame į svogūnus pomidorų pastos ir išmaišome, leidžiame pakaisti. Tuomet supilame vyną ir leidžiame pavirti. Tuomet įpilame raudonojo vyno acto ir rudojo cukraus. Leidžiame pavirti ir supilame ant mėsos.
5. Į keptuvę supilame stiklinę vandens, ją išskalaujame ir supilame troškinį.
6. Įpilame truputį aliejaus ir dedame kepti aitriąją papriką, o po minutės ir česnaką. Tuomet sudedame visus prieskonius: kuminą, kalendrą, rūkytos, paparastos ir Chalapos paprikas. Viską išmaišome ir lengvai pašildome.
7. Tuomet įpilame konservuotus pomidorus ir viską išmaišome. Viską supilame į mėsos troškinį.
8. Tuomet dedame mėsos troškinį troškintis.
9. Supjaustome moliūgą, paprikas, morkas. Užpilame alyvuogių aliejaus, rūkytos paprikos, pipirų ir kumino. Viską išmaišome ir dedame kepti į orkaitę apie 40 minučių, kol troškinys verda.
10. Po 40 minučių į troškinį sudedame konservuotas pupeles ir kukurūzus. Viską išmaišome. Tuomet sudedame kakavos miltelius ir išmaišome.
11. Iš orkaitės išimame daržoves ir sudedame į troškinį. Leidžiame troškiniui užvirti ir išjungiame ugnį.
12. Pabaigai įdedame smulkintos kalendros.
13. Patiekiame su grietine.
Nuostabus troškinys, tiesiog skonių harmonija. Dažnai gaminam 🙂
Sveiki, Beata,
kokiam kiekiui zmoniu sis receptas? 4 asmenims? ryt vakareliui planuoju ji gamintis 8 zmonems.
Aciu!
Super skanu. Įdomus receptas. Bet be aprašymo tikrai sudėtinga gamint. Pažiūrėjau gal kokius 7 kartus, nes ingradientų gausu, o kada ką dėti irgi svarbu… Bet rezultatas sužavėjo! Ačiū 🙂