8241
Beatos virtuvė

Mielinės spurgos su plikytu kremu

(12)
Reikės:
  • 500 g kvietinių miltų
  • 120 ml pieno
  • 7 g sausų mielių
  • 10 g druskos
  • 60 g cukraus
  • 4 kiaušiniai
  • 130 g sviesto
  • Plikytas kremas:
  • 500 ml pieno
  • 1 šaukštelis vanilės ektrakto
  • 1 kiaušinis
  • 4 kiaušinio tryniai
  • 100 g cukraus
  • 50 g krakmolo
  • Druskos
  • 80 g sviesto

Jau antradienį Užgavėnės! Pasiraitojame rankoves ir pradedam minkyti minkštutėlę mielinę tešlą su daug sviesto ir kiaušinių. Ji puikiai iškyla ir virsta dangišku, gardžiai kvepiančiu spurgos debesėliu, kurio viduje plikytas kremas…. Nors aišku, galima ir uogienę į vidų dėti.

  1. Į kombaino dubenį suberiame miltus, mieles, cukrų ir druską. Į vos pašildytą pieną mušame kiaušinius, juos lengvai išplakame. Įjungiame kombainą su kabliu ir šiam besisukant supilame skystus ingredientus. Užmaišome blizgią, elastingą ir gana lipnią tešlą.
  2. Kombainui tebesisukunat, po nedidelį gabalėlį sudedame į tešlą kambario temperatūros sviestą. Išminkome, kol viskas susijungs į vientisą tešlą.
  3. Tešlą perkeliame į aliejumi pateptą erdvų dubenį, jį uždengiame maistine plėvele ir statome pakilti į šaldytuvą pernakt. Galima būtų kildinti ir kambario temperatūroje, bet tuomet tešla bus labai labai minkšta ir sunkiai formuojama.
  4. Pakilusią tešlą padalijame į 20-24 vienodo dydžio rutuliukus, juos patupdome ant kvadratėliais supjaustyto kepimo popieriausu skiaučių (taip paskui bus lengviau perkelti spurgas į aliejų). Uždengiame plėvele ir leidžiame pakilt dar 45-60 minučių, kol pasipūs.
  5. Plačioje keptuvėje įkaitiname aliejų. Jo turėtų būti apie 4-5 cm sluoksnis. Į įkaitintą aliejų dedame po 4 spurgas su visu kepimo popieriumi (po kelių sekundžių jis labai lengvai atsiklijuos ir bus galima išimti žnyplėmis). Verdame spurgas apie 4 minutes, pusei laiko praėjus jas apverčiame. Iškepusias spurgas perkeliame ant grotelių ar virtuviniu popieriumi ištiestos lėkštės, kad sugertų aliejaus perteklių. Atvėsusias spurgas pripildome plikytu kremu ar uogiene.

Plikytas kremas:

  1. Į puodą supilame pieną ir vanilę, užkaičiame.
  2. Dubenyje išmaišome kiaušinį, trynius, cukrų ir krakmolą. Šluotele plakame, kol masė pabals, taps puresnė.
  3. Užvirusį pieną plona srovele ir pamažu vis maišant supilame į kiaušinių dubenį. Gautą masę sugrąžiname į puodą. Puodą statome ant lengvos kaitros ir vis maišome, kol kremas sutrištės, apie 3-4 minutes.
  4. Perpilame kremą į švarų dubenį. Į jį dedame nedideliais gabalėliais supjaustytą sviestą ir įmaišome konditerine šluotele. Pagamintą kremą uždengiame maistine plėvele taip, kad lietųsi su paviršiumi, ir padedame šaltai, kad pilnai atvėstų.

 

Print Friendly, PDF & Email

ĮVERTINKITE
1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (6 balsai, vidurkis: 3,50 iš 5)
Loading...
Komentarai
  1. Karolina parašė:

    Sveiki,
    kiek laiko reikėtų kildinti kambario temperatūroje?

  2. Julija parašė:

    Kiek sviesto reikėtų dėti į plikytą kremą? Recepte nurodyta jį įmaišyti, bet kiekis nėra aiškus 🙂

  3. Justina parašė:

    Kiek sveisto reikia plikytam kremui?

  4. Dovilė parašė:

    O jei kombaino neturiu, tai maišymo eiga ta pati lieka?

    • Beata Nicholson parašė:

      Taip, tik turėkite omenyje, kad pradžioj tešla bus labai lipni ir minkšta. Bet maišymo pabaigoje jau turėtų sulipti į vientisą elastingą ir blizgų kamuolį.

  5. Monika parašė:

    Prie kremo gaminimo rašėte, jog paskitiniu punktu reikia sudėti sviestą, tik nepažymėta kiek ..

  6. Zita parašė:

    Kremas gan lengvai paruosiamas. Ar jis savo konsistencija butu tinkamas tortui, pvz.Napoleonui pertepti?

  7. Reda parašė:

    Super pirma karta bandžiau apvalias, kita karta įsigijau forma, kaip parduotuvėje. Kepsiu dar nekarta, nors su kremu nebandžiau. Bet ir be kremo labai skanios. Naudojau šlapias mieles. 🙂

Palikite komentarą

26097


Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.