Spausdinti

Blynus aš kepu vos salsvus ir ant jų nekloju nei hektaro uogienės, nei statinės grietinės – tik elegantiškas brūkštelėjimas ant karšto blyno sviesto kampu, keletas citrinos sulčių lašų ir dosnesnis žiupsnelis cukraus. Mano blynas dainavo ir lėkštėje, ir burnoje, jis galėjo pasirodyti visu savo gražumu, minkštas, šiltas – paryškintas citrina ir pasaldintas cukrumi. Šis lietinių receptas tiks ir blynams su varške, šokoladiniu riešutiniu kremu, bananais ar hektaru uogienės… Bet jei niekada nebandėte klasikinio elementaraus citrina–cukrus dueto, pabandykite, tada pasikalbėsime.

Lietiniai blynai

13
komentarai
207
Reklama
41010
Porcijos
8 asm.

Reikės:

2 kiaušinių
2 nubrauktų šaukštų cukraus
2 šaukštų aliejaus
4 šaukštų pieno
200 g persijotų (pageidautina) miltų
400 ml šalto vandens
Žiupsnelio druskos
Kaip gaminti?
Reklama
38285
Reklama
41010

Gaminimas

1

Šiuos visus ingredientus (išskyrus miltus ir vandenį) sumaišykite.

2

Tada berkite persijotus miltus ir sumaišykite tirštą tirštą tešlą.

3

Dabar jau pamažu pradėkite pilti 400 ml šalto vandens ir vis nepamirškite maišyti (pirmiausia pilkite 320 ar 350 ml, nes skirtingi miltai skirtingai imlūs drėgmei, o dar geriau blynų tešlai leisti pastovėti pusvalandį, kad miltai gerai išbrinktų, tuomet tešla tirštesnė ir galima daugiau vandens įpilti).

Reklama
41011
4

Pamaišykite pamaišykite, pasidarykite tinkamo tirštumo, bet ne per skystus. Ir viskas – kepkite.

Ingredientai
Patarimas

Keptuvė turi būt geresnio būdo ir netraukti blynų prie savęs. Aš keptuvę tiesiog patepu aliejum, t. y. popieriniu rankšluosčiu, sudrėkintu aliejumi.

 

Beata
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Reklama
41003
Komentarai
  1. Sveiki beata esu dar vaikas ir noreciau patarimo. Man niekaip nesigauna padaryt teslos ji gaunasi su gumuleliais ir nezinau kodel. Galit paaiskint?

  2. Dėkui už šį nuostabų receptą, kepiau ir negaliu atsistebėti, kokie skanūs blynai išėjo 🙂

  3. Receptas priestarauja Betos komentarui. Komentare sakoma viska, iskaitant vandeni maisyti nuo pat pradziu, o recepte sakoma kad pirma viska isskyrus vandeni sumaisyti i labai tirsta tesla. Pagal recepta tesloje gumulai neisvengiamai gaunasi.

  4. Beata, ačiū labai už superinį receptuką. Blynai gavosi puikūs iš pirmo karto. Vaikai laižėsi kartu su manimi. Mokėjau kepti, bet gaudavosi ne tokie. Šie buvo super.

  5. o ar tinkami sie blynai su mesisku kokiu idaru?labai noriu pasigaminti, jau senai valgytus, lietinius su desrelemis ir suriu 🙂

  6. Aciu uz recepta, puikus blynai, as gaminau su tradiciniu – varskes idaru, skanumelis, vos liezuviu neprarijom 🙂

  7. Ką patartumėte daryti kad blynas gražiai apsiverstų, nes niekada neišėjo… Kai bandau atkelti jis susispaudžia į kampą.

