8241
Beatos virtuvė

Ledų sezonas prasideda – ledainė „Beatos virtuvė“ jau kviečia užsukti!!!

(53)

Taip jau nutinka mano gyvenime, kad naujienos nevaikšto po vieną. Taip ir ši, pirmoji birželio savaitė, bus pilna vasaros sezono naujienų, prie kurių aš ir mano komanda dirbo visą pastarąjį pusmetį. Ilgai netempsiu ir iškart pasidalinsiu – visa graži, išsipuošusi, jauki ir maloni ledainė „Beatos virtuvė“ šį savaitgalį duris atvėrė Druskininkuose! Ir kviečia užsukti paragauti pačių geriausių ledų, šerbetų ir kepinių! Bet tai kaip gerai, vasariškai, skaniai ir netikėtai viskas ten įvyko ir pavyko – užsukite, įsitikinsite patys.

Beatos virtuves ledaine_2

Beatos virtuves ledaine

Beatos ledai_3

 

Beatos ledai_4

Tikriausiai jau klausiate manęs – kodėl ledainė?? Nes ledai – mano mėgstamiausias desertas! Juk tobuli ledai gali apsukti galvą, išversti iš kojų, užmerkti akis iš malonumo. Tik va visada mano galvoje kirbėjo klausimas, kur tokių ledų rasti, kaip tokius pagaminti…

Domėtis ledais pradėjau prieš porą metų. Tiesa, po daugiau nei savaitę trukusios kelionės į Pietų Kalabriją mokytis itališkų ledų gamybos likau prie galimybių ir troškimų vandenyno… Tai, ko išmokau, buvo tik lašelis šitoje saldžioje kelionėje į tobulų ledų pasaulį. Visgi tas lašelis sugebėjo visiškai pakeisti mano supratimą, kas yra geri ledai. Suvokiau vieną dalyką – geri ledai yra kokybiški, gaminami be jokios iš anksto paruoštos masės, tik iš natūralių produktų, be visokių „E“, „b“ ar „c“. Ir mes visus metus restoranuose „Jurgis ir drakonas“ patys itališku ledų aparatu kantriai ir kruopščiai gaminome tokius ledus.

Bet pasaulis sukasi greitai, kiekvieni metai į kiekvieną mūsų gyvenimo sritį atneša tiek naujovių, kad tik spėk jas gaudyti. Taip jau atsitiko, kad su sese Odeta į milžinišką konditerijos parodą Lenkijoje išsiruošusios pirkti naujų aparatų ledams gaminti radome būtent tai, kas mums apsuko galvas, užmerkė iš malonumo akis ir tiesiog išvertė iš kojų. TOOKIUS LEDUS, kuriuos aš drąsiai galiu pavadinti tobulais.

Ledus, pagamintus iš šviežio pieno, ką tik atvežto į nedidelį gamybos cechą. Ledus be „E“, nes naudojamos maistinės skaidulos (labai nauja, moderni technologija, kurios Lietuvoje, mano žiniomis, dar niekas nespėjo įdiegti). Jogurtiniuose leduose ir rasite natūralų jogurtą, riešutiniuose – tikrą maltų riešutų pastą, šokoladiniuose – tikrą belgišką šokoladą.

Beatos ledai

Na, o šerbetas gaminamas iš saldžiausių vaisių tyrės. Ne iš konteineriuose ir laivuose sunokusių mangų, bananų, ananasų ir pasiflorų  tyrės, o iš vaisių, sunokusių ten, kur jie užaugo, – karštoje Brazilijoje. Tik visiškai sunokę vaisiai buvo nuskinti, sutrinti ir su visu savo gėriu greitai užšaldyti. Taip šalčio užkonservuoti jie pateko į Europą, kur ir buvo paversti pačiu minkščiausiu, švelniausiu vaisių šerbetu, kokį tik esu valgiusi. Be lašo riebalų ar pieno, tad tiks veganams ar alergiškiems žmonėms.

Ir visą šį gėrį gamina lenkų šeima, jau dvidešimt metų turinti nedidelę naminių ledų manufaktūrą. Gamintojai nesustodami domisi ledų gamyba, diegia naujausius technologinius atradimus, kuria naujus skonius, tobulina receptūras ir savo šeimos vardu garantuoja aukščiausią kokybę.

