Spausdinti

Pomidorų sriuba greitoji, truputį fusion

0
komentarai
11
Porcijos
6 asm.
Kepimo, virimo laikas
20 min.

Reikės:

1 kg (o gal ir daugiau) pomidorų (jau šviežių nėra, tiks konservuoti)
2 svogūnų
2 česnako skiltelių
2-3 didelių raudonų gražių paprikų
šaukštelio kumino
šaukštelio maltos džiovintos paprikos
pabaigai trupučio itališkų džiovintų žolelių (baziliko, raudonėlio)
druskos, pipirų
šaukštelio argano aliejaus
Kaip gaminti?
Reklama
38285

Gaminimas

1

Pomidorus visokių rūšių metame blenderį. Jie truputį suputos, bet nieko čia tokio, tik oro čia įsiplaka, paskui išsivadėja. Tada verčiame į puodą ir tegul jie sau verda.

2

Tuo tarpu svogūnus smulkiai supjaustome ir lengvai pakepiname aliejuje. Kai anie jau minkšti, tada ir smulkintus česnakus galima šalia sumesti. Toliau į keptuvę keliauja šaukštelis kumino, paprikos miltelių šaukštelis. Ir paprikos kokios trys, vėl iš tėčio šiltnamio, kvapnios nuostabios – jas supjausčiau smulkiais gabaliukais ir suverčiau kartu į keptuvę šiek tiek pasikepinti.

3

Keptuvės turinį verčiame į puodą, viskas dar tegul paverda truputį. Sriubą užbaigiam itališkų prieskonių mišinuku (gavau iš Kotanyi dovanų, tai ir naudoju), tikrai maloniai, ne per stipriai tą sriubą užbaigė. Tiesa, druskos ir pipirų  įdėjau taip pat, bet nei jokio medaus, anei acto, anei cukraus daugiau nereikėjo, saldumo per akis ir pomidoriškumo taip pat, o paprikos gabaliukai – nuostabuva.

Reklama
41011
Ingredientai
Patarimas

Dar vienas atradimas, kurį tikrai su malonumu norėčiau rekomenduoti, yra argano aliejus. Kas čia per stebuklas, tai aš net nežinau, kaip žodžiais apsakyti, bet jo šaukštelį į sriubą prieš pat valgant šliūkštelėkite. Rojus žemėje, o ne sriuba.

Beata
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Reklama
41003
Komentarai
  1. Verdu labai panasia,tik smulkintus pomidorus puode paverdu,tada sudedu pakeptus svogunus.Tada dar gerai viska suverdu.Idedu sviezio baziliko,sublenderiuoju.Sliuksteliu grietineles ir siek tiek pakaitinu.Isjungus virykle,imetu susmulkinto mozarelos surio ir lalaaaa,skanumelis su cesnakine duona 🙂

  2. Beatut, pomidoru dar apsciai, katik uzdareme siltnamio sezona, tad pilni puodai ir palanges nuklotos visokio stovio pomidorais. Tad i sita sriubike gali sueiti visi, bepraranda vaizda:) super reikalas ta pomidoru sriubyte!

  3. Tikrai labai greita ir skanu, tik aš taipogi sublenderiavau ir dar pagardinau filadelfijos sūriu 🙂

  4. Sveiki! O argano aliejus tas pats saltai spaustas nerafinuotas? 🙂 kur galima rasti alieju parduotuvese ir kaip kada naudojamas plauku kaukem? Ar cia koks spec? 🙂 dekui uz atsakyma 😉

  5. Labai skanu ir greita, argano aliejaus neturejau, bet skanu ir taip, liuks sriubyte, labai megstu pomidorines 🙂

Rašyti komentarą