  8. Sveika, Beata!:) As taip pat esu jauna, taciau noreciau is ryto seimai iskepti siuos blynus:) Tikiuosi jiems patiks!Aciu uz recepta!:))
    P.S. Man labai patinka gaminti:)) gal galetum pasiulyti kokiu visai lengvu kur nedaug produktu recepteliu?;))

  9. Aciu uz superini recepta…lietiniai tapo mano seimos tiesiog vienu is megstamiausiu valgiu…jau pasidalinau su draugem…db nereikia vaziuoti ir i jokias blynines..nes turime „savo” aciu Jums,Beata;-)

  10. Sveiki,Beata 🙂
    Atleiskite uz turbut kvaila klausima,bet as naujoke maisto gaminime…Ka duoda tai,kad i blynus desim persijotus miltus?Kuom tai geriau?

  11. Labas, Beata. 🙂 Aš esu dar tik penktokas, todėl pats nežinau kiek reikėtų produktų. Noriu pagal šį receptą pagaminti blynus technologijų pamokai. Gal galėtum pasakyti kiek blynų/porcijų išeina su tokiu kieku produktų? Man reikia 15 blynų 😀 Laukiu atasakymo.

    P.S esi labai šauni ir kūrybinga virėja!

  12. Pabandziau si recepta ir is pradziu pasirode kad su tesla viskas tvarkoj kol nesupyliau vandens ipyliau pirmu kartu 320 ml ir mano grazioji tesla pasidare kaip vanduo palikau 30 min pastoveti bet teko dar 4 saukstus miltu dadeti ir tada aisku tesla buvo su gumulais ;( gal ka padariau netaip ?!?

  13. Ačiū ir nuo manęs! Išbandėm ir labai patiko!
    P.S.ir man teko šiek tiek miltų pridėti,nes skystoka tešla gavosi,nors nepyliau 400ml.,apie 350ml.Na bet kitą kartą jau bus ne labai, o labai labai gerai! 😉 🙂

  14. Dėkui Beata!!!!

    Su miltiniais patiekalais esu susipykus stipriai.. Bet abandžiau šiuos lietinius… ir jau antrą dieną iš eilės kepu…. Jie nerealūs, netgi man pavyko 🙂
    Pagaliau ir mano vaikai valgys blynukus 🙂

  15. Viska sumaisius, idejus miltu gavosi labai kieta tesla lyg koldunams, ir ipylus vandens tas vanduo ir liko stoveti niekur jis jau nebesusigere,tai zodziu nieko nesupratau,visko dejau kaip parasyta

  16. Labas. šįryt atsikėliau ir sugalvojau išsikepti lietinių. Perskaičiau šį receptą, viskas lyg ir tiko, kiek kitoks, bet gana tradicinis lietinių receptas. Visų pirma blynai labai lipo prie keptuvės, dar įpyliau aliejaus, tuomet bandydamas apversti šiuos lietinius ore (na žinot, juk kartais norisi įsijausti į tikro šefo vaidmenį savo virtuvėje) ir visas blynas susilenkdavo kamputy, blynas neišeidavo gražios formos, o bandant apversti mentele – plyšdavo (galbūt aš nemoku apversti, tačiau su mano močiutės tradicine lietinių tešla viskas gaudavosi puikiai, kiekvieną blyną su džiaugsmu versdavau ore). Na nežinau kas čia man su tais lietiniai, gal ne ta koja iš lovos išlipau. Bet kokiu atveju, nors ir nesigavo geras vaizdas, tačiau skonis pasakiškas ! Būtinai bandysiu dar, gal kada pavyks… 🙂

  17. Labai geras receptas! O su citrina ir cukrum… wow! niekad nebuvau ragavusi.
    Tik as neturejau pieno, tai idejau grietineles 13% riebumo 4 saukstus… ir vistiek gavosi puikiai! 😉
    Dekui, Beata, labai patinka Jusu receptai, visada viskas gaunasi labai skaniai, net jeigu ir procese kelis kartus atrodo kad jau niekas nebesigaus (nesu labai patyrus maisto gaminime) ;))) o Jusu aprasymai ir „tips’ai” labai padeda nesusimauti net pirma karta gaminant 😉
    Aciu Jums!

