8241
Beatos virtuvė

Silkė su burokėliais ir sėklomis

(0)
Reikės:
  • 2–3 vidutinio dydžio burokėlių
  • 2–3 laurų lapų
  • druskos, pipirų
  • 5–6 gabalėlių marinuotos ar sūdytos silkės filė
  • 150–200 g sėklų mišinio (moliūgų, saulėgrąžų, sezamų, linų sėmenų ir pan.)

Silkės ir burokėlio draugystė gyvuoja nuo neatmenamų, dar „silkės pataluose“ laikų. Ir iš tiesų, jie tokie skirtingi, bet taip puikiai dera tarpusavyje, kad jau vienas be kito tapo neįsivaizduojami. O dar pagardinus viską sėklų mišiniu… Tokio patiekalo norėsis ne tik per Kūčias ar Kalėdas, bet ir kasdieniniame savo meniu.

Gaminame:

Burokėlius perpjauname per pusę ir išverdame sūdytame vandenyje su lauro lapais bei pipirais (galima rinktis jau išvirtus burokėlius iš parduotuvės). Išvirusius nulupame ir supjaustome norimo dydžio gabalėliais.

  1. Supjaustome gabaliukais marinuotą arba sūdytą silkę (arba kitą žuvį, pvz., lašišą).
  2. Turimas sėklas pakepiname keptuvėje, kad būtų ne tik aromatingesnės, bet ir – svarbiausia – traškesnės.
  3. Viską sluoksniuojame stikliniame inde, juk tokio grožio slėpti nevalia!

 

Print Friendly, PDF & Email

ĮVERTINKITE
1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (2 balsai, vidurkis: 4,00 iš 5)
Loading...

Palikite komentarą



Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.