Šis obuolių pyragas yra tiesiog TOBULAS. Visokių pyragų esu ragavus, bet tokį, kokį kepėm OBELYNĖJE, pirmą kartą!!! Kepkit būtiniausiai ir dar kol gražus ruduo važiuokit į paslaptingąjį Obelynės sodą Pakaunėje. Dubenyje sumaišome visus sausus ingredientus: miltus, kepimo miltelius, druską. Į tą patį dubenį dedame 100g grietinės ir supilame lydytą sviestą, užmaišome lipnoką minkomą tešlą. Imame… Daugiau…
Geriausias šio rudens obuolių pyragas yra ŠIS… Tokį gerą pyragą iškepiau, kad esu tiesiog labai savim patenkinta… Morkos ir obuoliai, ir labai daug drėgmės bei skanumo.
Karštu vandeniu užpilame razinas ir paliekame kelias minutes išbrinkti. Sumaišome miltus su druska, cinamonu ir kepimo milteliais. Kitame dubenyje išplakame kiaušinius su cukrumi iki purmo. Plona srovele, vis beplakant, į kiaušinių indą supilame aliejų. Miltus… Daugiau…
Pirmiausia pagaminsime tešlą. Patogiame dubenyje sumaišome miltus, druską ir cukrų. Į sausąjį mišinį tarka įtarkuojame gerai atšaldytą sviestą – kuo šaltesnis, tuo geriau. Stengiamės sviesto gabalėlius pirštais sutrinti iki smėlio konsistencijos. Į gautąją masę mušame… Daugiau…
Obuolius nulupame ir supjaustome kubeliais. Juos sumaišome su razinomis, sviestu, cukrumi ir puse cinamono. Obuolius įdedame kepti į 180 laipsnių orkaitę, kol pagaminsime trupinius. Pasidarome trupinius: miltus sumaišome su avižomis ir cinamonu. Įdedame kubeliais pjaustytą… Daugiau…
Trapus, plonas obuolių pyragas su griliažu. Kaip tik rudens sezono atidarymui.