  18. Labai ačiū už receptuką, išėjo puikūs blynukai! Jei valgom su kažkuo saldžiu, viskas puiku. Bet jei norime daryti nesaldų įdarą, reikėtų į tešlą įdėti mažiau cukraus, nes tešla pagal originalų receptuką per saldi išeina… Sėkmės gaminant visiems ir skanaus 🙂

  19. Tobula 🙂
    Ačiū.Išėjo puikus blynai,tai su drauge šokoladinį lietinių pyragą padarėm 🙂 Nuostabus receptas 🙂

  20. Labas, Beata, pirmiausia noriu pasakyti, jog labai džiaugiuosi, kad dalinatės su visais savo receptais, nes man jie patys geriausi, visada jei ieškau receptų, tai žiūru pas jus ir niekada nenusivyliau 🙂 tik vat buvo taip, kad kepiau blynus, stengiausi daryti viską kaip parašyta, bet gavosi taip, kad kepant išorė blynų iškepė, o vidus ne, visaip bandėm ir mažiau karščio, bet vistiek normaliai nesigavo, todėl labai įdomu sužinoti kodėl taip? nes blynas juk toks plonas dalykas, atrodo kaip jis gali neiškept lygiai? 😀

  21. Labukas, Beata. Blynų receptas TOBULAS 🙂 Iškeptus patepiau trupučiu sviesto ir apšlaksčiau citrinos-imbiero-medaus sirupėliu. Sužavėti visi 🙂 Ačiū Tau už receptus (didesnė dalis išbandyta ir išragauta) ir už tai, kad galime megautis netiesiogine Tavo draugija 🙂

  22. Blynai gaunasi superiniai, aš į tešlą dar žiupsnelį cinamono įmaišau (gal dar kam patiks tokia įdėja), nei uogienių, nei grietinės nereikia 🙂

  23. Beata, tas derinys – sviestukas, cukrus ir citrina… tikrai reikia visiems paragaut, be galo skanu!!!!! padejau i sona net apelsinu marmelada!

  24. Laba diena 🙂 Pirma karta dariau blynus ir ka galiu pasakyti, truputi buvo kiausiniai nevienodi, tai teko dadeti miltu tada su gumuleliais tesla gavos, bet maisiau kiek maisiau net ranka paskaudo, bet visu neisnaikinau, pradejau kepti ir nustebau kaip graziai apskrunda ir kaip skaniai gavos! Aciu geroji teta! : ))

  25. Ne ka blogesni uz mano mamos blyneliai gavosi :))) geriausiai man su blenderiu tesla maisyti,tada nei vieno gumulelio nelieka ir labai greitai viskas isimaiso 🙂 dejau varskes idara ir prie blyneliu kondensuoto pieno padazas tai mmm apsivalgem su vyru 🙂 aciu uz skanios teslos recepta Beata!

  26. Niekada nemėgau lietinių blynų. Tačiau surizikavau išbandyti šį receptą. Ir ką jūs galvojate?! Pamėgau iš pirmo karto! Nerealiai papusryčiavau 🙂 O kai kūdikis paaugs, kepsiu į valias 😉

  27. Nuostabūs lietiniai!! Niekada neišeidavo padaryti lietinių, bet pagal šį receptą išėjo! 🙂

  28. Nuostabus blynu tešlos receptas ! Ačiū nuoširdžiausiai Beatai už šį recepta . Labai skanùs blynai !

  29. Pirma karta gyvenime kepiau lietinius ir pasirinkau si recepta. Viskas paprasta ir aisku, bei labai skanu. Dekui, Beata. 🙂

  30. Nuostabaus skonio blynai! Dabar jau patys megiamiausi ir dazniausiai kepami! Aciu, Beata! Tavo receptai nepakartojami :)*

  31. Beata, jusu receptai nuostabus!!! Gaminu valgyt jau nemazai metu taciau vis kas nors gaudavosi ne taip, o kelios dienos atgal sugalvojau kad pats laikas kazka padaryt pagal recepta, tikedamasi kad pavyks 🙂 na ir ka, vyras isgyre plova, pagal jusu recepta , o siandien lauksiu ka pasakys apie blynus 🙂 negaliu patiket kad ju tesla be gumuliuku!!!

