Šitą būdą, kaip išdarinėti silkę, man parodė Edita Mildažytė. Ji užtikrintais judesiais žaibišku greičiu pademonstravo, kaip riebi, kokybiška silkė iš statinės turguje virto gražiausia ir šviežiausia filė. Įpjauname silkės nugarą ir išpjauname peleką. 2. Nuo viršaus (nugaros) į apačią peiliu nulupame odą – pirmiau nulupame vieną šoną, tada pasirūpiname antru. 3. Galvą nupjauname link pilvo,… Daugiau…
Jūs jau turbūt žinote apie mano meilę silkei. Tai sudėjom naujų ir dar nebandytų receptų silkei karalienei, o ir jos palyda – visokios salotos, pamatysit, kokios geros. Silkė su pupelėm ir grybais, su džiovintais vaisiais,… Daugiau…
Klasikiniai lietuviški ingredientai, kurių, galbūt, dar niekada nebuvote bandę susodinti kartu. Ši silkė su pupelėm ir grybais ir gardi, ir soti.
Su morkomis, su grybais, o ar esate bandę su mangais? Taip, gal ne tradicinis lietuviškas vaisius, bet nepaprastai dera ši agurkų ir mangų salsa su silke. O kur dar juodos duonos trupiniai.
Aš mėgstu silkę. Man patinka jos riebumas ir sūrumas. Prie jos tinka įvairiausi priedai: burokėliai, bulvės, razinos, grietinė, avokadai. Kur silkės įdėsi, ten ji ir tiks. Net šventiniam vakarui baigiantis, sukirtę du gabalus torto, užsinorėsite… Daugiau…
Nuostabus tas derinys, kur burokėliai, obuoliai, bulvės ir majonezas yra kartu su silkute. Tikrai nieko daugiau ir nereikia, nes būna toks sugrįžimas į namus, jaukumas ir gerumas širdy pavalgius tokios silkės „su patalais“. Svarbiausia geros… Daugiau…