8241
Beatos virtuvė

Vištienos troškinys „Tikka masala“

(1)
Reikės:
  • 2 vištienos krūtinėlių filė
  • Druskos
  • 1–2 šaukštai garam masalos prieskonių
  • 200 g natūralaus jogurto
  • Pusės citrinos sulčių
  • 1 česnako skiltelė
  • Juodųjų pipirų
  • Aliejaus
  • 1 svogūnas
  • 1 šaukštelis kumino
  • Žiupsnis maltos kalendros
  • Žiupsnis garam masalos prieskonių
  • Žiupsnis aitriųjų paprikų miltelių
  • 1 šaukštas koncentruotos pomidorų pastos
  • 400 g smulkintų konservuotų pomidorų
  • 2 česnako skiltelės
  • 1 šaukštelis maltų ciberžolių
  • 400 ml vandens
  • 1 šaukštelis tarkuotos imbiero šaknies
  • 100 ml grietinėlės
  • Sauja anakardžių
  • Citrinos sulčių
  • Beatos garam masalos prieskonių mišinys:
  • Kumino
  • Kalendrų sėklų
  • Žvaigždinių anyžių
  • Gvazdikėlių
  • Cinamono

Vienas populiariausių indų kilmės patiekalų Anglijoje yra vištienos tikka masala. Kvapnus, prieskoningas, šildantis vištienos troškinys raudonai oranžiniame padaže. Jame pilna prieskonių, ir visai nebūtinai jis turi būti aštrus.

  1. Vištieną supjaustome nedideliais gabalėliais ir pagardiname dosniu žiupsniu druskos bei juodųjų pipirų, pora šaukštų garam masalos prieksonių. Sudedame jogurtą, įspaudžiame pusės citrinos sulčių ir įtarkuojame vieną česnako skiltelę, išmaišome.
  2. Keptuvėje įkaitiame šlakelį aliejaus ir jame apkepiname vištienos gabalėlius. Apkepusią mėsą išimame iš keptuvės ir trumpam atidedame į šalį.
  3. Į tą pačią keptuvę pilame dar šlakelį aliejaus ir jame apkepame smulkiai supjaustytą svogūną. Suberiame kuminus, kalendras, dar truputį garam masalos prieskonių bei aitriųjų paprikų miltelių. Viską išmaišome ir leidžiame pasišildyti. Į keptuvę sudedame pomidorų pastą ir trumpai pamaišome, pakepame. Supilame konservuotus pomidorus, sudedame smulkiai tarkuotas česnako skilteles. Galiausiai suberiame maltas ciberžoles ir įpylę dar šlakelį vandens leidžiame pavirti apie 5 minutes.
  4. Į keptuvę supilame grietinėlę, smulkia tarka įtarkuojame šviežaus imbiero ir įspaudžiame šlakelį citrinos sulčių. Pačioje pabaigoje į padažą sudedame vištieną ir smulkintus anakardžius. Viską išmaišome, užverdame ir paverdame dar 5-10 minuičų.

Tikka masalos pašonėje dažniausiai įsitaiso virtai basmati ryžiai, bet aš siūlau išbandyti ypatingus apkeptus ryžius su brokoliais bei anakardžiais.

Print Friendly, PDF & Email

ĮVERTINKITE
1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (15 balsai, vidurkis: 3,67 iš 5)
Loading...
Komentarai
  1. Kristina parašė:

    Ačiū, Beata, už tokį paprastą, bet labai turtingą skoniu receptą. Mėgstu tikka masala, visada užsisakau indiškų patiekalų restorane, bet iki jūsų recepto nedrįsau net bandyti pasigaminti namie. Dabar jau gaminu.

Palikite komentarą

26097
https://www.beatosvirtuve.lt/wp-content/uploads/2016/01/BV_kakava_banner.gif
26103
https://www.beatosvirtuve.lt/wp-content/uploads/2016/02/Beatos-Virtuve-Banner-Misiniai-300x250-3B-NEW.gif
26104


Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.