8241
Beatos virtuvė

Upėtakis maiše (klasikinis receptas)

(14)

Upėtakis maišelyje (arba kokia kita žuvelė) yra puikus, ir kviestinei, ir kasdienei vakarienei tinkamas patiekalas.

Porcijos: 2
Gaminimo laikas: 15min.
Reikės:
  • 2 vidutinio dydžio upėtakių, padalintų į dvi filė (odos lupti nereikia, tik išimti kaulą)
  • 1 poro
  • 1 morkos
  • 30-40 g sviesto
  • Citrinos
  • Druskos, pipirų
  • Pasirinktinai prieskonių: krapų ir petražolių arba čiobrelių

Žuvį padalinti pusiau, išimti pagrindinį kaulą ir mažus styrančius kaulelius (geriausiai padės pincetas) ir paruošti įdarą (labai minkštai pakepintą porą ir morkas su sviestuku), tada šiek tiek citrinos arba vyno ir ponia žuvis tik įsukama į popierių, keliauja į orkaitę, iškepa greitai. Svarbu neperkepti ir tuomet jau tiesiog dėkite su visu maišu ant lėkštės. Galima ir išimti iš maišo.

Morkas ir porus supjaustom smulkiai, juostelėm arba sutarkuojam. Tada ištirpinam šaukštą sviesto ir lėtai patroškinam.

Orkaitę įkaitinam iki 210 C.

Paimam didelį gabalą kepimo popieriaus,  dedam žuvies pusę, pabarstom pipirais ir druska, dedam porą šaukštų morkų ir porų ir keletą citrinos sulčių lašų, arba citrinos griežinėlių, pabarstom prieskoniais, užvožiam kita puse upėtakio. Gražiai užlankstom kraštus, kad neišbėgtų garai. Tą patį padarom antrai žuvelei, dedam ant kepimo skardos ir šaunam į orkaitę 15 – 20 min.

Galime patiekti ant lėkštės, išėmus iš maišo arba kiekvienam duoti maišą ant lėkštės ir palikti malonumą atsidaryti siuntinuką patiems…

Aš kažkada per daug jų pridariau, tai labai gardu ir atšalusi žuvis, tik išimti citirinų griežinėlius reikėtų, nes jie truputį kartumo nuo žievelių žuviai duoda, o jo tikrai nereikia….

Skanaus!

Print Friendly, PDF & Email

ĮVERTINKITE
1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (5 balsai, vidurkis: 3,80 iš 5)
Loading...
Komentarai
  1. Ina parašė:

    Receptas sudomino, nes norisi kazkokio sventiskesnio patiekalo, taciau ne visai supratau kaip zuvi kepti. Skaiciau net keleta kartu, bet likau iki galo nesupratusi 🙂 Pirmiausia pakepti popieriuje susukta zuvi ir po to deti idara ir dar karta viska pakept? Ar ant zalios zuvies deti idara ir kepti tik karta??
    Busiu dekinga uz atsakyma ir mielai isbandysiu!

    • Beata Nicholson parašė:

      MIela Ina atsiprasau, kad neaišku pasirodė,pabandysiu paaiškinti: pirmiausia reikia padaryti idara, sutroshkinti porus ir morkas, ir tada iškeptą įdarą dėtį į žalią ant sviestitnio popieriaus padėta žuvį, suformuoti vokelį ir kepti…tikiuosi aiškiau…
      linkėjimai

  2. Ruta parašė:

    Ačiu , už puikų receptą, buvo laabai skanu 🙂

  3. Inga parašė:

    Nesupratau kur cia krapai su petrazolem dedami?

  4. Agnesi parašė:

    Tobulai gavos! Aciu labai uz si paprasta receptuka! Garnyrui gaminau sparagines pupeles (saldytas sumeciau i alyvuogiu alieju su cesnakeliu), puikus derinukas.

  5. Tina parašė:

    Labai skanu.

  6. Jurgita parašė:

    Sveiki, Beata,
    Mane irgi sudomino receptas, tik gal dar galėtumėte patikslinti, kada reikia įdėti į maišą ir koks jis labiausiai tiktų? Ar čia arba ant popieriaus, arba į maišą?
    Dėkui

  7. Asta parašė:

    Labai neaiskiai parasytas receptas- kazkoks kratinys.

    Pagarbiai

  8. Egle parašė:

    Viskas čia aišku – pirmoje pastraipoje bendras aprašymas, o po to jau žingsniai detalizuojami nuo pradžios iki pabaigos. Labai paprasta – būtinai pamėginsiu. Ačiū!

  9. Ernesta parašė:

    Sveiki,

    O jeigu vaivorykstinis upėtakis nepadalijamas į dvi filė dalis, o kaulai išimami neatskiriant nugaros odos. Gavosi tokia išklotinė. Bandysiu garnyrą sudėti ant vienos pusės ir užvesti kita. Taip pat palikau galvą ir pelekus. 🙂 Upėtakis apie 1,7 kg. Bandysiu kepti 30 – 40 min.

  10. Ernesta parašė:

    Ir dar vietoj citrinų naudosiu baltą vyną 🙂

  11. Ramunė parašė:

    Paprastas ir skanus receptas.Kepiau išklotinę rankovėje. Super!

  12. Jurate parašė:

    Fantastiskai skaniai gavosi!!!! Aciu, Beata, manau sis receptas taps musu seimos tradiciniu

Palikite komentarą



Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.