8241
Beatos virtuvė

Žirnelių, kumpio ir fetos fritatos

(4)
ĮVERTINKITE
1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (7 balsai, vidurkis: 3.00 iš 5)
Loading...
Reikės:
  • 2 rūkyto ar sūdyto kumpio juostelių
  • 80 g šaldytų žirnelių
  • 1 šaukštelio smulkintų mėtų arba petražolių ar krapų
  • 4 kiaušinių
  • 3 šaukštų pieno
  • 40 g fetos arba kietojo sūrio
  • žiupsnelio druskos (pabandykite ir visai be jos!)
  • pipirų
  • šlakelio aliejaus

Geriausias baltymų šaltinis – kiaušinis, o šios mini fritatos iškart taps pietų hitu. Sudedamąsias dalis keiskite vis kitomis, ir kasdien sukursite naują skonį. Net jei fritatas su skirtingomis daržovėmis ir priedais kepsite kasdien, per savaitę susidarys nemenkas vitaminų ir mineralų rinkinys.

Geriausia iškepti vakare, o į dėžutę sudėti – ryte.

Gaminame: Įjungiame orkaitę – temperatūra 180 °C. Keksiukų kepimo formą gerai ištepame aliejumi.

Kumpį supjaustome kvadratėliais ar juostelėmis, suberiame į įkaitintą keptuvę su šlakeliu aliejaus ir pakepiname, kol švelniai paskrus. Išjungiame ugnį.

Į keptuvę su kumpiu suberiame žirnelius ir žoleles pasišildyti. Pasūdome ir pagardiname pipirais, išmaišome ir sukrečiame į keksiukų formeles.

Pirštais sutrupiname fetą. Kiaušinius išplakame su pienu ir išpilstome į keksiukų formeles, užbarstome sūrio. Kepame 12–14 minučių, kol fritatos sutvirtės ir gražiai paruduos. Paskutinėmis kepimo minutėmis galima įjungti grilio režimą, kad viršus dailiai apskrustų.

Print Friendly

Komentarai
  1. Giedrė parašė:

    Koks kiekis iš šių ingredientų išeina?

  2. Vakarė parašė:

    Skamba puikiai! Nuostabu! 🙂

  3. Akvilė parašė:

    Dėkui už idėją vaikų pietums mokykloje!

Palikite komentarą



Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.