Va štai tokių ledų kviečiu jus paragauti Druskininkuose esančioje ledainėje „Beatos virtuvė“ (Vilniaus al. 7A) ir mūsų su Tomu šeimos restoranuose „Jurgis ir drakonas“ (juos rasite Vilniuje adresu Pylimo g. 22 D , Ogmios mieste Šeimos aikštė 6 ir  Vilniaus Akropolio 2-ame aukšte).

Na, o paragavę ledų būtinai parašykite savo atsiliepimus man adresu beatai@beatosvirtuve.lt – labai noriu su jūsų pagalba ledainėse „Beatos virtuvė“ surinkti pačius geriausius ledų skonius!

Beatos ledai_2

 

Print Friendly, PDF & Email
Komentarai
  1. Rūta parašė:

    Miela Beata, džiaugiuosi Jūsų idėjų išpildymu bei visada buvimu vienu žingsniu priekyje! Taip ir toliau! Visai ir sau to palinkėčiau…:)))

  2. Aušra parašė:

    Laba diena,
    kokia gera idėja!!! Norėčiau paklausti, gal yra pieniškų ledų be kiaušinių, tinkamų vegetarams? Dėkoju už atsakymą!
    Ir darkart sveikinu!

  3. Giedrė parašė:

    Nu smalsu bus paragauti, tik kai kas sezoną tenka mėgautis tirais Itališkais ledais Italijoje, tai kažko iš koto verčiančio nesitikiu:) Anyway, sveikinimai:)

    • Sandra parašė:

      Be reikalo, nes mane prieš pora savaičių tikrai išvertė iš koto, nors ir tikėjausi, jog bus tikri, geri ir kokybiški ledai, bet kad tooookie! Iš ragautų, riešutiniai ir pasiflorų šerbeto ledai patiko labiausiai, tiesiog nuostabūs! Itališki gelato puikūs, bet Beatos jiems irgi nenusileidžia, dabar einu ir einu ragauti vis kitų skonių. Sėkmės Beata, ledainė pasakiška 🙂

  4. emigrante parašė:

    As pamenu kai Beata sake kad vaziuoja mokytis tikrus italiskus ledus gaminti, o po to pasidalins receptais. Ale tai naivumas 🙂 Receptais kurie ne mano dalintis tikrai ne gaila, bet jei kazka atrandu pati, niekam neisduodu, na nebent mamai ir sesei. Cia manau panasiai, kas atnesa pinigu ner ko dalintis. Sekmes versle, radote Lietuvoje nisa su vyru, taip ir toliau!

  5. Aušra parašė:

    Jei neišduosite šitų ledų recepto, tai prašyčiau pasiūlyti irgi labai, labai gerus ledus namuose gaminti. Tikiuosi tai bus naujas receptas po visų vojažų IR ATRADIMŲ.

  6. Nele parašė:

    O gal planuojat turet ledu dezutemis, kad butu galima namuose skanaut.

  7. Arina parašė:

    Sauni ideja!! O visa vasara darbuosities cia pati? Gal ieskote pardaveju? Nes siuo metu kaip tik ieskau vasarai darbo, tokioje vietoje darbuotis butu tikras malonumas 🙂

  8. Ingrida M. parašė:

    Šaunuolė Beata. Kaip visada kupina idėjų 🙂 Sėkmės

  9. Justina parašė:

    Džiugu, kad Lietuvoje atsiranda vis daugiau ir daugiau kokybiškų maisto gaminių. Jau nebereikia akis užmerkus svajoti, kada, o kada gi vėl galėsiu paragauti itališkų gellato… Kaip būtų puiku tokią Jūsų ledainę turėti ir Vilniuje! Pavyzdžiui, senosios, dabar begėdiškai apleistos, ledainės Gedimino kalno papėdėje vietoje. Svajonės, svajonės… 🙂

  10. zyle parašė:

    nelabai supratau, ledai gaminami is ka tik atvezto sviezio pieno? Ir ji turbut atveza ukininkas su vezimaiciu :))))

  11. Inga parašė:

    Vilnietės moterytės, turėkite gėdos! Kaune dar nei vieno Beatos taško nėra!!! 🙂
    Miela Beata, nenustosiu agituoti už Kauną! Mes jūsų čia labai laukiame, jei reikia, tikime, kad galime padėti.

