Spausdinti

Silkės ir burokėlio draugystė gyvuoja nuo neatmenamų, dar „silkės pataluose“ laikų. Ir iš tiesų, jie tokie skirtingi, bet taip puikiai dera tarpusavyje, kad jau vienas be kito tapo neįsivaizduojami. O dar pagardinus viską sėklų mišiniu… Tokio patiekalo norėsis ne tik per Kūčias ar Kalėdas, bet ir kasdieniniame savo meniu.

Silkė su burokėliais ir sėklomis

0
komentarai
0
Porcijos
6 asm.

Reikės:

2–3 vidutinio dydžio burokėlių
2–3 laurų lapų
druskos, pipirų
5–6 gabalėlių marinuotos ar sūdytos silkės filė
150–200 g sėklų mišinio (moliūgų, saulėgrąžų, sezamų, linų sėmenų ir pan.)
Kaip gaminti?
Reklama
38285

Gaminimas

1

Burokėlius perpjauname per pusę ir išverdame sūdytame vandenyje su lauro lapais bei pipirais (galima rinktis jau išvirtus burokėlius iš parduotuvės). Išvirusius nulupame ir supjaustome norimo dydžio gabalėliais.

2

Supjaustome gabaliukais marinuotą arba sūdytą silkę (arba kitą žuvį, pvz., lašišą).

3

Turimas sėklas pakepiname keptuvėje, kad būtų ne tik aromatingesnės, bet ir – svarbiausia – traškesnės.

Reklama
41011
4

Viską sluoksniuojame stikliniame inde, juk tokio grožio slėpti nevalia!

Ingredientai
Beata
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Reklama
41003

Rašyti komentarą