Spausdinti

Žuvį padalinti pusiau, išimti pagrindinį kaulą ir mažus styrančius kaulelius (geriausiai padės pincetas) ir paruošti įdarą (labai minkštai pakepintą porą ir morkas su sviestuku), tada šiek tiek citrinos arba vyno ir ponia žuvis tik įsukama į popierių, keliauja į orkaitę, iškepa greitai. Svarbu neperkepti ir tuomet jau tiesiog dėkite su visu maišu ant lėkštės. Galima ir išimti iš maišo.

Aš kažkada per daug jų pridariau, tai labai gardu ir atšalusi žuvis, tik išimti citirinų griežinėlius reikėtų, nes jie truputį kartumo nuo žievelių žuviai duoda, o jo tikrai nereikia….

Skanaus!

Upėtakis maiše (klasikinis receptas)

0
komentarai
16
Porcijos
4 asm.

Reikės:

2 vidutinio dydžio upėtakių, padalintų į dvi filė (odos lupti nereikia, tik išimti kaulą)
1 poro
1 morkos
30-40 g sviesto
Citrinos
Druskos, pipirų
Pasirinktinai prieskonių: krapų ir petražolių arba čiobrelių
Kaip gaminti?

Gaminimas

1

Žuvį padalinti pusiau, išimti pagrindinį kaulą ir mažus styrančius kaulelius (geriausiai padės pincetas).

2

Morkas ir porus supjaustom smulkiai, juostelėm arba sutarkuojam. Tada ištirpinam šaukštą sviesto ir lėtai patroškinam.

3

Orkaitę įkaitinam iki 210 C.

4

Paimam didelį gabalą kepimo popieriaus,  dedam žuvies pusę, pabarstom pipirais ir druska, dedam porą šaukštų morkų ir porų ir keletą citrinos sulčių lašų, arba citrinos griežinėlių, pabarstom prieskoniais, užvožiam kita puse upėtakio.

5

Gražiai užlankstom kraštus, kad neišbėgtų garai. Tą patį padarom antrai žuvelei, dedam ant kepimo skardos ir šaunam į orkaitę 15 – 20 min.

Ingredientai
Patarimas

Galime patiekti ant lėkštės, išėmus iš maišo arba kiekvienam duoti maišą ant lėkštės ir palikti malonumą atsidaryti siuntinuką patiems.

Beata
Receptą sugalvojo
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Komentarai
  1. Receptas sudomino, nes norisi kazkokio sventiskesnio patiekalo, taciau ne visai supratau kaip zuvi kepti. Skaiciau net keleta kartu, bet likau iki galo nesupratusi 🙂 Pirmiausia pakepti popieriuje susukta zuvi ir po to deti idara ir dar karta viska pakept? Ar ant zalios zuvies deti idara ir kepti tik karta??
    Busiu dekinga uz atsakyma ir mielai isbandysiu!

  2. Tobulai gavos! Aciu labai uz si paprasta receptuka! Garnyrui gaminau sparagines pupeles (saldytas sumeciau i alyvuogiu alieju su cesnakeliu), puikus derinukas.

  3. Sveiki, Beata,
    Mane irgi sudomino receptas, tik gal dar galėtumėte patikslinti, kada reikia įdėti į maišą ir koks jis labiausiai tiktų? Ar čia arba ant popieriaus, arba į maišą?
    Dėkui

  4. Viskas čia aišku – pirmoje pastraipoje bendras aprašymas, o po to jau žingsniai detalizuojami nuo pradžios iki pabaigos. Labai paprasta – būtinai pamėginsiu. Ačiū!

  5. Sveiki,

    O jeigu vaivorykstinis upėtakis nepadalijamas į dvi filė dalis, o kaulai išimami neatskiriant nugaros odos. Gavosi tokia išklotinė. Bandysiu garnyrą sudėti ant vienos pusės ir užvesti kita. Taip pat palikau galvą ir pelekus. 🙂 Upėtakis apie 1,7 kg. Bandysiu kepti 30 – 40 min.

Rašyti komentarą