8241
Beatos virtuvė

Apkeptos makaronų kriauklės

(0)
Porcijos: 6-8
Reikės:
  • 500 g kriauklės formos didelių makaronų
  • 1 poro
  • 1 saldžios bulvės
  • 200 g šaldytų špinatų
  • kelių dosnių žiupsnių džiovintų raudonėlių
  • 2 skiltelių česnako
  • 1/2 sūrio su kmynais (apie 250 g)
  • 200 g varškės
  • 150 g tarkuoto kietojo sūrio
  • 1 skardinės pomidorų padažo
  • 400 ml daržovių sultinio
  • žiupsnio raudonėlių
  • 2 šaukštų balzaminio acto
  • žiupsnio druskos
  • Bešameliui:
  • 30 g sviesto
  • 2 šaukštų miltų
  • 400 ml pieno
  • šviežiai malto muskato
  • 2 šaukštų tarkuoto kietojo sūrio

Tikrai labai geras patiekalas su lietuviškomis ir itališkomis natomis. Kai paskutinį kartą gaminau tokias įdarytas makaronų kriaukles, pagalvojau, kad visai panašu į mūsų virtinukus su varške. Nekočiosime tešlos, prikimšime štai tokias gražias itališkas kriauklytes „La Molisana“. Tai aukštos kokybės itališki makaronai arba „pasta“ (kiekvienos formos makaronai turi savo pavadinimą,  šie makaronai – it didelės kriauklės).

Gaminame: pradėsime nuo varškės įdaro. Porą supjaustome, į keptuvę pilame aliejaus ir dedame porą, kad jis gražiai pradėtų kepti. Lengvai ir švelniai – tik šviesėti, ne ruduoti. Poras gražiai sau kepa, darosi švelnus, keičia spalvą į švelniai žalią. Batatą sutarkuojame. Galima naudoti ir morkas, bet batatas daug greičiau suyra. Ištroškinamas daug greičiau negu morkos. Galite naudoti ir moliūgą ar cukiniją.

Sutarkuotą batatą dedame prie porų, kad lengvai pakeptų. Užkaičiame puodą su vandeniu ir šitas kriaukleles apvirsime. Reikia, kad šitos kriauklės truputėlį suminkštėtų, kad galėtume į jas įdėti įdaro. Todėl jas apverdame, bet neišverdame iki galo. Apverdame apie 5 min. gerai pasūdytame vandenyje, nukošiame per sietelį. Porcija tikrai didelė, galima sakyti, 500 g makaronų su įdaru tikrai pamaitinsite 6 žmones. Arba viena šeima valgys du kartus.

Tuo laiku batatas su poru toliau troškinasi. Dedame šalia sutrinto česnako skiltelių, beriame gerą žiupsnį, gal net du raudonėlių.  Šaldytus špinatus taip pat dedame į keptuvę,  jie nuo šilumos ramiai išsileis. Pagardiname druska, nukeliame nuo ugnies.  200 g varškės ir maždaug pusė lietuviško klasikinio varškės sūrio su
kmynais, sutrupiname į daržoves.  Suberiame ir tarkuotą kietojį  sūrį (šiek tiek jo pasiliekame padažui).
Įdaras paruoštas. Dabar dar bus du svarbūs elementai: pomidorų pagrindas ir bešamelio padažas. Į puodelį dedame 30 g sviesto. Sviestui ištirpus dedame 2 šaukštus miltų, galima naudoti kokius norite miltus. Po truputėlį pilame pieną. Palaukiame, kol padažas sutirštės.  Įtarkuojame muskato riešuto. Be to, visus padažus galima lengvai kontroliuoti naudojant vandenį. Jeigu per tirštas, įpilate šiek tiek kokio skysčio, nesvarbu kokio. Jeigu čia pagrindas yra pienas, įpilame pieno. Beriame 2 šaukštus tarkuoto kietojo sūrio skoniui pastiprinti.
Paskutinis etapas yra pomidorų padažas. Ta pomidorų „bazė“, kurią pilsime į kiekvienos kepimo formos dugną. Skardinę smulkintų pomidorų savo sultyse sumaišome su 400 ml daržovių sultinio, beriame žiupsnelį raudonėlių, pilame 2 šaukštus balzaminio acto ir žiupsnį druskos. Tokia nevirta pomidorų sriuba, galima sakyti.
Viskas. Visos dalys paruoštos. Imame skardą ar net dvi,  pilame pusę pomidorų padažo. Gražiai vieną po kitos šias kriaukles įdarome tiesiog šaukštu ir dedame į kepimo formą. Ant viršaus užpilame bešamelio padažo. Pabarstome  petražolėmis. Ir viskas, kepame 180 laipsnių orkaitėje apie 30–40 min.

Tiesiog taukšt ant stalo, ir visi laimingi sėdame ir valgome. Štai tokia idėja, kaip galima varškę ir daug daržovių panaudoti, pagaminti tokį tikrai visiems patinkantį dalyką.

#reklama

 

Print Friendly, PDF & Email

ĮVERTINKITE
1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (1 balsai, vidurkis: 4,00 iš 5)
Loading...

Palikite komentarą

26097
https://www.beatosvirtuve.lt/wp-content/uploads/2016/01/BV_kakava_banner.gif
26103
https://www.beatosvirtuve.lt/wp-content/uploads/2016/02/Beatos-Virtuve-Banner-Misiniai-300x250-3B-NEW.gif
26104


Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.