Spausdinti

Tikrai labai geras patiekalas su lietuviškomis ir itališkomis natomis. Kai paskutinį kartą gaminau tokias įdarytas makaronų kriaukles, pagalvojau, kad visai panašu į mūsų virtinukus su varške. Nekočiosime tešlos, prikimšime štai tokias gražias itališkas kriauklytes „La Molisana”. Tai aukštos kokybės itališki makaronai arba „pasta“ (kiekvienos formos makaronai turi savo pavadinimą,  šie makaronai – it didelės kriauklės.

Apkeptos makaronų kriauklės

0
komentarai
0
Porcijos
6 asm.
Gaminimo laikas
20 min.
Kepimo, virimo laikas
40 min.

Makaronams

500 g kriauklės formos didelių makaronų
1 poro
1 saldžios bulvės
200 g šaldytų špinatų
kelių dosnių žiupsnių džiovintų raudonėlių
2 skiltelių česnako
1/2 sūrio su kmynais (apie 250 g)
200 g varškės
150 g tarkuoto kietojo sūrio
1 skardinės pomidorų padažo
400 ml daržovių sultinio
žiupsnio raudonėlių
2 šaukštų balzaminio acto
žiupsnio druskos

Bešameliui

30 g sviesto
2 šaukštų miltų
400 ml pieno
šviežiai malto muskato
2 šaukštų tarkuoto kietojo sūrio
Kaip gaminti?

Gaminimas

Įdaras

1

Pradėsime nuo varškės įdaro. Porą supjaustome, į keptuvę pilame aliejaus ir dedame porą, kad jis gražiai pradėtų kepti. Lengvai ir švelniai – tik šviesėti, ne ruduoti. Poras gražiai sau kepa, darosi švelnus, keičia spalvą į švelniai žalią. Batatą sutarkuojame. Galima naudoti ir morkas, bet batatas daug greičiau suyra. Ištroškinamas daug greičiau negu morkos. Galite naudoti ir moliūgą ar cukiniją. Sutarkuotą batatą dedame prie porų, kad lengvai pakeptų.

2

Užkaičiame puodą su vandeniu ir šitas kriaukleles apvirsime. Reikia, kad šitos kriauklės truputėlį suminkštėtų, kad galėtume į jas įdėti įdaro. Todėl jas apverdame, bet neišverdame iki galo. Apverdame apie 5 min. gerai pasūdytame vandenyje, nukošiame per sietelį.

3

Tuo laiku batatas su poru toliau troškinasi. Dedame šalia sutrinto česnako skiltelių, beriame gerą žiupsnį, gal net du raudonėlių.  Šaldytus špinatus taip pat dedame į keptuvę,  jie nuo šilumos ramiai išsileis. Pagardiname druska, nukeliame nuo ugnies.  

4

200 g varškės ir maždaug pusė lietuviško klasikinio varškės sūrio su
kmynais, sutrupiname į daržoves.  Suberiame ir tarkuotą kietojį  sūrį (šiek tiek jo pasiliekame padažui).

Padažai

1

Ruošiame pagrindą ir bešamelio padažą. Į puodelį dedame 30 g sviesto. Sviestui ištirpus dedame 2 šaukštus miltų, galima naudoti kokius norite miltus. Po truputėlį pilame pieną. Palaukiame, kol padažas sutirštės.  Įtarkuojame muskato riešuto. Be to, visus padažus galima lengvai kontroliuoti naudojant vandenį. Jeigu per tirštas, įpilate šiek tiek kokio skysčio, nesvarbu kokio. Jeigu čia pagrindas yra pienas, įpilame pieno. Beriame 2 šaukštus tarkuoto kietojo sūrio skoniui pastiprinti.

2

Paskutinis etapas yra pomidorų padažas. Ta pomidorų „bazė“, kurią pilsime į kiekvienos kepimo formos dugną. Skardinę smulkintų pomidorų savo sultyse sumaišome su 400 ml daržovių sultinio, beriame žiupsnelį raudonėlių, pilame 2 šaukštus balzaminio acto ir žiupsnį druskos. Tokia nevirta pomidorų sriuba, galima sakyti.

3

Viskas. Visos dalys paruoštos. Imame skardą ar net dvi,  pilame pusę pomidorų padažo. Gražiai vieną po kitos šias kriaukles įdarome tiesiog šaukštu ir dedame į kepimo formą. Ant viršaus užpilame bešamelio padažo. Pabarstome  petražolėmis. Ir viskas, kepame 180 laipsnių orkaitėje apie 30–40 min.

Ingredientai
Beata
Receptą sugalvojo
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų

Rašyti komentarą