Išskirtinio grožio ir skanumo kefyrinis, braškinis ir labai vasariškas tortas, kurio receptu „Beatos virtuvės“ laidoje pasidalino maisto tinklaraštininkė Renata Ničajienė. Šis tortas tirai genialus, nes itin paprastai pagaminamas: jam nereikia nei torto formos, nereikia net plakiklio – galima sode pasidaryti. Pasiraitojam rankoves ir pirmyn! Maistine plėvele ištiesiame dubens ar naudojamo puodo sieneles. Šis žingsnis būtinas,… Daugiau…
Su šiuo tortu susipažinau Izabelės draugės Kristin gimtadienyje. Jos mama Jane – Estijos ambasadoriaus Lietuvoje žmona. Ji visada tokį tortą ruošia vaikų gimtadieniams ir sako, kad Estijoje visi moka jį padaryti – su jogurtu ar… Daugiau…
Nuostabus, vasara alsuojantis tortas – tikra braškės karalienės scena. Neišsigąskite ilgo ingredientų bei gaminimo sąrašo, nes tikrai nėra taip sunku, kaip gali pasirodyti. Svarbiausia suprasti, kaip kas ir po ko bus daroma, ir nebus vargo…. Daugiau…
Taigi, įkvėpimu šiam tartui tapo nuo kitų patiekalų likę riešutai. Taip, liko maltų lazdyno riešutų ir graikiškų riešutų, stovėjo sau dubenėliai pas mane studijoje. Vienas dubenėlis nuo burokainių (lazdyno riešutai), kitas nuo pasakiško skanumo vištienos… Daugiau…
BRAŠKĖėėėSSSS….Va, mano sesuo grįžo iš atostogų, žinot, kur pirmiausia nulėkė? Į turgų. „Ar tu jau pradėjai šaldyti??“, – klausia ji manęs, – „Ar braškių atvežti?“ Aš ir pati vis užsuku namo vinguriuodama į turgelį braškių paimti. Tas… Daugiau…