Spausdinti

Vienas populiariausių indų kilmės patiekalų Anglijoje yra vištienos tikka masala. Kvapnus, prieskoningas, šildantis vištienos troškinys raudonai oranžiniame padaže. Jame pilna prieskonių, ir visai nebūtinai jis turi būti aštrus.

Vištienos troškinys „Tikka masala“

1
komentarai
1
Porcijos
4 asm.

Reikės:

2 vištienos krūtinėlių filė
Druskos
1–2 šaukštai garam masalos prieskonių
200 g natūralaus jogurto
Pusės citrinos sulčių
1 česnako skiltelė
Juodųjų pipirų
Aliejaus
1 svogūnas
1 šaukštelis kumino
Žiupsnis maltos kalendros
Žiupsnis garam masalos prieskonių
Žiupsnis aitriųjų paprikų miltelių
1 šaukštas koncentruotos pomidorų pastos
400 g smulkintų konservuotų pomidorų
2 česnako skiltelės
1 šaukštelis maltų ciberžolių
400 ml vandens
1 šaukštelis tarkuotos imbiero šaknies
100 ml grietinėlės
Sauja anakardžių
Citrinos sulčių

Beatos garam masalos prieskonių mišinys:

Kumino
Kalendrų sėklų
Žvaigždinių anyžių
Gvazdikėlių
Cinamono
Kaip gaminti?
Reklama
38285

Gaminimas

1

Vištieną supjaustome nedideliais gabalėliais ir pagardiname dosniu žiupsniu druskos bei juodųjų pipirų, pora šaukštų garam masalos prieksonių. Sudedame jogurtą, įspaudžiame pusės citrinos sulčių ir įtarkuojame vieną česnako skiltelę, išmaišome.

2

Keptuvėje įkaitiame šlakelį aliejaus ir jame apkepiname vištienos gabalėlius. Apkepusią mėsą išimame iš keptuvės ir trumpam atidedame į šalį.

3

Į tą pačią keptuvę pilame dar šlakelį aliejaus ir jame apkepame smulkiai supjaustytą svogūną. Suberiame kuminus, kalendras, dar truputį garam masalos prieskonių bei aitriųjų paprikų miltelių. Viską išmaišome ir leidžiame pasišildyti. Į keptuvę sudedame pomidorų pastą ir trumpai pamaišome, pakepame. Supilame konservuotus pomidorus, sudedame smulkiai tarkuotas česnako skilteles. Galiausiai suberiame maltas ciberžoles ir įpylę dar šlakelį vandens leidžiame pavirti apie 5 minutes.

Reklama
41011
4

Į keptuvę supilame grietinėlę, smulkia tarka įtarkuojame šviežaus imbiero ir įspaudžiame šlakelį citrinos sulčių. Pačioje pabaigoje į padažą sudedame vištieną ir smulkintus anakardžius. Viską išmaišome, užverdame ir paverdame dar 5-10 minuičų.

Ingredientai
Alternatyva

Tikka masalos pašonėje dažniausiai įsitaiso virtai basmati ryžiai, bet aš siūlau išbandyti ypatingus apkeptus ryžius su brokoliais bei anakardžiais.

Beata
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Reklama
41003
Komentarai
  1. Ačiū, Beata, už tokį paprastą, bet labai turtingą skoniu receptą. Mėgstu tikka masala, visada užsisakau indiškų patiekalų restorane, bet iki jūsų recepto nedrįsau net bandyti pasigaminti namie. Dabar jau gaminu.

Rašyti komentarą