8241
Beatos virtuvė

Aštrus meksikietiškas troškinys

(4)
Reikės:
  • 0.5 kg jautienos faršo
  • 3 šaukštų alyvuogių aliejaus
  • 4 nedidelių svogūnų
  • 3 česnako galvučių
  • 1 aitriojo čili pipiro
  • 2 šaukštų pomidorų pastos
  • apie 200 ml raudonojo vyno
  • 2 šaukštų raudonojo vyno acto
  • 1 šaukšto rudojo cukraus
  • 1 stiklinės vandens
  • 2 šaukštų kuminų
  • 1 šaukšto kalendros
  • 1 šaukšto rūkytos paprikos
  • 1 šaukšto paprikos
  • 1 šaukšto žalių Chalapos paprikų granulių
  • 2 skardinių konservuotų pomidorų
  • 2 skardinių konservuotų raudonųjų pupelių
  • 1 moliūgo
  • 2 žaliųjų paprikų
  • 1 raudonos paprikos
  • 2 didelių morkų
  • 1 šviežios kukurūzų burbuolės arba konservuotų kukurūzų indelio
  • 1 šaukšto kakavos miltelių (be cukraus)
  • didelės saujos šviežių kalendros lapelių
  • grietinės (nebūtinai)

1. Į įkaitusią keptuvę įpilame aliejaus ir pakepame mėsą, kad apskrustų.
2. Išimame mėsą ir į toje pačioje keptuvėje pakepiname smulkiai supjaustytus svogūnus.
3. Kol svogūnai kepinasi, susmulkiname česnaką, čili pipirą.
4. Įdedame į svogūnus pomidorų pastos ir išmaišome, leidžiame pakaisti. Tuomet supilame vyną ir leidžiame pavirti. Tuomet įpilame raudonojo vyno acto ir rudojo cukraus. Leidžiame pavirti ir supilame ant mėsos.
5. Į keptuvę supilame stiklinę vandens, ją išskalaujame ir supilame troškinį.
6. Įpilame truputį aliejaus ir dedame kepti aitriąją papriką, o po minutės ir česnaką. Tuomet sudedame visus prieskonius: kuminą, kalendrą, rūkytos, paparastos ir Chalapos paprikas. Viską išmaišome ir lengvai pašildome.
7. Tuomet įpilame konservuotus pomidorus ir viską išmaišome. Viską supilame į mėsos troškinį.
8. Tuomet dedame mėsos troškinį troškintis.
9. Supjaustome moliūgą, paprikas, morkas. Užpilame alyvuogių aliejaus, rūkytos paprikos, pipirų ir kumino. Viską išmaišome ir dedame kepti į orkaitę apie 40 minučių, kol troškinys verda.
10. Po 40 minučių į troškinį sudedame konservuotas pupeles ir kukurūzus. Viską išmaišome. Tuomet sudedame kakavos miltelius ir išmaišome.
11. Iš orkaitės išimame daržoves ir sudedame į troškinį. Leidžiame troškiniui užvirti ir išjungiame ugnį.
12. Pabaigai įdedame smulkintos kalendros.
13. Patiekiame su grietine.

Print Friendly, PDF & Email

ĮVERTINKITE
1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (7 balsai, vidurkis: 3,71 iš 5)
Loading...
Komentarai
  1. Rūta parašė:

    Super skanu. Įdomus receptas. Bet be aprašymo tikrai sudėtinga gamint. Pažiūrėjau gal kokius 7 kartus, nes ingradientų gausu, o kada ką dėti irgi svarbu… Bet rezultatas sužavėjo! Ačiū 🙂

  2. Siga parašė:

    Nuostabus troškinys, tiesiog skonių harmonija. Dažnai gaminam 🙂

  3. Inga parašė:

    Sveiki, Beata,
    kokiam kiekiui zmoniu sis receptas? 4 asmenims? ryt vakareliui planuoju ji gamintis 8 zmonems.
    Aciu!

Palikite komentarą

26097


Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.