Spausdinti

Nepatikėsite, kokį puikų veganišką kremą galite pasigaminti iš ilgai vandenyje mirkytų anakardžių! Šie riešutai prigeria tiek daug skysčio, kad vėliau lengvai susitrina į baltą tirštą kremą. Šiame veganiškame deserte jis nuostabiai dera su gaivia braškių rūgštele.

Veganiška braškių tarta su anakardžių kremu

0
komentarai
0
Porcijos
8 asm.

Pagrindui reikės:

200 g skrudintų lazdynų riešutų
150 g datulių
1 šaukštų kokosų aliejaus
2 šaukštų kakavos

Kremui:

200 g anakardžių
5 šaukštų vandens
2 šaukštų klevų arba agavų sirupo
1 šaukštelio kokosų aliejaus
žiupsnio druskos

Karūnavimui:

apie 300 g šviežių braškių
Kaip gaminti?
Reklama
38285

Gaminimas

1

Anakardžius pasiruošiame iš anksto: užpilame vandeniu ir paliekame mirkti 12–14 valandų.

2

Gaminame pagrindą. Į maisto smulkintuvo ar kombaino indą sudedame visus tartos pagrindui skirtus ingredientus. Jei medus ir kokosų aliejus sukietėję – pašildome puodelyje. Viską sutriname – išeis rupi lipni masė.

3

Paspausdami delnu ar stiklinės dugnu klojame trupinius į skardą ir suformuojame pyrago pagrindą. Dedame į šaldytuvą Galime tartos pagrindą pasiruošti iš vakaro.

Reklama
41011
4

Tuomet gaminame kremą. Pirmiausia nuo anakardžių nupilame drumzliną vandenį ir suberiame juos į kombaino indą. Ten pat supilame 5 šaukštus šalto vandens, klevų sirupą ir kokosų aliejų, įberiame žiupsnį druskos. Triname, kol viskas virsta švelniu baltu kremu.

5

Supilame kremą ant paruošto pyrago pagrindo, ant viršaus tupdome supjaustytas braškes ir dedame į šaldytuvą 1–2 val., kad pyragas sustingtų ir būtų galima lengvai atpjauti.

Ingredientai
Beata
Receptą sugalvojo
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Reklama
41003

Rašyti komentarą