8241
Beatos virtuvė

Žuvies kotletukai su moliūgais

(2)
Porcijos: 4-6
Reikės:
  • 500 g lydekų filė
  • didelės saujos džiūvėsėlių arba manų kruopų, jei žuvis šaldyta
  • 0,5 mažo svogūno arba 0,5 poro
  • 100–150 g moliūgo
  • 1 nedidelės morkos
  • alyvuogių aliejaus daržovėms troškinti ir maltiniams kepti
  • 100 ml plakamosios ar liesesnės grietinėlės
  • 2 kiaušinių
  • druskos

Skaniausi žuvies kotletukai, kokius tik teko ragauti: minkšti, aromatingi, gardūs. Troškintos morkos ir moliūgas gražiai nuspalvina, o grietinėlė suminkština. Laura šį receptą perėmė iš savo anytos, dar švelniai vadinamos baba Zita.

Kepame kotletukus: svogūną arba porą smulkiai supjaustome. Moliūgą ir morką stambiai sutarkuojame.

Į keptuvę įpilame šaukštą aliejaus ir suberiame susmulkintą svogūną, švelniai pakepiname apie 10 minučių.

Sudedame tarkuotą moliūgą ir morkas, keptuvę uždengiame ir dar patroškiname 5–10 minučių arba kol daržovės suminkštės. Jei lydekų filė yra kaulų, juos kruopščiai išrenkame ir žuvį sudedame į maisto smulkintuvą arba sumalame mėsmale.

Maltą žuvį sukrečiame į dubenį, ten pat suberiame moliūgus, morkas ir svogūnus, supilame grietinėlę, labai gerai išmaišome. Jei masė skysta – įberiame manų ar džiūvėsėlių. Į gautą masę įmušame kiaušinius, pagardiname druska ir dar kartą gerai pasidarbuojame šaukštu ar šakute.

Rankomis ar šaukštu formuojame kukuliukus ir kepame aliejuje. Po 4 minutes kiekvienai kotletuko pusei užteks iškepti.

Idėjos: Valgykite su žalia, špinatais ar brokoliais pagardinta bulvių koše. Lydeką galite keisti menke ar jūrine lydeka.

Receptas iš „Mamų knyga“.

Print Friendly, PDF & Email

ĮVERTINKITE
1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (20 balsai, vidurkis: 4,05 iš 5)
Loading...
Komentarai
  1. Alina parašė:

    Labai labai skanu! Svelnus skonis, tiesiog pasaka bet nesuprantu, kodel keptuveje gavosi lepsiai ir lipo prie dugno… Ir dziuveseliu dejau, kad formuotusi.. Hmmm

Palikite komentarą

26097


Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.