Jau antradienį Užgavėnės! Pasiraitojame rankoves ir pradedam minkyti minkštutėlę mielinę tešlą su daug sviesto ir kiaušinių. Ji puikiai iškyla ir virsta dangišku, gardžiai kvepiančiu spurgos debesėliu, kurio viduje plikytas kremas…. Nors aišku, galima ir uogienę į vidų dėti. Į kombaino dubenį suberiame miltus, mieles, cukrų ir druską. Į vos pašildytą pieną mušame kiaušinius, juos lengvai… Daugiau…
Auseles su grybais turbūt esate bandę. O spurgeles? Šios mielinės džiovintų baravykų spurgos neatsivalgomos.
Smagų, kone visomis kalbomis kalbantį ir viską žinantį gidą Areką sutikome mūsų komandos kulinarinės kelionės po Lenkijos Trimiestį metu. Daug vaikščiojome, kalbėjomės ir žinoma, valgėme. Mums buvo naujiena, kad lenkų gaminamos pončkos tradiciškai prikemšamos rožių žiedlapių marmelado!… Daugiau…