Spausdinti

Šiam patiekalui svarbu geras pienas ir kantrybė. Maišymas ir ryžių brinkinimas daro stebuklus. Nė nesuprasite, kaip ta saujelė ryžių tiek pieno sugerti galėjo.

 

Porcijos
6 asm.

Reikės:

1 l DVARO pieno
~120 g ryžių (kiek daugiau nei 5 šaukštai)
2–3 šaukštų cukraus
cinamono lazdelės
kelių kardamono ankštelių
nuluptos pusės apelsino žievelės
kelių gvazdikėlių
Kaip gaminti?
Reklama
38285

Gaminimas

1

Užvirinkite pieną, sudėkite prieskonius ir tada – ryžius. Tuomet nukelkite nuo ugnies ir palikite puodą stovėti keletui valandų arba per naktį. Nebūtina ryžių mirkyti, bet kitaip labai ilgai reikės stovėti prie puodo ir maišyti, kol išvirs.

2

Kai ryžiai išbrinks, virkite ant nedidelės ugnies ir vis maišykite. Reikia, kad ryžiai beveik pasileistų ir tas menkas šimtas gramų įsiurbtų visą litrą pieno.

3

Pabaigoje išimkite prieskonius, įdėkite cukraus.

Reklama
41011
Ingredientai
Beata
Receptą sugalvojo
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Reklama
41003

Rašyti komentarą