Moliūgų ir pomidorų sriuboje susitinka rūgštelė ir saldumas. Pradedu tokią gaminti rudens pradžioje, kai yra ir pirmųjų moliūgų, ir dar nesibaigė pomidorai.
Tai visame pasaulyje populiari Toskanos sriuba, kurios pavadinimas reiškia „dar kartą pašildyta“. Genialiai paprasta ši sriuba tik įrodo, kad puikiam patiekalui sukurti nereikia įmantrių sudedamųjų dalių. Ir taip, tikra teisybė – pašildyta kitą dieną ji… Daugiau…
Kokoso aliejus į puodą patenka pirmas ir ištirpsta, tada ten keliauja smulkiai supjaustytas poras. Pasitroškina 5-7 minutes. Dabar jau greitai dedame cukiniją (jai tik sušilti tereikia) ir prieskonius. Tada jau į puodą dedame pupeles, 500… Daugiau…
Vaikai pamėgo pomidorų sriubą. Valio! Sriuba – dalykas rimtas. Mes, lietuviai, be sriubos sunkiai įsivaizduojame savo egzistavimą. Aš vis galvoju, reikia gal pasidaryti kokį sriubos režimą, pavyzdžiui, savaitę valgai tik sriubas, ką?? Bet ne tą,… Daugiau…
Pomidorų sriuba gali būti ir greitas vakarienės patiekalas, ir sėkminga šventinės vakarienės pradžia, ypač jei pagardinsite bazilikų grietinėle ir patys iškepsite įdarytos alyvuogėmis duonos.