Spausdinti

Skumbrė – universali žuvis, mielai draugijon priima ir kitas. Puikūs sumuštiniai.

Žuvingi Justo sumuštiniai

0
komentarai
0
Porcijos
8 asm.

Reikės:

suraikytos sumuštinių duonos (aš naudoju šviesią ruginę duoną “Beatos virtuvė”)
pusės karšto rūkymo skumbrės
pusės karšto rūkymo jūros lydekos
1-2 sūdytų ančiuvių
kelių petražolės šakelių
saujelės gražgarsčių
kelių šaukštų majonezo
saujelės liucernos ar kitų daigelių
Kaip gaminti?

Gaminimas

1

Iš kiekvienos sumuštinių duonos riekės vidurio stikline išspaudžiame po apskritimą.

2

Apskritas riekeles sudedame į skardą ir šiek tiek padžioviname 180 laipsnių karščio orkaitėje.

3

Rūkytos žuvies mėsą atskiriame nuo kaulų ir odos bei sugnaibome gabalėliais, kuriuos dedame į dubenį.

4

Iš stiklainiuko traukiame vieną ar kelis sūdytus ančiuvius bei smulkiai supjaustome. Dedame prie žuvies.

5

Sukapojame petražoles, saują gražgarsčių ir taip pat suberiame į dubenį su žuvimi, krečiame kelis šaukštus mėgstamo majonezo ir viską lengvai pamaišome šaukštu.

6

Ant kiekvienos duonos riekelės dedame po dosnų šaukštą paruošto žuvies pagardo ir uždedame po kauburėlį liucernos daigelių.

Ingredientai
Beata
Receptą sugalvojo
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų

Rašyti komentarą