8241
Beatos virtuvė

Šakšuka su baklažanais

(1)
Reikės:
  • 1 baklažanas
  • 1 svogūnas
  • 1 paprika
  • 3 česnako skiltelės
  • 1 šaukštas malto kumino
  • 1 šaukštelis maltos paprikos
  • 1 šaukštelis kalendros
  • Druskos
  • 6 pomidorai
  • 1 šaukštas granatų sirupo
  • 3 šaukštai balzaminio acto
  • 6 kiaušiniai
  • Petražolių, čiobrelių

Šakšuka yra tikras rudens gėrybių pašlovinimo patiekalas! Pilnas daržovių gerumo ir sveikumo. Puikiai tinka tiek pusryčiams, tiek ir vakarienei – jausitės sotūs, bet neapsunkę.

1.Keptuvėje įkaitiname šlakelį aliejaus. Beriame kubeliais supjaustytą baklažaną. Į keptuvę pilame kelis šaukštus vandens, uždengiame dangčiu ir paliekame 5 minutes, kol baklažanai išvis garuose ir taps minkšti.
2. Nedideliais kubeliais supjaustome svogūną, papriką, plonomis riekelėmis česnako skilteles. Išvirusius baklažanus pastumiame į keptuvės šoną ir į keptuvę suberiame daržoves. Maišydami pakepame, kol suminkštės. Ant daržovių beriame prieksonius, juos kartu pašildome. Supilame pomidorus, šlakelį vandens ir uždengę dangčiu paverdame apie 5-7 minutes.
3. Į keptuvę sudedame prieskonines žoleles, pilame granatų melasą, balzaminį actą ir išmaišome. Sumažiname kaitrą iki mažiausios, kad padažas vos burbuliuotų. Šaukštu padaže padarome duobutes ir į jas suleidžiame kiaušinius. Uždengiame puodą dangčiu ir paverdame keletą minučių, kol tryniai išvirs iki jūsų mėgstamo minkštumo.

Print Friendly, PDF & Email

ĮVERTINKITE
1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (14 balsai, vidurkis: 2,36 iš 5)
Loading...
Komentarai
  1. Jurgita parašė:

    Isbandziau siandien si recepta- labai patiko! Greita, sveika ir skanu!

Palikite komentarą

26097


Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.