  32. Labas,Beata. Labai aciu uz receptuka. Blyneliai dangiski 🙂 Sekmes ir kuo daugiau ideju 🙂

  33. Sveiki, as irgi dar vaikas ir man niekaip nesigauna kepant apversti 🙁 Vis kai verciu uzsiriecia galas ir nieko nebeisena padarit .

  34. Idealus blyniukai, kepiau is dvigubos porcijos ir dar i saldikli idejau, super bus atsargom:)aciu Beata!

  35. Nuo šiol kepti lietinius blynus nebus mano didžiausias košmaras! 🙂 Blynai gavosi labai tvirti ir lygūs, ačiū už puikų receptą.

  36. Ačiū! Vieni nerealiausių pusryčių ever. Jau žinau, ką valgysiu kiekvieną savaitgalį pusryčiams artimiausią dešimtmetį.

  37. Nuoširdi padėka, Tau Beata, kad atskleidi daugybę virtuvės paslapčių. Nesėkmingi bandymai paruošti lietinius atvedė mane į Tavo puslapį. Likau nustebinta! Lietiniai nepakartojami!

  38. Perskaiciau komentarus ir… nepatikejau…kokio „tipo” skanumo turi buti blynai, kad kepti juos dvi dienas is eiles… ir kagi, antra diena kai megaujuosi ir lepinu savo didziule seimyna nepaprasto skonio paprastais blyneliais 🙂 super receptas, labai skanu ir lengva pasigaminti tesla, nuostabu!!!

  39. Šiandien pirmą kartą gyvenime gaminau lietinius 🙂 norėjome sotesnių, todėl nedėjau cukraus, į vidų pagaminau grybu įdarą. Gavosi tiesiog puikūs!!!

  40. Vakar dariau lietiunius pagal si recepta bet nezinau kodel man gavosi vien guzai pertryniau per sieteli ka netaip dariau nesuprantu bet blynai tikrai labai skanus ir tvirti

  41. Sveiki Beata, mano vaikiukai labai megsta blynus, tik va problemele, mazesniam nustatyta alergija kiausiniams,kvieciams, grikiams ir avizoms. Galbut galetumete pasiylyti koki blynu recepteli be siu produktu. Is anksto dekoju☺

  42. Labas vakaras Beata meginu kept palei jusu receptuka visu isgirta lietinius blynelius bet va problemele as idejau 8val saukstus miltu ir uzpyliau 200ml vandens pieno nepyliau nes neturejau ir man ta tesla pasidare tokia skysta ka tokiu atveju patartumet daryt aciu uz atsakyma ir gero savaitgalio

  43. Sveiki, blynai puikūs, viskas gavosi be gumulų. Keptuvė gili ir mažesnė, gavosi apie 20 blynų. Keptuvę ištepiau aliejumi, o blynus verčiau 2 medinėmis, plokščiomis mentelėmis, niekas neplyšo ir labai gerai vertėsi. Verčiau tik tada kai tešla visa pageltonuodavo (nelikdavo baltos tešlos ant blyno). Kad nebūtų gumulėlių, pilant vandenį maišiau elektriniu mikseriu. Skanaus visoms ir visiems! Patiko, greit kartosiu!

  44. Laba diena Beata,
    Norejau paklausti apie miltus. Kokius reikia deti. Ar tinka viso grūdo kvietinius miltus?

  45. Pasaka Beata;) ot įsimylėjau maisto ruošybą dėka Jūsų!!!!;) sėkmės duetuose;) linkėjimai iš Klaipėdos:)

  46. Tam, kad maišant tešlą nesusidarytų miltų gumulai yra viena auksinė taisyklė: ne miltus į skystį, o atvirkščiai.. skystį palengva į miltus nuolat maišant. Miltų lietiniams nesijočiau, nes idealūs lietiniai turi būt kuo plonesni.. ypač kai tuos reikia įdaryti… ir.. į lietinius visad dedu vanilės…gaunasi pasakiško aromato.. galima net vienus kirsti.. be jokio įdaro. Sėkmės!

