Kas vasaros rytą gali būti geriau už lietinius su šviežiai virta braškių uogiene? Ji kvepia nuostabiai, o išvirta su „Dansukker“ cukrumi marmeladams dar bus ir tiršta, sodraus skonio ir svarbiausia – ne per saldi, nes „Dansukker“ cukraus marmeladams reikia triskart mažiau nei įprasto. Jei dar nebandėte virti braškių uogienės su šiuo cukrumi, būtinai išsivirkite, o… Daugiau…
Gaminimo eiga: Supjaustome obuolius kubeliais ir lengvai patroškiname keptuvėje su sviestu. Kai obuoliai pradeda keisti spalvą, uždedame cinamoninio cukraus arba cukraus su cinamonu. Pabaigiame troškinti obuolius, kol jie suminkštėja. Į varškę įdedame grietinės ir truputį… Daugiau…
Pradėkime nuo tešlos: inde sumaišome dviejų rūšių miltus ir druską. Tuomet miltuose pasidarome duobutę ir įmušame kiaušinį, pamaišome. Pamažu pilame pieną ir vis maišome. Pasiekus tolygią konsistenciją tešlai leidžiame pastovėti keletą valandų, kol miltai išbrinks…. Daugiau…
Gaminimo eiga: Kiaušinius nulupame ir smulkiai supjaustome. Susmulkiname šoninę ir sumaišome su kiaušiniu. Įdedame kelis šaukštus majonezo ir išmaišome. Įdarome šia mase lietinius blynelius ir pakepiname keptuvėje su šlakeliu aliejaus. Patiekiame su grietine.