8241
Beatos virtuvė

Žiedinių kopūstų apkepėlė su sūriais

(0)
Reikės:
  • 1,5 kg žiedinių kopūstų
  • 40 g sviesto
  • 3 šaukštų miltų
  • 400 ml pieno
  • 2 šaukštelių skysto „Maggi“ daržovių sultinio
  • 100 ml grietinėlės
  • 1 šaukštelio druskos
  • juodųjų pipirų
  • pusės šaukštelio tarkuoto muskato riešuto
  • 70 g tarkuoto griujero
  • 70 g tarkuoto parmezano
  • Trupiniams:
  • 100 g panko arba paprastų džiūvėsėlių
  • šalavijų lapelių
  • 30 g tarkuoto griujero sūrio
  • 30 g tarkuoto parmezano
  • druskos ir pipirų
  • alyvuogių aliejaus

Kaip atskirti gerą patiekalą nuo fantastiško? Pastarajame darniai groja kelios skirtingos tekstūros, jis yra gilaus, turtingo skonio ir lėkštėje niekas nedainuoja ne į toną. Galima drąsiai pasakyti, kad ši apkepėlė papuola į tų fantastiškųjų gretas! Dviejų sūrių padažas (griujero sūrį galite keisti švelniu čederiu) paskanintas „Maggi“ naujiena – skystu daržovių sultiniu. Šis skysto medaus konsistencijos sultinio koncentratas pagamintas iš lėtai virtų daržovių sultinio ir yra subalansuoto skonio. Puikus patiekalas, kai nebesinori mėsos arba norisi kokio nors ypatingo šventinio garnyro.

  1. Pirmiausia gaminame Bešamelio padažą. Į erdvų puodą dedame gabalėlį sviesto. Šiam ištirpus, beriame miltus ir juos gerai išmaišome, leidžiame trumpai pakepti. Vis maišydami šluotele, į puodą palengva supilame visą pieną, grietinėlę ir du šaukštelius „Maggi“ skysto daržovių sultinio. Užviręs padažas ims tirštėti, todėl nesustojame jo maišyti ir leidžiame pavirti apie 2–3 minutes. Tada į padažą suberiame abiejų rūšių tarkuotus sūrius, įtarkuojame muskato riešuto, beriame juodųjų pipirų ir druskos.
  2. Smulkintą žiedinį kopūstą sumaišome su padažu. Kepimo indą patepame aliejumi ir į jį sukrečiame visą puodo turinį, paviršių šiek tiek palyginame.
  3. Sumaišome džiūvėsėlius, abiejų rūšių tarkuotus sūrius, pipirus ir žiupsnelį druskos. Šiuo mišiniu dosniai pabarstome kepinio paviršių. Šalavijų lapelius suvilgome aliejumi ir dėliojame ant džiūvėsėlių.
  4. Kepame iki 180 ℃ įkaitintoje orkaitėje apie 40 minučių, kol padažas ims burbuliuoti, o paviršius gražiai apskrus. Peiliu galima patikrinti, ar žiedinis kopūstas suminkštėjęs.

Print Friendly, PDF & Email

ĮVERTINKITE
1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (6 balsai, vidurkis: 2,83 iš 5)
Loading...

Palikite komentarą

26097
https://www.beatosvirtuve.lt/wp-content/uploads/2016/02/banner-300x250.gif
26103
https://www.beatosvirtuve.lt/wp-content/uploads/2016/02/BV_kosmetika.gif
26104


Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.