  47. Nuostabus blyneliai gavos! Tiesa, dejau tris saukstus aliejaus, biski daugiau cukraus, vaniles anksties, ir daugiau pieno, maziau vandens. Bet gavos tikrai labai skanu 🙂

  48. Beata, tai patys skaniausi blynai pasaulyje! Tiesa tik kad reikia butinai sekti teslos maisymo eiga, kitaip kazkaip kazkodel nelabai gaunasi 🙂 ACIU!

  49. Mes dėjom miltus 550c ir 550d sėkmė ta pati, o kodėl receptas nepavyko košė per tiršta ką daryti?

  50. Miela,Beata,ilgai teko nardyti interneto platybese ieskant recepto lietiniams. Deka daug geru komentaru pasirinkau si.Lietiniai gavosi nerealus,skanaus,puikaus skonio,net pirstus laizykD:) Tai vyrui buvo svente–pagyru kalnas man,nors jis netikejo,kad man jie ,,gausis,,.Visad nepavykdavo;Tai per stori,tai per ploni ir vis plysdavo,o apie idara isukt–ne nesvajot.Butinai anukele nustebinsiu kai gris is UK.Aciu laaaaaaaaaabai,kad dalinates super receptukais.

  51. Labai geras, lengvas receptas. Tik šiek tiek pakoregavau:pieno pyliau daugiau, negu vandens. Blynai gavosi labai skanūs..

  52. Lietinius labai megstu ir prisiruosiau juos pasidaryti pati pirma karta. Ir mano nuostabai tikai viskas puikiai isejo! Na zinoma pirmas toli grazu ne tobuliausias,bet sekantys tiesiog pasak,plonyciai, lengvai apsivercia ir nekimba prie keptuves. Lietiniai su mesa ir pievagrybiu padazu jau garuoja ant musu pietu stalo. Tikrai darysiu dabar tik pagal jusu recepta!

  53. Miela Beata,
    Kažkada buvau radusi jūsų receptuką klasikiniams miltiniams blynams be jokių priedų. Žinau, kad pirmą kartą gavosi fantastiški, bet dabar niekur neberandu jų recepto. Gal nebūtų sunku pakartoti? Iš anksto dėkui.

  54. va tau ir daryk nepaskaičius komentarų… Keista buvo tokią tirštą tešlą maišyti…
    Su gumulais gavosi… 🙁
    dar dvigubą kiekį dariau… 🙁

  55. Nesamone, blynai susvilo, gavosi kose, nors dariau viska pagal recepta.. sugadinti visi produktai, pati tikriausiai sau komentarus rasineja. Vaikai liudi, o taip blynu norejo. Dauguau niekada nesinaudosiu beatos receptais

  56. Laaabai geras blynu receptas:)kazkas komentavo,kad viska maiso sluotele,tai tikrai pasiteisino!aciu,dar nebuvau iskepusi tokiu skaniu lietiniu:)

  57. Tiksliai pagal duota recepta-bumbulai.geriau buciau darius kaip visada 🙁 uzgavenes kaio ir produktai sugadinti…

  58. Suintrigavo receptas, nors manasis panasus – nepilnu vandens , tik pieną ir šiek tiek aliejaus. Reikes pabandyti. Kepu lietinius jau daug metu bet nesiseka iškepti tokiu plonu plonu…

  59. Labas vakaras Beata, aš lietinius kepu jau senokai žinoma receptas labai panašus, skirtumas tas kad pilu tik pieną, įdomu kuom tai skiriasi? Ačiū.

