Spausdinti

Šakšuka yra tikras rudens gėrybių pašlovinimo patiekalas! Pilnas daržovių gerumo ir sveikumo. Puikiai tinka tiek pusryčiams, tiek ir vakarienei – jausitės sotūs, bet neapsunkę.

Šakšuka su baklažanais

0
komentarai
1
Porcijos
3 asm.

Reikės:

1 baklažanas
1 svogūnas
1 paprika
3 česnako skiltelės
1 šaukštas malto kumino
1 šaukštelis maltos paprikos
1 šaukštelis kalendros
Druskos
6 pomidorai
1 šaukštas granatų sirupo
3 šaukštai balzaminio acto
6 kiaušiniai
Petražolių, čiobrelių
Kaip gaminti?

Gaminimas

1

Keptuvėje įkaitiname šlakelį aliejaus. Beriame kubeliais supjaustytą baklažaną. Į keptuvę pilame kelis šaukštus vandens, uždengiame dangčiu ir paliekame 5 minutes, kol baklažanai išvis garuose ir taps minkšti.

2

Nedideliais kubeliais supjaustome svogūną, papriką, plonomis riekelėmis česnako skilteles. Išvirusius baklažanus pastumiame į keptuvės šoną ir į keptuvę suberiame daržoves. Maišydami pakepame, kol suminkštės. Ant daržovių beriame prieksonius, juos kartu pašildome. Supilame pomidorus, šlakelį vandens ir uždengę dangčiu paverdame apie 5-7 minutes.

3

Į keptuvę sudedame prieskonines žoleles, pilame granatų melasą, balzaminį actą ir išmaišome. Sumažiname kaitrą iki mažiausios, kad padažas vos burbuliuotų. Šaukštu padaže padarome duobutes ir į jas suleidžiame kiaušinius. Uždengiame puodą dangčiu ir paverdame keletą minučių, kol tryniai išvirs iki jūsų mėgstamo minkštumo.

Ingredientai
Beata
Receptą sugalvojo
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Komentarai

Rašyti komentarą