8241
Beatos virtuvė

Pomidorų sriuba greitoji, truputį fusion

(11)
Reikės:
  • 1 kg (o gal ir daugiau) pomidorų (jau šviežių nėra, tiks konservuoti)
  • 2 svogūnų
  • 2 česnako skiltelių
  • 2-3 didelių raudonų gražių paprikų
  • šaukštelio kumino
  • šaukštelio maltos džiovintos paprikos
  • pabaigai trupučio itališkų džiovintų žolelių (baziliko, raudonėlio)
  • druskos, pipirų
  • šaukštelio argano aliejaus
  • vandens

  1. Pomidorus visokių rūšių metame blenderį. Jie truputį suputos, bet nieko čia tokio, tik oro čia įsiplaka, paskui išsivadėja. Tada verčiame į puodą ir tegul jie sau verda.
  2. Tuo tarpu svogūnus smulkiai supjaustome ir lengvai pakepiname aliejuje. Kai anie jau minkšti, tada ir smulkintus česnakus galima šalia sumesti. Toliau į keptuvę keliauja šaukštelis kumino, paprikos miltelių šaukštelis. Ir paprikos kokios trys, vėl iš tėčio šiltnamio, kvapnios nuostabios – jas supjausčiau smulkiais gabaliukais ir suverčiau kartu į keptuvę šiek tiek pasikepinti.
  3. Keptuvės turinį verčiame į puodą, viskas dar tegul paverda truputį. Sriubą užbaigiam itališkų prieskonių mišinuku (gavau iš Kotanyi dovanų, tai ir naudoju), tikrai maloniai, ne per stipriai tą sriubą užbaigė. Tiesa, druskos ir pipirų  įdėjau taip pat, bet nei jokio medaus, anei acto, anei cukraus daugiau nereikėjo, saldumo per akis ir pomidoriškumo taip pat, o paprikos gabaliukai – nuostabuva.
  4. Dar vienas atradimas, kurį tikrai su malonumu norėčiau rekomenduoti, yra argano aliejus. Kas čia per stebuklas, tai aš net nežinau, kaip žodžiais apsakyti, bet jo šaukštelį į sriubą prieš pat valgant šliūkštelėkite. Rojus žemėje, o ne sriuba.
Print Friendly, PDF & Email

ĮVERTINKITE
1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (2 balsai, vidurkis: 3,00 iš 5)
Loading...
Dalinkis:
Komentarai (11)
Komentarai
  1. Deimante parašė:

    Verdu labai panasia,tik smulkintus pomidorus puode paverdu,tada sudedu pakeptus svogunus.Tada dar gerai viska suverdu.Idedu sviezio baziliko,sublenderiuoju.Sliuksteliu grietineles ir siek tiek pakaitinu.Isjungus virykle,imetu susmulkinto mozarelos surio ir lalaaaa,skanumelis su cesnakine duona 🙂

  2. Zita parašė:

    Verdu tokia, tik be kumino. Skani. Ir svarbiausia, jokio mokslo, jokio vargo, greitai…:)

  3. Aiste parašė:

    Beatut, pomidoru dar apsciai, katik uzdareme siltnamio sezona, tad pilni puodai ir palanges nuklotos visokio stovio pomidorais. Tad i sita sriubike gali sueiti visi, bepraranda vaizda:) super reikalas ta pomidoru sriubyte!

  4. Viktorija parašė:

    Labai skanu, tik As viska sublenderiavau

  5. Gintarė parašė:

    Tikrai labai greita ir skanu, tik aš taipogi sublenderiavau ir dar pagardinau filadelfijos sūriu 🙂

  6. Juste parašė:

    Sveiki! O argano aliejus tas pats saltai spaustas nerafinuotas? 🙂 kur galima rasti alieju parduotuvese ir kaip kada naudojamas plauku kaukem? Ar cia koks spec? 🙂 dekui uz atsakyma 😉

  7. SigitaZ parašė:

    Labai skanu ir greita, argano aliejaus neturejau, bet skanu ir taip, liuks sriubyte, labai megstu pomidorines 🙂

  8. Ineta parašė:

    Labai labai skani.

  9. Ineta parašė:

    Labai labai skani.

  10. Ineta parašė:

    Puikus receptukas. Sriubyte gavosi labai skani

Palikite komentarą



Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.