8241
Beatos virtuvė

Ryžių pudingas

(0)

Ryžių pudingas yra palaima. Toks švelnus, maloniai saldus ir pieniškas. Nuostabu ir pusryčiams, ir kaip desertas.

Reikės:
  • 1 l DVARO pieno
  • ~120 g ryžių (kiek daugiau nei 5 šaukštai)
  • 2–3 šaukštų cukraus
  • cinamono lazdelės
  • kelių kardamono ankštelių
  • nuluptos pusės apelsino žievelės
  • kelių gvazdikėlių

Šiam patiekalui svarbu geras pienas ir kantrybė. Maišymas ir ryžių brinkinimas daro stebuklus. Nė nesuprasite, kaip ta saujelė ryžių tiek pieno sugerti galėjo.

Gaminame:

  1. Užvirinkite pieną, sudėkite prieskonius ir tada – ryžius. Tuomet nukelkite nuo ugnies ir palikite puodą stovėti keletui valandų arba per naktį. Nebūtina ryžių mirkyti, bet kitaip labai ilgai reikės stovėti prie puodo ir maišyti, kol išvirs.
  2. Kai ryžiai išbrinks, virkite ant nedidelės ugnies ir vis maišykite. Reikia, kad ryžiai beveik pasileistų ir tas menkas šimtas gramų įsiurbtų visą litrą pieno.
  3. Pabaigoje išimkite prieskonius, įdėkite cukraus.

 

Print Friendly, PDF & Email

ĮVERTINKITE
1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (6 balsai, vidurkis: 3,33 iš 5)
Loading...

Palikite komentarą

26097


Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.