  12. Jurate parašė:

    Tksliai,- Gedimino kalno papėdėje tame apleistame paviljone kaip tik įsivaizduoju Beatos ledainę. Oi, būtų super duper, traukos vieta. Beje, ledai tikrai skanūs, šerbetai -mmmmm. Sėkmės

  13. Agne Druskininkai parašė:

    Aš jau ragavau. Skonis NEPAKARTOJAMAS!!! Tokių skanių ledų nebuvau ragavusi niekada! nuo šiol visiems savo draugams rekomenduoju paragauti Beatos ledų. Druskininkuose tai puiki naujiena!

  14. mantas parašė:

    Bella Beata.
    didziausia nuostaba ir susizavėjimą sukėlė paprastučiai pilkieji, su juodaisiais sezamais.
    Puikiausiai tinkantys kaip pagrindas visiems vaisiniams šerbetams. Tarsi primena bandele su sezamais, lyg ir atstoja vaflini rageli…..kazkas paprastai keistai nepaprasto
    jie net traska…
    siuliau skaniausiu 5 pradėti, pilkaisiais su juodaisiais sezamais numeriu 0.

    PS.: ir miela Beata butinai apdovanokit IŠRINKTUOSIUS asmeniniais trumpais aprašymais… butina info bijantiems ledu.
    juk uz skaitymą skanesnis tik ragavimas.

  15. Agne parašė:

    Miela Beata, nepamirškit Kauno! 🙂

  16. Egle parašė:

    Beata, labai būtų smagu, kad nepamirštumėt ir Klaipėdos.Nes anei picų anei ledų nėra…..O taaaaip norisi 🙂

  17. Raimundas parašė:

    Sveiki, kaip tik rašau iš ledainės Druskininkų. Tiesą sakant truputį nusivylėme ledų kokybe. Ragavome pasiflorų, vyšnių, jogurtinių, riešutų ledų. Skaniausi pasirodė riešutuniai, o štai jogurtiniai buvo su neišsimaišiusiais pieno miltelių gabaliukais, vyšnių šerbete gabaliojosi ledukai. Kiti atrodė vidutiniško skonio, tikrai buvome valgę ir skanesnių ledų. Linkime ateityje pasitaisyti…

    • Beata Nicholson parašė:

      Mielas Raimundai, kaip gerai, kad parašėte. Kritika – geriausia tobulėjimo draugė. Pasidomėjom, kas ten galėjo su ledais būti ir tikiuosi, kad kitąkart jau visi skoniai pasirodys puikiai! Linkėjimai!

  18. Nora parašė:

    Ragavom ledų Druskininkuose, nežinau nesužavėjo.. nors aš esu ledų didelė gerbėja….morkiniai gal tokie labiau verti dėmesio įdomaus skonio o šiaip tai nuvylė rutuliukas toks ekonomiškai mažiukas o kaina tai didelė sakyčiau kaip už tokį mažiuką rutuliuką…..

  19. Aurimas parašė:

    Labai šauni pardavėja, leidžia ragauti ledų kuriuos tu ruošiesi pirkti, kad patiktu ledai kuriuos perkame. Labai skanūs Morkiniai, žaliuoju citrinų, abrikosų, kokoso skonio.
    Gal galėtumėte išduoti kokį ledų receptą smaližiui?
    Taip ir toliau !
    P.S. Noros komentarui pritariu kaina siek tiek per didelė

  20. Rollas parašė:

    Na, taip ledai tikrai brangoki, o ir gaminami jie ne Lietuvoje… pakuotės su lenkiškais užrašais… 🙁

  21. Rollas parašė:

    kodel ne visus komentarus talpinate?

  22. Ramune parašė:

    Na, manau, Beata tikrai yra ragavusi geru ledu, todel isklausiusi tiek ditirambu tikejausi ir as tikruju italisku gelato… deja, kaop ir visada, kai tikiesi per daug, lieki nusivyles. Ledai kokybiski, bet suzavi tik netiketi skoniai- morku, sezamo, juoduju serbentu. Visa kita – kaip ir daugumoje… beje, druskininkuose kelias dienas nebuvo nei sumustiniu, nei keksiuku, nieko kito, ka reklamuojasi turintys. Kava gera ir darbuotojai draugiski, bet truksta idejos ispildymo;) man atrodo visko jau per daug pas Beata ir pradeda kristi kokybe. IMHO:)

    • Rollas parašė:

      Visiškai pritariu Ramunei, kad visko jau per daug, ir nebesugeba gerb.Beata visko sukontroliuoti… reikia mažiau, bet užtai kokybiškai… 🙂

  23. Aldona parašė:

    Ledai tikrai skanūs, ragavau avietinius, juodųjų serbentų. Tačau lygiai tokio pat skonio ledų esu valgiusi Kaune, prie Miesto sodo, pernai ar užpernai būdavo vežimėlyje.