  60. Labia nusivyliau, megstu gaminti ir žmona visada pagirdavo kai gaminu blynus.pabandžiau jūsų recepta, nors pasitikėjimo niekada nekėlėt.Labia didelis šš. Esau piktas.

  61. Aš su blenderiu tešlą „apdoroju” ir tikrai nebūna jokių gumulu ir visada puikiai gaunasi!

  62. Sveiki naudojau avizinius miltus ir blynai limpa prie keptuvės, ar įmanoma kažką dar padaryt kad nereiktų išpilti tešlos?

  63. Beata, ačiū! Man pirmą kartą gyvenime pavyko iškepti lietinius blynus, o aš ant šio svieto jau beveik 30 metelių. Jaučiuosi superherojė! 😀

  64. Pabandžiau ir aš šiuos Beatos blynus! Niu gavosi tobuli nuo pirmo iki paskutinio blyno!!! Jokių gumulėlių ir plyšimu tai blynai kurių visad norėjau,ir pagaliau radau!

  65. O mano blynai pradėjo pūstis kodėl taip nutiko ? Dėjau šektiek daugiau miltų nei recepte ne 200gr o 400gr

  66. Šitas receptas veda tiesiai į gumulėlių pasaulį. Plius blynai išėjo beskoniai su tiek vandens ir tiek mažai pieno.

    Visiems rekomenduoju geriau išsikepti blynus pagal šitą receptą:https://www.moteris.lt/lt/virtuve/g-31056-tobulas-saldziu-plonu-lietiniu-receptas Lengesvnis, jokių gumulėlių.

    Atrodo, kad Beata pati neperskaičius kelia receptus, jau vien ko vertas jos patarimas pirmame komentare vaikui “išplakti kiaušinį” – lietiniams jų nereikia plakti. Kiek kepu iš jos blynus, nesigauna, ir net nelogiškos proporcijos nurodytos.

  67. i tirsta tiksliau kieta koldunine tesla ipilus vandeni maisiau maisiau maisiau ir jau ranka paskaudo bet kaip pilna teslos gumulu taip pilna. Neina suvokt kaip jum pavyksta normali tesla 🙂

  68. Puikiai gavosi! Antrą dieną iš eilės kepu, darau viską iš pusės, tik pieno palieku 4 šaukštus, šiek tiek mažiau vandens, plaku šluotele.
    Tiems, kuriems nesigauna, gal nėra matę kaip maišosi tešla (skystinti po truputį)? Arba ne taip kiekius pamatuoja?

  69. Puikus blynai 😀 išėjo 8 dideli blynai, nesitikėjau tokių skanių, dėl vandens, bet pasirodo dar kokie skanus, tik vandens man reikėjo mažiau, matyt dėl miltų :)tešlai leidau pastovėti apie valandą. AČIŪ BEATA už SUPER SKANIUS LIETINIUS 😀

  70. Puikiausias receptas. Tik šiuos kepu ir visad pavyksta. Jau nebeskaičiuoju kiek Beatos receptų apsigyveno mano meniu. Ačiū, miela Beata!

  71. Superinis receptas. Pirmą kartą gyvenime kepiau lietinius. Miltus naudojau Malsenos Karališkus – per sietelį- jokių gumuliukų nebuvo. Jokio laukimo – sumaišiau ir iš karto į keptuvę. Vietoj aliejaus keptuvę patryniau rūkytų lašinių gabaliuku. Dariau pusę porcijos – gavosi 4 blynai. Skonis nepakarojamas :). Ačiū Beata Nicholson !!!

  72. Antra karta gaminu pagal si recepta ir puikiai viskas gaunasi, tik darau nesaldzius su lasisos, kumpio ir surio idaru. Perfect.

