8241
Beatos virtuvė

Žuvies pyragas / Fish pie

(1)

Tikrasis Comfort Food, English classic

Reikės:
  • 4 lašišos filė gabalų (iki 150 g vienas)
  • Rūkytos lašišos apie 100-200 g
  • Svogūno
  • Saliero koto
  • Morkų keleto
  • Brokolio keleto gėlyčių
  • Vištienos arba žuvies sultinio kubelio
  • Sviesto šaukšto (apie 30 g)
  • Miltų kupino šaukšto
  • Pieno apie 250 ml
  • Geros saujos krapų
  • 8-10 vidutinių bulvių
  • Sviesto, grietinėlės, druskos, pipirų bulvių košei
  • Aliejaus arba sviesto daržovėms pakepinti

Esu skolinga Vaidai šį pyragą, negražu žadėt ir neištesėt. Šiaip, tai jis yra vienas mano mėgstamiausių ir dažniausiai gaminamų dalykų. Tikrasis Comfort Food, English classic

Žuvį galima naudoti vien baltą, tik kokią menkę arba šiaip visokios žuvies primaišyti, ar dar kokią krevetę vieną kitą įmesti. Man labai patinka lašiša žalia su lašiša rūkyta ir krapais. Bėda, kad vėlgi nieko nesveriu ir nematuoju, viskas iš akies, tai taip maždaug ir aprašau… Čia keturiems žmonėms turėtų užtekti.

 

Kaip paruošti:

  1. Bulves nuskusti, išvirti pasūdytam vandeny, sutrinti, bet taip nebūtinai iki labai vientisos masės, atsainiai sutrinti jas, truputį įdėti sviesto ar grietinėlės šaukštą, košė turi būti jokiu būdu ne skysta…
  2. Kol bulvės verda, svogūną susmulkinti ir švelniai pakepinti, kad suminkštėtų ir pasidarytų peršviečiamas.
  3. Tada dėti kartu saliero kotą smulkintą (kas nemėgsta saliero, jo nededa ir visai dėl to galvos nesuka, nes puikiausiai išeina ir be saliero), smulkiai pjaustytas morkas ir toliau kepinam ant nedidelės ugnelės, kol morkos apminkštėja.
  4. Tada brokolio dedam, jo ilgai nereikia šutint, tai pabaigoje jį dedam.
  5. Pridedam prieskonių: druskos, pipirų, sultinio kubelį sutrupinam, šiaip nereikia druskos beveik, jei sultinį dedat…
  6. Dabar supilam pieną, palaukiam, kol pienas užverda ir į karštą pieną dedam lašišos gabalus (be odos ir kaulų, aišku).
  7. Nukeliam puodą nuo ugnies, uždengiam dangtį ir leidžiam lašišai pagulėt karštame piene, ten ji beveik iššus ir išvirs…
  8. Per tą laiką išlydom sviesto 25-30 g ir sumaišom su šaukštu miltų, pasidarys tokia labai tiršta košė.
  9. Pasiruošiam formą, kurioje toliau vyks procesas. Atidarome puodą, iš jo išimam atsargiai lašišą ir ją stambiais gabalais paskirstom ant indo dugno. Šalia išdėliojam rūkytos lašišos gabalėlius. Iš puodo taip pat išgraibom kiaurasamčiu daržoves ir dedam šalia lašišos, bet jei tingit terliotis, tai nebūtina išiminėt, nes sutirštint tą skystį lengvai pavyks ir su daržovėm.
  10. Dabar vėl puodą užkaičiam. Sudedam miltų ir sviesto košę. Maišom, kol viskas sutirštėja, įdedam saują krapų.
  11. Tirštą balsvą padažą su daržovėm pilam ant lašišos. Tada dedam atsainiai bulvių košę, nebūtina visai lyginti jos, o kaip tik kalneliai visokie įdomiau ir geriau apskrunda. Dar galima sviesto uždėti truputį ant viršaus ir – į karštą orkaitę. Kepam apie 190 C apie 40 min, kol bulvių košė apskrunda truputį.

Valgyti su brokoliais virtais arba žaliais, žirneliais virtais…

P. S. Nuotrauka tai visai bloga, deja…

Print Friendly, PDF & Email

ĮVERTINKITE
1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (2 balsai, vidurkis: 4,50 iš 5)
Loading...
Dalinkis:
Komentarai (1)
Komentarai
  1. Žana parašė:

    Labas Beata:)
    SOS!!!!!Niekur pas Jus nerandu 3ju rusiu zuvies pyrago recepto???ar tik as jo nerandu ar jo nera?:)dar si pavasari pagal jusu recepta ji kepiau:)
    Aciu

Palikite komentarą

26097
https://www.beatosvirtuve.lt/wp-content/uploads/2016/02/banner-300x250-01.jpg
26103
https://www.beatosvirtuve.lt/wp-content/uploads/2016/02/Koldunai-300x250px.gif
26104


Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.