  24. rokas parašė:

    labai skanūs ledai, bet skaniausi tai cinamoniniai

  25. Jurga parašė:

    Skanu, ragavome Druskininkuose. Tik gaila, kad kaip ir beveik visose LT viešo maitinimo įstaigose, personalas apie parduodamo produkto sudėtį ir jame esančius alergenus, informuotas nekaip arba net niekaip. Taigi, Beata, klausiu Jūsų: „ar ledų sudėtyje yra gliuteno ir jo pėdsakų“?

    • Beata Nicholson parašė:

      ŽINOMA KAD NE. Tikrai nėra, sudėtyje gliuteno, ir kaip jis galėtų ten papulti? Tikrai nėra, nes nenaudojami jokie miltai ar avižos ar dar kas nors kas galėtų turėti gliuteno, nėra tešlos, ar sausainių, ar pyrago gabaliukų, taigi nėra gliuteno- štai atsakymas:)

  26. Leonas ir Garfunkelis parašė:

    Beata tu esi fontastika. Tavo ledai labai isgelbejo musu pachmielinga ryta.Praktiskai kaip raugintu kopustu sunka.

  27. Mokinukė parašė:

    O maždaug nuo kada (data) ir iki kada ledainė planuoja dirbti kitamet?

  28. Inga parašė:

    Sveiki, o as pasigedau publikuojamo darbo laiko. Nors visur internete ieškojau, bet neradau. Tad atvykus 40 km iki Druskininku, teko tik pažiūrėti i ledu vežimėlį Ir važiuoti atgal taip ir ne paragavus. Patys rizikavom vėlokai važiuodami, nera ka ir kaltinti.

  29. gintare parašė:

    Sveiki, paragavau ledu palangoje pirma karta, net nezinojau kad tokiu yra,nerealaus skonio!!!! Tikiuos kad bus ateityje tokiu ir parduotuvese nusipirkti:))

  30. Ruta parašė:

    Miela Beata, labai labai labai tikiuosi, kad dar kitą savaitgalį (Rugsėjo 12-13 dienom) ledainė dirbs Druskininkuose??

  31. Nerilė parašė:

    Miela Beata,

    O ledainė gal kažkada atsidarys ir Šiauliuose? Taip norėčiau vasarą su draugėmis ten pabūti…

  32. Ainė parašė:

    Gal reikalinga 17-metė ledų pardavėja Vilniuje liepos mėn? Arba restoranėlyje…

  33. Aiste parašė:

    Sveiki, ar šiemet Beatos ledukų galima kažkur įsigyti Palangoje? Nes praėjusių metų vietoje tuščia :/

  34. Jolanta parašė:

    Norėtume prekiauti jūsų ledais savame krašte , kokia tai galimybė ?

  35. irena parašė:

    Sveikinu su nauja ideja. tiesiog puiku. as gyvenu belgijoe ir turiu savo patalpas. dabar uzdarytos buvo picerija 30 metu. bet as labai noreciau ledus gaminti uzsirasiau i kursus nuo rugsejo menesio. ziurineju koki aparata pirkti jei galite patarkite. daryti saltus ar karstus gaminimas ledus su pudromis cia pas mus labai 90 proc visi daro . as pries ir tik uz kokybe. taigi suku galva kur man ismokti. noriu pirkti maza 2 l aparata kad galeciau prkatikuotis namie daug darbo. turiu 4 vaikus ir dar dirbu 30 val. nera laiko yra noro. kur kokie geri kursai vyksta . zinau kad bolonijoje vyksta carpigiani mokykla. 4000 euru kursai. brangu. pasidalinkite savo idejomis labai lauksiu beta. zmones tikrai greitai ivetins ledu kokybe. sekmes….

  36. Teresė parašė:

    Sveiki, ar Vilniuje yra pardavinėjami Jūsų ledai vežimėliuose, ar tik restorane? Jei taip, tai kur?

Palikite komentarą

Taip pat skaitykite:


Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.