  73. Ar gautusi blynai naudojant bolivinių balandų miltus? Netoleruoju gliuteno, navalgau kukurūzų ir baltų ryžių, todėl teiraujuosi dėl balandų miltų

  74. Tragedija ne tesla, vieni gumulai. Ne tirstas tesla, o vienas didelis taslos gumulas susiminke, kuri maisyk kiek nori su kikseriu bet viskas neistirpsta. Nesuvokiunkas per proporciju neatitikimas

  75. Prie recepto neturi buti jam prieštaraujančių komentarų, bei reikėtu visada stengtis nurodyti įšeigą, t.y. kiek gaunasi galutinio produkto. Kitaip – maišyti kelis kartus?

  76. Šis receptas patiko, bet ji pasitobulinau kad tiktu karamelizavimui.. Labai gardziai gaunasi, pagalvojau, kad pasidalinsiu
    Tai receptas liko nepakites, bet idedu 3 kiausinius. Ircdedu 4 saukstus cukraus. Kiausiniu trynius atskiriu nuo baltymu ir per abu padalinu cukru per puse. Tada isplaku gogul mogul ir supilu i miltu, pieno, vandens ir lydyto sviesto misini. (Dedu lydita sviesta vietoje aliejaus, gaunasi skaniau man taip, kaip vafliai) o tada isplaku morenga ir sulankstau ji i tesla. Ir dar i tesla idedu tris gerus saukstus kokosu pieno is skardines ir kokosu vandens. Gaunasi neispasakoto purumo lietiniai blynai. Su karamelizuotais bananais rudo cukraus ir sviesto misinyje blyneliai gaunasi absoliutus rojaus valgis. Mama sake nieko tokio nebuvo valgiusi. Kam idomu, ismeginkite recepta tikrai nepasigailesite.

  77. Sveiki. Nesuprantu, ka ne taip darau, bet vandens niekaip neiseina 400ml supilt, iseina tik apie 100ml, nes jei 200ml – labai labai skysta mase, o kur dar 200ml like… Miltai kvietiniai. Aciu.

  78. Galima patobulinti pilant daugiau vandens ir dedant avižų miltų. Išgausite kietesnius, t.y standesnis ir traškesnius lietinius. Miltų ir vandens kiekio nematavau. Dėjai ‘iš akies’. Pagrindą vis viena sudarė kvietiniai miltai.

  79. Galima patobulinti pilant daugiau vandens ir dedant avižų miltų. Išgausite kietesnius, t.y standesnis ir traškesnius lietinius. Miltų ir vandens kiekio nematavau. Dėjai ‘iš akies’. Pagrindą vis viena sudarė kvietiniai miltai. Tiesa, naudojau daugiau saulėgrąžų aliejaus, apie 4 – 5 šaukštus.

  80. Dariau viska tiksliai pagal recepta. Or tesla gavosi gumuluota. Viska iskyrus vandeni ir miltus sumaisai. Paskuo dedi miltus. Padarai tirsta tesla ir paskui jau skiedi vandeniu. Taip pagal beatos recepta.
    Faktas kad reikia vadovautis patirtimi ir savo galvao ne keistais receptais. Padares tirsta tesla jos jau nebeiskystinsi

  81. Sveiki beata esu dar vaikas ir noreciau patarimo. Man niekaip nesigauna padaryt teslos ji gaunasi su gumuleliais ir nezinau kodel. Galit paaiskint?

  82. Dėl gumuliuku tešloje, nesuku sau galvos senai, nes gyvename tehnologijiu pasaulije, tam yra blenderis ar kažkas panašaus ir viskas pavyksta super, nes tą ką čia rasote naudojau prieš 20 metų budamas vaikas

  83. Ačiū Beata, Jūsų visi receptai nuostabūs. Visada pavyksta puikiai ir jokių nesklandumų ar neatitikimų neteko patirti. Džiaugiuosi, kad dalinatės savo išmintimi ir patirtimi.

  84. Kiek kepus lietuniu, sitas receptas pats prasciausias.. tiesiog tragedija.. manau del per daug vandens

    • hmmmm na matyt jau bus skonio reikalas…aš visada panašiai darau, tik dabar dar ir kiaušinių daugiau dedu…

Rašyti komentarą